Ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος ηγήθηκε της αποστολής του Δήμου Ρόδου στην έκθεση Tour Natur στο Dusseldorf της Γερμανίας. Παρουσία της Αντιδημάρχου Τουρισμού Μαρίζας Χατζηλαζάρου αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων της Διεύθυνσης Τουρισμού η συμμετοχή του Δήμου στην έκθεση είχε μεγάλη επιτυχία.
Πρόκειται για τη σημαντικότερη έκθεση εναλλακτικού τουρισμού στην κεντρική Ευρώπη. Η ηχηρή και πολυπρόσωπη παρουσία του Δήμου εντάσσεται στο γενικότερο στρατηγικό σχεδιασμό για τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου μέσω της ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού, αθλητικού, περιπατητικού, αγροτουρισμού, οι οποίες θα προσελκύσουν στη Ρόδο επισκέπτες οι οποίοι ταξιδεύουν 365 μέρες το χρόνο και μπορούν να συμβάλουν στην αειφόρο ανάπτυξη του Ροδιακού Τουριστικού προϊόντος. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στη Γερμανία ο κύκλος εργασιών των εναλλακτικών μορφών τουρισμού προσεγγίζει τα €9δισεκ. ετησίως.
Πέραν της άκρως επιτυχημένης παρουσίας του Δήμου στο περίπτερο της έκθεσης, για την αποτελεσματικότερη προώθηση των συμφερόντων του νησιού ο κος. Χατζηδιάκος συναντήθηκε με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Dusseldorf Γρηγόρη Δελαβέκουρα, με τον οποίο συζήτησαν δράσεις και ενέργειες που μπορεί να αναλάβει η Ελληνική Διπλωματία για την προβολή και την προώθηση τόσο της Ρόδου ως τουριστικού προορισμού, αλλά και των ιδιαιτέρως ποιοτικών ροδίτικων προϊόντων. Οποιαδήποτε δράση για την ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος πρέπει να είναι συνδεδεμένη με την τοπική παραγωγή και την ανάδειξη του πολιτισμικού μας πλούτου.
Ο Δήμαρχος είχε επιπλέον συνάντηση με τον ομόλογό του Δήμαρχο Dusseldorf Thomas Geisel, έναν φίλο της Ελλάδας και της Ρόδου. Στη συνάντηση τέθηκαν θέματα ανάπτυξης στενότερων σχέσεων μεταξύ των δυο δήμων, με αμοιβαία ανταλλαγή τεχνογνωσίας αλλά και γόνιμης συνεργασίας σε θέματα τουρισμού.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ