Μια από τις μεγαλύτερες κινεζικές αεροπορικές εταιρίες, η Hainan Airlines επιθυμεί να συμμετάσχει σύμφωνα με πληροφορίες του Reporter.gr στην Aegean Air, αποκτώντας ποσοστό περίπου 25%. Οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και από ορισμένες πηγές η συμφωνία θεωρείται ήδη «κλεισμένη».

Η Hainan με έδρα στο νησί Hainan που είναι το μεγαλύτερο νησί της Κίνας και βρίσκεται κοντά στο Hong Kong, είναι η τέταρτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Κίνας, λειτουργεί με απολύτως ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια και διαθέτει σήμερα στόλο 187 αεροπλάνων.

Μέσω της Aegean Air η Hainan “βάζει πόδι» στη Ευρωπαική αεροπορική αγορά.

Μέχρι στιγμής η Aegean δεν έχει επιβεβαιώσει τη συμφωνία και δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες της πολύ σημαντικής αυτής συμφωνίας, η οποία αλλάζει άρδην τα μεγέθη και τις δυνατότητες της Aegean προσθέτοντας της κεφάλαια για περαιτέρω ταχεία ανάπτυξη.

Η Hainan Airlines είναι από τις δυναμικότερες αεροπορικές εταιρίες της Κίνας και είναι η μόνη που διαθέτει 5 αστέρια από την εταιρία αξιολόγησης Skytrax. Διευθύνων Σύμβουλος της είναι ο Chen Feng είναι φανατικός Βουδιστής και οραματιστής. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν ίδρυσε την εταρία, το 1993, ενώ ήταν CEO ταυτόχρονα εργαζόταν και ώς πλήρωμα καμπίνας στις πτήσεις και σέρβιρε τους επιβάτες. Στόχος του ή5ταν όπως εξηγούσε να αποκτήσει εμπειρία για να βελτιώσει στο έπακρο τις υπηρεσίες προς το επιβατικό κοινό.

Σημειώνεται επίσης οτι η Hainan χρησιμοποιεί στις περισσότερες πτήσεις της βιοκαύσιμα και ψηφίστηκε από την Skytrax ώς η καλύτερη αεροπορική εταιρία της Κίνας.

Πηγή: reporter.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ