Αμεσα ήταν τα αντανακλαστικά που επέδειξαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, έπειτα από την επιβεβαίωση θετικού κρούσματος κορωνοϊού σε εργαζόμενο του Ειδικού Σχολείου Λάρδου.

Αμέσως τέθηκαν σε ισχύ όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα και ο ΕΟΔΥ πλέον έχει αναλάβει την ιχνηλάτηση, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι επιπλέον θα πρέπει να υποβληθούν σε έλεγχο και πότε θα γίνει το επαναληπτικό τεστ.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική» χθες, και αναπαρήχθη η είδηση από άλλα τοπικά ΜΜΕ χωρίς καμία αναφορά στην πηγή -κατά πάγια και αντιδεοντολογική τακτική- έπειτα από τον εντοπισμό θετικού κρούσματος ελήφθη η απόφαση για αναστολή λειτουργίας του σχολείου.
Όπως έκανε γνωστό ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Ψαράς μιλώντας στη «δημοκρατική», η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας του Ειδικού Σχολείου Λίνδου που εδρεύει στη Λάρδο και επισήμως εκδόθηκε χθες και σύμφωνα με όσα αναγράφονται σε αυτήν, το σχολείο θα επαναλειτουργήσει στις 15 Δεκεμβρίου.
Όπως ανέφερε ο κ. Χ. Ψαράς, με την έκδοση της επίσημης απόφασης για την αναστολή λειτουργίας του Ειδικού Σχολείου κι αφού εξετάστηκε ότι συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις προς αυτή την κατεύθυνση, πλέον ο ΕΟΔΥ έχει αναλάβει την ιχνηλάτηση, έπειτα από την σχετική έγγραφη ενημέρωση που έλαβε από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου.
Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί, πως πέρα από τον υπάλληλο που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό έχουν τεθεί σε υποχρεωτική 14ήμερη καραντίνα, το εκπαιδευτικό προσωπικό, οι εργαζόμενοι και βεβαίως οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου.
Σύμφωνα με τον κ. Χ. Ψαρά, συνολικά απασχολούνται επτά εκπαιδευτικοί και 10 παιδιά, που τέθηκαν σε καραντίνα για καθαρά προληπτικούς λόγους.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», αμέσως μόλις έγινε γνωστό ότι υπάλληλος του σχολείου εντοπίστηκε θετικός σε κορωνοϊό, άμεσα ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ, η Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου ενώ από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου ενημερώθηκε άμεσα και το Υπουργείο Παιδείας. Ηδη έχει κινηθεί αρμοδίως και η διαδικασία απολύμανσης του σχολικού συγκροτήματος και του λεωφορείου που μεταφέρει πέντε από τους συνολικά 10 μαθητές στο σχολείο. Σημειώνεται ότι μέχρι και προχθές κανείς άλλος δεν εμφάνισε συμπτώματα covid-19, ωστόσο με βάση τα σχετικά πρωτόκολλα ο ΕΟΔΥ έχει αναλάβει την ιχνηλάτηση και θα υποδειχθεί ποιοι επιπλέον θα υποβληθούν σε τεστ και πότε θα επαναληφθεί ο έλεγχος.
Eχασε τη μάχη 69χρονος
Eξέπνευσε χθες στο νοσοκομείο της Pόδου όπου νοσηλευόταν ένας 79χρονος από την Πάτμο, ο οποίος ήδη με προβλήματα υγείας είχε νοσήσει από κορωνοϊό και κρίθηκε επιβεβλημένη η αεροδιακομιδή του.
Ο 69χρονος έπασχε από υποκείμενα νοσήματα και η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε από τον covid-19. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών ο 69χρονος δεν κατάφερε να ανακάμψει και εξέπνευσε χθες στο νοσοκομείο της Pόδου έπειτα από πολυήμερα νοσηλεία.
Οκτώ άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο
Οκτώ άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Ρόδου με covid-19 όπως δήλωσε στη «δ» ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Γρηγόρης Ρουμάνης, ο οποίος ανέφερε ότι και οι εννέα νοσηλεύονται με ήπια συμπτώματα και η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως στη Ρόδο, τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός των κρουσμάτων που ανακοινώνεται επισήμως καθημερινά από τον ΕΟΔΥ, είναι μειωμένος σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα και μάλιστα μονοψήφιος, γεγονός που δείχνει ότι η κατάσταση είναι καλύτερη στην περιοχή μας, σε σχέση με άλλες περιοχές της Ελλάδας, ωστόσο αυτό σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να προκαλεί εφησυχασμό καθώς στο γενικό σύνολο της χώρας τα πράγματα δεν είναι αισιόδοξα, καθότι το lockdown δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο νοσοκομείο της Ρόδου προσέρχονται καθημερινά πολίτες προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ για τον κορωνοϊό. Καθημερινά διενεργούνται 120 – 180 τεστ ενώ υπάρχουν μέρες που τα τεστ ξεπερνούν τα 200.
Συνολικά τα κρούσματα και γενικότερα τα περιστατικά που κλήθηκε να αντιμετωπίσει το Νοσοκομείο Ρόδου με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, ανέρχονται περίπου στα 160 άτομα από την αρχή της πανδημίας.
Σημειώνεται επίσης ότι, το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου μπορεί να φιλοξενήσει έως και 34 ασθενείς, καθώς η Α’ Παθολογική Κλινική έχει μετατραπεί σταδιακά σε κλινική Covid, ενώ η A’ και Β’ παθολογική κλινικές συγχωνεύθηκαν. Επισημαίνεται ότι στο Νοσοκομείο της Ρόδου η μονάδα covid περιελάμβανε έξι κλίνες, ωστόσο λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κρίθηκε αναγκαίο να αυξηθούν οι κλίνες προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που προκύπτουν.
Στις περισσότερες περιπτώσεις των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, τα συμπτώματα είναι ήπια και δεν απαιτείται νοσηλεία.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ