Αθλητικά

«Ταφόπλακα» για την αναδιάρθρωση από τη Super League 2

Υπερβολική και βιαστική αποδείχθηκε η σιγουριά, με την οποία προδίκαζαν πολλοί την απόφαση της Super League 2 περί της αναδιάρθρωσης των «μικρών» επαγγελματικών κατηγοριών, στη βάση του μοντέλου της ενοποίησης της κατηγορίας με τη Football League και της δημιουργίας μίας ενιαίας, των δύο ομίλων των 16 ομάδων.
Όπως έγραφε από το περασμένο Σάββατο η «δσπορ», υπήρχαν ενδείξεις πως το «παιχνίδι» ήταν ντέρμπι και η χθεσινή ψηφοφορία των ΠΑΕ της Super League 2, οι εκπρόσωποι των οποίων συνεδρίασαν μέσω τηλεδιάσκεψης, ήρθε να τις επιβεβαιώσει και μάλιστα με τρόπο οδυνηρό για όλους εκείνους που προσδοκούσαν τη δημιουργία μίας και μοναδικής, ενιαίας επαγγελματικής κατηγορίας, κάτω από τη Super League 1.
Η σχετική πρόταση που κατατέθηκε συγκέντρωσε μεν τις περισσότερες προτιμήσεις, ωστόσο αυτές δεν ήταν αρκετές, καθώς για μία, δεν συγκεντρώθηκαν τα 3/4 των ψήφων που απαιτούνταν (καταψήφισαν Λεβαδειακός, Απόλλων Λάρισας, ΑΕ Καραϊσκάκης, Τρίκαλα και Δόξα Δράμας) .
Ως εκ τούτου, η Super League 2 εισηγείται τη διατήρηση τριών επαγγελματικών κατηγοριών, κάτι που καθηλώνει τη Ρόδο και τον Ιάλυσο στη Football League και παραπέμπει την τύχη του Διαγόρα στις διαθέσεις της ΕΠΟ, η οποία παρότι συνεδρίασε αργότερα το ίδιο απόγευμα, ανέβαλε τη συζήτηση για τις 19 Αυγούστου.
Η πιθανότητα να ανατρέψει ολικά το σκηνικό η Ομοσπονδία είναι απειροελάχιστες, καθώς η Super League 2 δεν της έδωσε τη βάση για να στηρίξει την απόφαση που η ίδια εξαρχής επιθυμούσε να λάβει.
Η ανακοίνωση, η οποία εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής τηλεδιάσκεψης:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης, έλαβε τις εξής αποφάσεις:
1. Αποφάσισε ομόφωνα την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων. Ετέθη πρόταση από ομάδες της Football League για ενιαία κατηγορία με τη Super League 2 με δύο ομίλους των 16 ομάδων. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν δέκα ομάδες και πέντε κατά. Η πρόταση δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία των 3/4 που θέτει ο νόμος 4684/20. Παραμένει σε ισχύ η προηγούμενη πρόταση περί τροποποίησης των προκηρύξεων με τις κατηγορίες διαχωρισμένες ως εξής:
SL 1 18 ομάδες, Super League 2 16 και η Football League με 16 ομάδες.
2. Αποφασίστηκε ως ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής η 20ή Αυγούστου και έναρξης της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021 η 4η Οκτωβρίου».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου