Συνελήφθη την 2α Οκτωβρίου 2018 στ’ Αφάντου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου, ένας 43χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 4 ετών και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ, για υπόθεση ναρκωτικών.
Κατά τον αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον κατηγορούμενο βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 3 «φιξάκια» κοκαΐνης.
Τον Μάιο του 2016 είχε απορριφθεί συγκεκριμένα ως ανυποστήρικτη η έφεση του ανωτέρω και δύο ακόμη συγκατηγορούμενών του σε υπόθεση ναρκωτικών από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου.
Εχει επιβληθεί συγκεκριμένα ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ σε 33χρονο, υπήκοο Αλβανίας, έγκλειστο στις δικαστικές φυλακές Πάτρας, που φέρεται να οργάνωσε, με κινητό τηλέφωνο από το κελί του, τη μεταφορά και την πώληση 307 γραμμαρίων κοκαΐνης στη Ρόδο.
Σε ποινή φυλάκισης 3 ετών με 3ετή αναστολή καταδικάστηκε και μια 47χρονη, κάτοικος Αγίων Αναργύρων Αττικής, την οποία χρησιμοποίησε ως «βαποράκι» ο 43χρονος Αφαντενός, που φέρεται να ήταν ο παραλήπτης της µεγάλης ποσότητας κοκαΐνης.
Το ιστορικό της υπόθεσης φέρεται να έχει ως εξής:
Αστυνοµικοί του Τµήµατος Δίωξης Ναρκωτικών ενεργούσαν την 4η Αυγούστου 2012, διατεταγµένη υπηρεσία εποχούµενης περιπολίας, καθώς και ελέγχων υπόπτων ατόµων, µαζί µε άνδρες του Λιµενικού Σώµατος, στον εµπορικό λιµένα της Ρόδου.
Την 11:00 ώρα, αποβιβάστηκε από το πλοίο «BLUE STAR», το οποίο εκτελούσε το δροµολόγιο Πειραιάς -Ρόδος, µια εύσωµη γυναίκα, την οποία αποφάσισαν να ελέγξουν. Σε σωµατική έρευνα που της έγινε, βρέθηκαν µέσα στο στηθόδεσµό της, δύο ανισοβαρείς αυτοσχέδιες, πλαστικές συσκευασίες µε κοκαΐνη, συνολικού µικτού βάρους 307 γραµµαρίων.
Eυρισκόµενη στα γραφεία της υπηρεσίας, ανέφερε ότι ο υπήκοος Αλβανίας που βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές της Πάτρας, επικοινωνεί µαζί της µέσω δύο κινητών τηλεφώνων, τους αριθµούς των οποίων έδωσε στους αστυνοµικούς και της αναθέτει µεταφορές ναρκωτικών ουσιών κυρίως στη Ρόδο. Μάλιστα ανέφερε, ότι πριν ενάµιση µήνα περίπου είχε µεταφέρει ξανά στη Ρόδο ναρκωτικές ουσίες, κατ’ εντολή του Αλβανού τις οποίες είχε παραδώσει, σε άγνωστο άτοµο, που όπως προέκυψε στην πορεία, ήταν ο Αφαντενός, τον οποίο και αναγνώρισε από φωτογραφίες.
Η 47χρονη δέχτηκε κλήση στο κινητό τηλέφωνό της µε απόκρυψη και κανόνισε ραντεβού στα Κολύµπια για να παραδώσει τα ναρκωτικά. Υπό τη διακριτική παρακολούθηση των αστυνοµικών, επιβιβάστηκε σε ταξί και αναχώρησε για τα Κολύµπια. Κατά τη διάρκεια της διαδροµής δέχτηκε νέα κλήση από το ίδιο άτοµο που της είπε ότι η παράδοση θα γινόταν στην εκκλησία της Παραµυθίας. Στη λεωφόρο Ρόδου-Λίνδου, λίγο πριν την έξοδο που οδηγεί στην εκκλησία της Παραµυθίας, εµφανίστηκε, οδηγώντας µοτοσικλέτα µεγάλου κυβισµού, ο Αφαντενός, ο οποίος αντιλαµβανόµενος την παρουσία των αστυνοµικών σταµάτησε σε παρακείµενη καντίνα.
Οι αστυνοµικοί τον ακινητοποίησαν και σε σωµατική έρευνα που του έγινε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε το χρηµατικό ποσό των 1995 ευρώ, σε χαρτονοµίσµατα και ένα κινητό τηλέφωνο, µάρκας HTC.
Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά στην Κω
Το μεσημέρι της Τρίτης συνελήφθη στην Κω, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλειδών Κω, ένας 34χρονος ημεδαπός γιατί βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 37,4 γραμμαρίων.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ