Την ανάγκη αξιοποίησης «του σημαντικότερου συγκριτικού πλεονεκτήματος του τόπου, της ελληνικής γης» ώστε να δοθεί ώθηση στην οικονομία, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια χαιρετισμού που απηύθυνε κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις της Apivita.

Ο πρωθυπουργός χαρακτηριστικά αναφέρει «Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως το πέρασμα σε μια άλλη εποχή για τη χώρα, την οικονομία, την επιχειρηματικότητα, την παραγωγή, δεν θα έρθει χωρίς να αξιοποιήσουμε τον νου, τις γνώσεις, τις εμπειρίες και κυρίως τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας, της ελληνικής γης».

Δήλωσε επίσης «χαρούμενος που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Apivita», μίας εταιρείας, που όπως είπε, «έχει ξεχωρίσει για τους εντυπωσιακούς αριθμούς του κύκλου εργασιών της, αλλά και γιατί αποτελεί μία επιχειρηματική προσπάθεια που κατάφερε να μεγαλουργήσει στη διεθνή αγορά με μια διαφορετική φιλοσοφία, όχι μόνο στον τρόπο οργάνωσης παραγωγής, αλλά στην ουσία της παραγωγής, γιατί βασικό αξιακό θεμέλιο του παραγωγικού προτύπου της είναι ότι η κερδοφορία δεν μπορεί να είναι ο αυτοσκοπός στην εξυπηρέτηση του οποίου θα θυσιάσουμε τα πάντα».

Ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι «η Ελλάδα μπορεί να παράξει και παράγει», αλλά δυστυχώς, όπως παρατήρησε, τα προηγούμενα χρόνια «δεν ρίξαμε το βάρος που έπρεπε στην έρευνα, στην καινοτομία, στην παραγωγή προϊόντων με βάση τον πρωτογενή τομέα της πατρίδας μας».

«Επιδίωξή μας είναι να μετατρέψουμε αυτό που όλα τα προηγούμενα χρόνια αποτελούσε φωτεινή εξαίρεση, σε κανόνα στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την παραγωγή… Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε να ανθίσει ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε αυτά που μας προσφέρει η ελληνική γη» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επισκέπτεται τις εγκαταστάσεις της Apivita, στο πλαίσιο των επισκέψεών του σε χώρους εργασίας που προάγουν, μεταξύ άλλων, την εξωστρέφεια και την υγιή επιχειρηματικότητα. Μάλιστα, κατά την υποδοχή του από τον Ισπανό πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων του Ομίλου PUIG, Manuel Puig, ο πρωθυπουργός παρομοίασε την εταιρεία με την ισπανική ομάδα ποδοσφαίρου Μπαρτσελόνα: «Ό,τι είναι η Μπαρτσελόνα στο ποδόσφαιρο, είναι η Apivita για τα προϊόντα της».

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ