Συνεπής στο ραντεβού του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας Ρόδου «Καμάρι» πραγματοποιεί  το 12ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Παστίδας «Καμάρεια» που όπως πάντα είναι πλούσιο σε θέαμα, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Η έναρξη του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε 1 Σεπτεμβρίου 2018 και θα ολοκληρωθεί στις 9 του μηνός.

Που; Στο Παλαιό Δημοτικό Σχολείο Παστίδας (έναντι Πολιτιστικού Κέντρου και δίπλα από το Κοινοτικό Κατάστημα Παστίδας).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεατρική παράσταση, παραδοσιακούς και μοντέρνους χορούς,  συναυλίες με μουσική και τραγούδια για όλα τα γούστα, βραβεύσεις αριστούχων μαθητών κ.α.

Καθ’ όλη την διάρκεια του Φεστιβάλ λειτουργεί Έκθεση Θρησκευτικής Φωτογραφίας του Γεωργίου Ι. Πάττα και  Έκθεση Ζωγραφικής από τα τμήματα του Συλλόγου, ενώ γίνονται εγγραφές στα τμήματα Παραδοσιακών Χορών, Ζωγραφικής, Θεατρικής Ομάδας καθώς και  εγγραφές νέων μελών.

Η 1η ημέρα του 12ου Πολιτιστικού Φεστιβάλ Παστίδας «Καμάρεια» περιλάμβανε την έναρξη του Φεστιβάλ από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Σιαλούπ Ιωσήφ και τον Κάλλιστο Διακογεωργίου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Ακολούθως βραβεύθηκαν οι Αριστούχοι μαθητές και οι εισαχθέντες σε ΑΕΙ/ΤΕΙ.

Το παρών μεταξύ άλλων έδωσαν οι :

Αρχιμανδρίτης Πόκκιας Νεκτάριος, οι Αντιπεριφερειάρχες Σωτρίλης Θωμάς και Κόκκινος Χαράλαμπος, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού Νοτίου Αιγαίου Κάλλιστος Διακογεωργίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Πρόεδρος του ΚΕΚ Γεννηματάς  Δημήτριος Τσοπανάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ» Φιλήμονας Νικολάου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παστίδας Σάββας Πάττας, ο Σπύρος Κατσούρης λογοτέχνης-δημιουργός και ιδιοκτήτης του Πολιτισμικού Μελάθρου Ρόδου κ.α.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης Εκκλησιαστικής Φωτογραφίας του Γεωργίου Πάττα.

Η βραδιά συνεχίστηκε με συναυλία αφιερωμένη στον συνθέτη Γιώργο Χατζηνάσιo από την Μικτή Χορωδία και μαντολινάτα της Δ.Ε. Πεταλούδων με μαέστρο την κ.Φλώρα Πελεκάνου.

 

Η 2η ημέρα του 12ου Πολιτιστικού Φεστιβάλ Παστίδας περιλάμβανε παραδοσιακούς χορούς με τους:

Πολιτιστικό Σύλλογο Παστίδας «Καμάρι» – Τμήμα Ενηλίκων (με δύο προγράμματα), το Χορευτικό Εργαστήρι Δημοτικής Κοινότητας Ιαλυσού και τον Σύλλογο Ρουμελιωτών Ρόδου.

Το παρών έδωσαν:

Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Χρήστος Ευστρατίου, ο Γενικός Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου και Πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Πόλεως Ρόδου της Νέας Δημοκρατίας Ηλίας Τσέρκης, οι Ιερείς Μακάριος Σκόνης και Γιώργος Χατζηχρυσάφης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ιαλυσού Ερμιόνη Μπότσαρη κ.α.

Η 3η ημέρα του 12ου Πολιτιστικού Φεστιβάλ Παστίδας περιλάμβανε μία παρουσίαση από την ΑΛΕΚΤΡΩΝΑ Κοιν.Σ.Επ. με τίτλο «Πίσω στο Μέλλον» και στη συνέχεια μία υπέροχη μουσικοχορευτική παράσταση για την ξενιτιά με τίτλο «Με χορό και με τραγούδι», από την Μικτή Χορωδία Δήμου Ρόδου με μαέστρο τον κ. Μιχάλη Καλαεντζή και την χορευτική ομάδα του Συλλόγου Γυναικών Κοσκινού.

 

Παρουσιαστές είναι η Άννα Σαρρή και ο Γεώργιος Πάττας.

 

 

 

 

 

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ