ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Δήμος Τήλου σε συνέδριο στις Βρυξέλλες

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Τήλος

Η Ευ­ρω­παϊ­κή Επι­τρο­πή σε συ­νερ­γα­σία με την Επι­τρο­πή των Πε­ρι­φε­ρειών διορ­γά­νω­σε στις Βρυ­ξέλ­λες στις 3 Δε­κεμ­βρί­ου 2019, Συ­νέ­δριο με θέμα: 《Go Local: Υπο­στή­ρι­ξη των Πε­ρι­φε­ρειών, των πό­λε­ων και των αγρο­τι­κών πε­ριο­χών για την έντα­ξη με­τα­να­στών και προ­σφύ­γων. Σκο­πός του Συ­νε­δρί­ου ήταν η ενί­σχυ­ση του δια­λό­γου με τις το­πι­κές και πε­ρι­φε­ρεια­κές αρχές δί­νο­ντας προ­τε­ραιό­τη­τα στις πο­λι­τι­κές έντα­ξης με­τα­να­στών και προ­σφύ­γων μέσω της ερ­γα­σί­ας και της εν­σω­μά­τω­σης τους σε επί­πε­δο ΕΕ. \

Οι πό­λεις και οι πε­ρι­φέ­ρειες για την ΕΕ απο­τε­λούν ση­μα­ντι­κό πα­ρά­γο­ντα για την θέ­σπι­ση απο­τε­λε­σμα­τι­κών πο­λι­τι­κών έντα­ξης στην πράξη. Ωστό­σο πολ­λές το­πι­κές αρχές, ιδίως μι­κρές, αντι­με­τω­πί­ζουν δυ­σκο­λί­ες όσον αφορά την πρό­σβα­ση στους δια­θέ­σι­μους πό­ρους σε επί­πε­δο ΕΕ τόσο από πλευ­ράς γνώ­σης όσο και από πλευ­ράς χρη­μα­το­δό­τη­σης. Το Συ­νέ­δριο συ­γκέ­ντρω­σε εκ­προ­σώ­πους το­πι­κών, πε­ρι­φε­ρεια­κών και κε­ντρι­κών αρχών προ­κει­μέ­νου να τους ενη­με­ρώ­σει σχε­τι­κά με την υπο­στή­ρι­ξη που πα­ρέ­χε­ται σε επί­πε­δο ΕΕ και έδωσε την ευ­και­ρία για ανταλ­λα­γή καλών πρα­κτι­κών και εμπει­ριών.

Εκτός από την Επι­τρο­πή των Πε­ρι­φε­ρειών η οποία πρό­σφα­τα ξε­κί­νη­σε την πρω­το­βου­λία 《Πό­λεις και Πε­ρι­φέ­ρειες για την Έντα­ξη》, στο συ­νέ­δριο συμ­με­τεί­χαν και άλλες υπη­ρε­σί­ες της Επι­τρο­πής που δρα­στη­ριο­ποιού­νται στον τομέα της έντα­ξης με­τα­να­στών και προ­σφύ­γων σε το­μείς όπως η απα­σχό­λη­ση, οι κοι­νω­νι­κές υπο­θέ­σεις, η εκ­παί­δευ­ση και ο πο­λι­τι­σμός και η αγρο­τι­κή πο­λι­τι­κή.

Η συμ­με­το­χή φο­ρέ­ων από τη χώρα μας ήταν με­γά­λη και ο Δήμος της Τήλου ήταν εκεί.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.