Τοπικές Ειδήσεις

Σύσκεψη στο Δημαρχείο Αφάντου με θέμα την πολιτική προστασία

Χθές στις 08:30 το πρωί , στο Δημαρχείο Αφάντου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με θέμα την πολιτική προστασία στην οποία μετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Ευστρατίου, ο Αντιδήμαρχος Τάσος Σπανός, ο Πρόεδρος Γεώργιος Μπακίρης, ο Πρόεδρος της Αρχίπολης Καραγιάννης Αντώνιος, υπηρεσιακοί παράγοντες και ο ανάδοχος εργολάβος Εμμανουήλ Ράμμος.

Η συζήτηση διεξήχθη σε άριστο κλίμα και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ δήμου και περιφέρειας.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης γνώριζε πολύ καλά τα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής και ανέλυσε την εργολαβία για τα Αφάντου και την Αρχίπολη που βρίσκεται σε εξέλιξη με ευθύνη της Περιφέρειας.

Αποφασίστηκε η άμεση εγκατάσταση του εργολάβου προκειμένου να εκτελεστεί το αντικείμενο της εργολαβίας που είναι ο καθαρισμός των ποταμών και των ρεμάτων.

Συγκεκριμένα θα γίνει καθαρισμός: α) ρέμα ‘Πλατύ’ β) ποταμός ‘Πέρα’ γ) ρέμα ΄Καλάμι’

δ) ρέμα ‘Φονιά’ ε) ποταμός ‘Μαζέφι’ μαζί με τα ρέματα στ) ποταμός ‘Λουτάνης’ και το ρέμα ‘Κολυμπίων’.

Στην Αρχίπολη, ο ποταμός ‘Λουτάνης’, το ρέμα ‘Καλοδιά’ καθώς και τα υπόλοιπα ρέματα.

Στην συνέρχεια ο αντιδήμαρχος ανέλυσε τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει από κοινού με τον πρόεδρο, σχετικά με την δημιουργία μητρώου εργολάβων και εθελοντών από τα Αφάντου και την Αρχίπολη, οι οποίοι θα μπορούν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να επιχειρούν από κοινού σε συνεργασία με την πολιτική προστασία του δήμου και της περιφέρειας.

Τέλος συμφωνήθηκε παρόμοιες συναντήσεις να πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα προκειμένου να αναληφθούν και άλλες δράσεις όπως δενδροφυτεύσεις, καθαρισμοί κ.α .

Κλείνοντας την συνάντηση, ο Αντιδήμαρχος παρακάλεσε τον κ. Αντιπεριφερειάρχη να διαβιβάσει τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες του στον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο, για την ασφαλτόστρωση της κεντρικής οδού που οδηγεί στον οικισμό Αφάντου.

Ο Αντιδήμαρχος Αφάντου & Πεταλουδών

Αναστάσιος Ν. Σπανός

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου