Ειδήσεις

Στο σκοτάδι η Ρόδος τα ξημερώματα και για πολλές ώρες

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έμεινε από τις 5:20 τα ξημερώματα ολόκληρο το νησί της Ρόδου, εξαιτίας σοβαρής βλάβης που σημειώθηκε σε μια μονάδα του ΑΗΣ Σορωνής, η οποία συμπαρέσυρε και έθεσε εκτός λειτουργίας και όλες τις υπόλοιπες.

Εκτός λειτουργίας ετέθη επίσης αυτομάτως και η παραγωγή ρεύματος από το αιολικό πάρκο της Ρόδου, με αποτέλεσμα η επανεκκίνηση του εργοστασίου να καταστεί εξαιρετικά δυσχερής.
Στο νοσοκομείο της Ρόδου και τον διεθνή αερολιμένα «Διαγόρας» τέθηκαν αμέσως σε λειτουργία τα εφεδρικά συστήματα παραγωγής ρεύματος και έτσι δεν παρατηρήθηκε σοβαρό πρόβλημα.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου δέχθηκε δύο κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες πολυκατοικιών.
Στο εργοστάσιο της ΔΕΗ σήμανε αμέσως συναγερμός και επιστρατεύτηκαν όλα τα στελέχη, οι τεχνικοί και οι μηχανικοί του σταθμού, οι οποίοι έδωσαν μάχη για να μπορέσουν να ηλεκτροδοτήσουν ξανά το νησί της Ρόδου.
Από το μεσημέρι η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού και οι αρμόδιοι της ΔΕΗ διαβεβαιώνουν ότι η κατάσταση πλέον θα κυλήσει ομαλά.

ΑΜΠΕ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου