Τι και αν πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, οι παραλίες της Ρόδου προσελκύουν καθημερινά δεκάδες χειμερινούς κολυμβητές. Όπως δηλώνουν οι ίδιοι, το χειμερινό μπάνιο, είναι “κόλλημα” και σίγουρα θα το απολάμβαναν και οι επισκέπτες του νησιού, εάν βέβαια υπήρχαν αυτή την εποχή.
Οι καιρικές συνθήκες παραμένουν ιδανικές και η θερμοκρασία του νερού άριστη! Οι λάτρεις της χειμερινής κολύμβησης δηλώνουν τυχεροί για την πολυτέλεια αυτή που τους προσφέρει η Ρόδος! «Είμαι χειμερινή κολυμβήτρια εδώ και 15 χρόνια. Είχα σπάσει το ισχίο και μου πρότειναν να κάνω μπάνιο για αποθεραπεία. Από τότε δεν το σταματώ. Μου αρέσει πάρα πολύ, είναι χαλαρωτικό και νιώθεις απίστευτη ευεξία. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από τη χειμερινή κολύμβηση», δηλώνει η κα Δέσποινα Πιτσορδάκη, από τις πιο «συνεπείς» χειμερινές κολυμβήτριες της Ρόδου.
Σύμφωνα με την κα Φωτεινή Κουσουρνά, η χειμερινή κολύμβηση είναι μία καθημερινή αναζωογονητική συνήθεια: «Η χειμερινή κολύμβηση είναι εξάρτηση! Είναι μία καθημερινή συνήθεια που σε αναζωογονεί. Ξεκίνησα το 2005, όταν συνταξιοδοτήθηκα και είχα αρκετό ελεύθερο χρόνο και έρχομαι ανελλιπώς στην παραλία. Η αύρα της θάλασσας και η συναναστροφή με τους υπόλοιπους κολυμβητές, σου φτιάχνουν τη διάθεση». Ο κ. Νίκος Μηνάς, δηλώνει ότι η Ρόδος είναι ο πλέον ιδανικός προορισμός για τη χειμερινή κολύμβηση.
Επισημαίνει ότι θα έπρεπε εδώ και χρόνια, ο προορισμός να είχε επενδύσει το χειμερινό τουρισμό.
«Σε ποιο μέρος του κόσμου μπορεί να απολαύσει κανείς το μπάνιο του στη θάλασσα Δεκέμβρη μήνα, παρά μόνο στη Ρόδο… Θα έπρεπε το νησί να έχει εγκαταστάσεις για χειμερινό τουρισμό. Είναι ιδανικές οι συνθήκες για μπάνιο. Δεν είναι τυχαίο που κάθε Κυριακή δεν βρίσκεις μέρος να απλώσεις την πετσέτα σου.
Προσωπικά από τότε που άνοιξα το μαγαζί στην Παλιά Πόλη, κάνω μπάνιο μόνο το χειμώνα. Δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο, καθένας μπορεί να το τολμήσει», είπε ο κ. Μηνάς.
«Από τότε που βγήκα στη σύνταξη κολυμπάω. Μου αρέσει πολύ το χειμερινό μπάνιο, με αναζωογονεί. Όταν βγαίνω από το νερό, αισθάνομαι άλλος άνθρωπος.
Σκεφτείτε ότι η θερμοκρασία του νερού φτάνει τους 20 βαθμούς Κελσίου αυτή την εποχή! Είναι απίστευτη η πολυτέλεια που έχουμε στη Ρόδο να απολαμβάνουμε το χειμερινό κολύμπι», δηλώνει ο κ. Γιώργος Σορδάκης.
Η μόνη επιθυμία των χειμερινών κολυμβητών είναι να δημιουργηθούν κάποιοι χώροι στις παραλίες για να αλλάζουν, αίτημα που δεν ικανοποίησε καμία από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές. Ζητούν ακόμα να προσεχθούν οι παραλίες και να βελτιωθεί η εικόνα τους.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ