Ειδήσεις

Πρόσθετα κονδύλια αναζητά η περιφερειακή αρχή για την εκτέλεση έργων και την πρόσληψη προσωπικού

Αγώνα δρόμου για να εξασφαλιστούν επιπλέον χρήματα για την εκτέλεση έργων  αλλά και την πρόσληψη προσωπικού  κάνει η  νέα περιφερειακή αρχή.
Στις προσπάθειες που γίνονται για να αυξηθούν τα κονδύλια αλλά και για να προσληφθεί έστω και εποχικό προσωπικό αναφέρθηκε, με δηλώσεις του χθες, ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Δημήτρης Σκιαδάς.

«Ολοκληρώθηκε ο κύκλος της ενημέρωσης που είχα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων  μου. Επισκέφθηκα   τη Σύρο και συζήτησα με τους αρμόδιους φορείς  για  θέματα  που σχετίζονται με τη διοίκηση  της Περιφέρειας. Ενημερώθηκα για τις εκκρεμότητες και τις απαιτήσεις που ανέκυψαν. Προτιθέμεθα να προβούμε σε ενέργειες προς τα αρμόδια υπουργεία για να στελεχώσουμε τις υπηρεσίες της ΠΝΑ, ώστε  να γίνουν πιο αποτελεσματικές  και να είναι  πιο κοντά στους πολίτες. Στοχεύουμε και στην ταχύτερη αντιμετώπιση των αιτημάτων που μας κατατίθενται. Σε μια Περιφέρεια νησιωτικού χαρακτήρα οι πρακτικές δυσκολίες είναι πολλές. Καλούμαστε να είμαστε πανταχού παρόντες», δήλωσε ο κ. Δημήτρης Σκιαδάς.
Σε ερώτηση σχετικά με  τα κενά στη  στελέχωση της Περιφέρειας ο κ.  Σκιαδάς δήλωσε πως με το προσωπικό που υπάρχει δεν καλύπτονται πλήρως  οι ανάγκες.
«Υπάρχει ένα ζήτημα  στελέχωσης της Περιφέρειας. Το οργανόγραμμα είναι συγκεκριμένο. Τα στελέχη  που έχουμε  δεν καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες. Δεν είναι όμως μόνο θέμα αριθμών αλλά και θέμα ειδικοτήτων. Υπάρχουν και  τομείς όπου  δεν υπάρχουν οι ειδικότητες που  πρέπει και στους δύο νομούς. Προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα. Ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος έχει ξεκινήσει παρεμβάσεις προς τα αρμόδια υπουργεία», δήλωσε ο κ. Σκιαδάς.
Σε ερώτηση αν θα δοθεί έμφαση στην κάλυψη των κενών σε οργανικές θέσεις, ο κ. Σκιαδάς δήλωσε:
«Στόχος μας είναι  η κάλυψη  των κενών σε οργανικές θέσεις. Εξαιτίας των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας θα  χρειαστεί  καιρός για να αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο  θέμα . Στο μεσοδιάστημα αναζητούμε την όποια δυνατότητα μας δίνει το θεσμικό πλαίσιο για την κάλυψη των αναγκών μας. Δεν είναι θετικό, που όλες οι προσλήψεις προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν «παγώσει»   για την Τοπική Αυτοδιοίκηση»
Σχετικά με το ΕΣΠΑ 2 ο κ. Δημήτρης Σκιαδάς δήλωσε:
«Μου ζήτησε   ο περιφερειάρχης  κ. Γιώργος Χατζημάρκος  να έχω στενή συνεργασία με την ενδιάμεση διαχειριστική αρχή, η οποία έχει την ευθύνη του διαλόγου  με τους κοινοτικούς για το σχέδιο του  περιφερειακού προγράμματος. Το πλάνο είναι συνδεδεμένο με το πρόγραμμα που έχει καταθέσει η χώρα μας για την περίοδο  2014-2020. Οι παρατηρήσεις που λάβαμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν είναι εξωπραγματικές. Μπορούν να αντιμετωπιστούν. Σε συντονισμό με τα αρμόδια υπουργεία θα κληθούμε να εξειδικεύουμε κάποια πράγματα σε περιφερειακό επίπεδο. Είμαστε αισιόδοξοι και πιστεύουμε  ότι στις αρχές  του 2015 θα κάνουμε στέρεα  βήματα για να εκμεταλλευθούμε και να αξιοποιήσουμε τους διαθέσιμους  πόρους».
Σε ερώτηση σχετικά με τον  τρόπο που θα αντιμετωπιστούν οι   περιορισμοί  που δημιουργεί το γεγονός ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου   είναι στον κατάλογο των ανεπτυγμένων οικονομικά,  ο κ. Σκιαδάς δήλωσε:
«Είναι μειωμένοι οι πόροι για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος   κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να έχουμε  ένα  ειδικό πρόγραμμα δηλαδή να υπάρχει ειδική ΣΑΕ  για έργα.  Θα  είμαστε σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία. Θα προωθηθούν τα έργα που είναι ώριμα. Έχουμε ζητήσει από τους δήμους της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων να μας στείλουν τις προτάσεις τους για να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα που θα καλύψει τα όποια κενά σε υποδομές».
Σε ερώτηση αν θα υπάρξει και πρόσθετη χρηματοδότηση ο κ. Δημήτρης Σκιαδάς δήλωσε:

«Πέρα από  τα χρήματα που  έχουν κωδικοποιηθεί στο περιφερειακό πρόγραμμα επιδιώκουμε να πάρουμε  πόρους και από  τα θεματικά προγράμματα που αφορούν συγκεκριμένες  δράσεις σε κρίσιμους τομείς».
Ο κ. Δημήτρης Σκιαδάς αναφέρθηκε και στη μελέτη που θα επικαιροποιηθεί από   το Οικονομικό Επιμελητήριο για να αποδειχθεί  με τα απαραίτητα  στοιχεία  πως υπάρχουν ακόμη  μεγάλες ανάγκες στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και θα πρέπει να καλυφθούν με τα ανάλογα έργα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου