Άνοιξε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη διεκδίκηση της υποτροφίας των 7000 ευρώ που χορηγεί κάθε χρόνο το ίδρυμα Marc de Montalembert σε νέους και νέες, που θα θελήσουν να κάνουν έρευνα σε θέματα πολιτισμού των χωρών της Μεσογείου.
Ειδικότερα, το Marc de Montalembert Foundation, από το έτος 1994 χορηγεί ετησίως μία υποτροφία για νέους και νέες έως 28 ετών ώστε να φέρουν σε πέρας μια μελέτη, έρευνα ή σχέδιο δράσης για τις χώρες που βρέχονται από τη Μεσόγειο θάλασσα. Τα θέματα θα πρέπει να αφορούν ένα από τα ακόλουθα πεδία: Δημιουργική γραφή, αρχιτεκτονική, αρχαιολογία, ανθρωπολογία – κοινωνιολογία, μουσική, ιστορία της τέχνης, χειροτεχνία, γλυπτική, ζωγραφική και φωτογραφία.
Στόχος του κάθε έργου θα πρέπει να είναι η κατανόηση της κουλτούρας των ανθρώπων μίας ή περισσοτέρων χωρών της Μεσογείου, καθώς επίσης η υποστήριξη της προσπάθειας άρσης των φαινομένων ρατσισμού, με όποια μορφή κι αν εκδηλώνονται.
Οσες και όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει μέχρι τις 15 Νοεμβρίου να απαντήσουν στο σχετικό ερωτηματολόγιο του Ιδρύματος και το αργότερο μέχρι το τέλος του έτους να έχουν ολοκληρώσει την υποβολή του αιτήματός τους. Ακολούθως, μια εξειδικευμένη επιτροπή θα αναλάβει την αξιολόγηση των προτάσεων που θα οδηγήσει στην ανάδειξη της μίας ή ενδεχομένως των δύο προτάσεων που θα χρηματοδοτηθούν με το ποσόν των 7000 ευρώ για να υλοποιηθούν.
Περισσότερες πληροφορίες καθώς και η φόρμα με το ερωτηματολόγιο και την αίτηση υπάρχουν διαθέσιμες στην ιστοσελίδα “fondationmdm.com”.

Ν. Κ.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ