Ειδήσεις

Οι 6 ανατροπές για όλους τους αγρότες

Έξι ανατροπές στον αγροτικό τομέα προωθεί η κυβέρνηση με νομοσχέδια που θα κατατεθούν το επόμενο διάστημα στη Βουλή.

Σύμφωνα με το “’Εθνος”, το σχέδιο περιλαμβάνει φοροελαφρύνσεις για τους κατά αποκλειστικό επάγγελμα -και νέους- αγρότες, αυστηροποίηση του όρου αγρότης με σημαντική αύξηση του εισοδήματος που θα προέρχεται από γεωργικές δραστηριότητες, ανασυγκρότηση του μηχανισμού καταβολής των επιδοτήσεων με σκοπό την παύση επιβολής προστίμων και καταλογισμών για τη χώρα που έχουν ήδη φτάσει τα 2 δισ. ευρώ και πρέπει να επιστρέψει, αλλά και “Κάρτα Αγρότη” για αναλήψεις έναντι και μέχρι του ποσού των επιδοτήσεων που δικαιούται.

Πιο συγκεκριμένα οι νέες νομοθετικές ρυθμίσεις θα επιφέρουν τις εξής αλλαγές:

– Φοροελαφρύνσεις για τους κατά αποκλειστικό επάγγελμα και νέους αγρότες, με αυστηροποίηση του όρου “αγρότης”.

– Εισάγεται η “κάρτα αγρότη”, με την οποία ο αγρότης θα μπορεί να κάνει αναλήψεις μέχρι του ποσού των κοινοτικών επενδύσεων που δικαιούνται.

– Ανασυγκροτείται ο μηχανισμός διαχείρισης και καταβολής πληρωμών, ώστε να εισπράττουν οι αγρότες έγκαιρα τις κοινοτικές επιδοτήσεις και τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ.

– Δημιουργία φορέα αξιοποίησης της αγροτικής γης, για άμεση βελτίωση και χρήση, με στόχο χιλιάδες στρέμματα σχολάζουσας δημόσιας γης να δοθούν για αγροτική παραγωγή.

– Αυστηρή εφαρμογή των κανόνων της ΚΑΠ, βάσει των οποίων αποκλείονται από τις επιδοτήσεις φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.

– Βιβλία εσόδων- εξόδων για όλους, με έσοδα άνω των 5.000 ευρώ και αναγνώριση περισσότερων δαπανών ως έκπτωση από το φορολογητέο εισόδημα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου