Τοπικές Ειδήσεις

Το ΞΕΕ χρηματοδοτεί τη μελέτη αναδάσωσης των πυρόπληκτων περιοχών της Ρόδου

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος αποφάσισε να χρηματοδοτήσει τη μελέτη αναδάσωσης των πληγεισών περιοχών της Ρόδου από την πυρκαγιά του Ιουλίου, έπειτα από εισήγηση του Προέδρου του κ. Αλέξανδρου Βασιλικού.

Για το θέμα ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΞΕΕ κ. Α. Σουλούνιας, βαθύτατα συγκινημένος, εξέφρασε τη ευγνωμοσύνη του εκ μέρους όλων των ξενοδόχων της Ρόδου για την αμέριστη συμπαράσταση του Επιμελητηρίου στη δύσκολη αυτή κατάσταση την οποία βίωσαν στο νησί τους.

Από την πλευρά της, η Αντιπρόεδρος κα Ο. Παπαδάκη επεσήμανε ότι η σωστή και έγκαιρη διαχείριση της κρίσιμης κατάστασης που δημιουργήθηκε από την πυρκαγιά στην περιοχή της Ρόδου θα πρέπει να προβληθεί διεθνώς, προκειμένου να διασφαλίσει και τις κρατήσεις που αφορούν στην επόμενη χρονιά για τα ξενοδοχεία της περιοχής, προωθώντας το μήνυμα ότι το εν λόγω νησί αποτελεί αποδεδειγμένα έναν οργανωμένο και ασφαλή τουριστικό προορισμό.

Εξάλλου, ιδιαίτερα πετυχημένη αποδεικνύεται η πρωτοβουλία του ΞΕΕ για το πρόγραμμα Φιλοξενία μου. Να σημειωθεί ότι  το σχετικό πρόγραμμα  για τα σχολεία εκπονήθηκε και εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας. Επίσης, το πρόγραμμα παρουσιάστηκε στη Γενική Συνέλευση της Hotrec που πραγματοποιήθηκε στην Τενερίφη της Ισπανίας και χαρακτηρίστηκε ως best practice. Σύμφωνα με τον κ. Βασιλικό το συγκεκριμένο παραμύθι ζητήθηκε από 8 ευρωπαϊκές χώρες, κάτι που πραγματικά αναδεικνύει την αναγνώριση της μεγάλης αξίας της δράσης αυτής.

Πηγή tornosnews.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου