Αθλητικά

Κλειστό γυμναστήριο στην Πάτμο

Ένα όνειρο ετών είναι πολύ πιθανό να γίνει πραγματικότητα στην Πάτμο… Ο λόγος για το κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ, το οποίο τόσο πολύ έχει ανάγκη το νησί της «Αποκάλυψης», προκειμένου να στεγάσει τα όνειρα του τοπικού Ξάνθου. Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για το κλειστό γυμναστήριο της Πάτμου, που αποτελεί όνειρο ετών, έχει συντάξει η συνάδελφος Σμαράγδα Μουλιάτη στην ιστοσελίδα patmostimes.gr. Αναλυτικά: «Μετά από 5 χρόνια που το συμβούλιο της Επικρατείας στη συνεδρίαση της 22ας Αυγούστου 2013 ομόφωνα γνωμοδότησε χωρίς καμιά παρατήρηση να γίνει το έργο «Ανέγερση Κλειστού Γυμναστηρίου Αθλοπαιδιών Δήμου Πάτμου» έλαβε ΦΕΚ, αδειοδοτήθηκε και σύντομα ίσως και σε 20 μέρες από τώρα θα συνταχθούν τα τεύχη δημοπράτησης για το κλειστό γυμναστήριο. Η χωροθέτηση του κλειστού γυμναστηρίου έγινε στο παλιό γήπεδο της Σκάλας. Το οικόπεδο του κτιρίου έχει εμβαδόν 8986,00 τ.μ. και του κτιρίου σύμφωνα με τη μελέτη 1568,13 τ.μ.
Να αναφέρουμε ότι η αίτηση για αδειοδότηση κατετέθη στις 3/4/2018 και η έγκριση δόθηκε την 1η Αυγούστου 2018 από την πολεοδομία Καλύμνου. Η άδεια λήγει σε τέσσερα χρόνια. Απόλυτα ικανοποιημένος αλλά και δικαιωμένος μας δήλωσε ο δήμαρχος κ. Γρηγόρης Στόικος, από την εξέλιξη αυτή και παρά τις δυσκολίες που συνάντησε στο έργο αυτό προσωπικά αλλά και η δημοτική αρχή κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ολοκληρωθεί το έργο. Να σημειώσουμε ότι , ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ευγενικός δεν ψήφιζε στο τεχνικό πρόγραμμα και στον προυπολογισμό τον κωδικό «Μελέτης Κλειστού Γυμναστηρίου» διότι θεωρούσε ότι τα χρήματα δεν θα πιάσουν τόπο διότι δεν περίμενε ότι το κλειστό γυμναστήριο θα γίνει ποτέ».
Όπως είναι γνωστό ο Ξάνθος Πάτμου τα τελευταία χρόνια κάνει προπονήσεις στο ανοιχτό γήπεδο της Σκάλας, με αποτέλεσμα το χειμώνα οι συνθήκες να είναι πάρα πολύ δύσκολες και στις προπονήσεις και στους αγώνες. Ο Ξάνθος τα τελευταία χρόνια συμμετέχει στα πρωταθλήματα νεανίδων και κορασίδων, ενώ φέτος έδωσε το «παρών» και στους έφηβους. Την προσεχή αγωνιστική περίοδο οι Πάτμιοι θα παρουσιαστούν στα πρωταθλήματα νεανίδων και παγκορασίδων και ίσως σε έφηβου και παμπαίδες.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου