Ειδήσεις

Προκαταρκτική έρευνα για την καθαριότητα

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διαπίστωση τυχόν τελέσεως ποινικά κολάσιμων πράξεων από αρμοδίους του τομέα καθαριότητας του Δήμου Ρόδου, προκάλεσαν δημοσιεύματα σχετικά με την απαράδεκτη εικόνα που παρουσιάζει η πλατεία Χαρίτου, στο κέντρο της πόλης της Ρόδου.
Η Αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Αιμιλία Σοφία Μέρη παρήγγειλε συγκεκριμένα στη Διεύθυνση Υγείας Δωδεκανήσου τη διενέργεια έρευνας για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, ενώ καλεί για εξηγήσεις τον αρμόδιο σε θέματα καθαριότητας του Δήμου Ρόδου για να διαπιστώσει τι μέτρα έχουν ληφθεί για την αποκατάσταση της περιοχής.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», πλήρης είναι πλέον η απαξίωση και η εγκατάλειψη, όχι μόνο των περιφερειακών δρόμων και οδών αλλά και του εμπορικού κέντρου και της τουριστικής καρδιάς της πόλεως της Ρόδου, παρά την ανάθεση του έργου της καθαριότητας σε ιδιώτη.

Η δημοτική αρχή που έχει φανεί κατώτερη των περιστάσεων στον συγκεκριμένο τομέα έχει στην κυριολεξία αφήσει να ρημάξει η περιοχή πέριξ των «100 χουρμαδιών», ένα σημείο από το οποίο διέρχονται το σύνολο σχεδόν των τουριστών, που επισκέπτονται την πόλη της Ρόδου.
Δεν είναι μόνο τα σκουπίδια, οι γεμάτοι κάδοι, τα σκουριασμένα κάγκελα, οι δρόμοι που έχουν καταληφθεί από τραπεζοκαθίσματα και εμπορεύματα αλλά και τα εγκαταλελειμμένα και ερειπωμένα σπίτια και ιστορικά ακίνητα που συνθέτουν την εικόνα που δεν τιμά την ιστορία του νησιού.
Εγείρονται μάλιστα και ερωτηματικά για το ποια είναι η συμβολή στην καθαριότητα της πόλης και των ατόμων που με απόφαση του δικαστηρίου απασχολούνται σε κοινωφελή εργασία, αφού πέραν ορισμένων σπασμωδικών εργασιών σε πάρκα, είναι άφαντοι.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου