Αντίθετος με την ύπαρξη και λειτουργία του ΠΡΟΤΟΥΡ δήλωσε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του κ. Φώτη Χατζηδιάκου, κ. Βασίλης Ψυλλάκης.
Αν και είναι ο ίδιος μέλος του διοικητικού συμβουλίου, δήλωσε ότι από τη στιγμή που ο δήμος διαθέτει διεύθυνση τουρισμού η οποία μπορεί να αναλάβει την τουριστική προβολή, ο ΠΡΟΤΟΥΡ περισσεύει. Άλλωστε εξυπηρετούσε και εξυπηρετεί συγκεκριμένους επιχειρηματίες, σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημοτικού συμβούλου.
Αναλυτικότερα ο κ. Ψυλλάκης δήλωσε τα εξής: «Προσωπικά είμαι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΠΡΟΤΟΥΡ, έχοντας ιδίαν άποψη για τη λειτουργία του οργανισμού από την εποχή των καποδιστριακών δήμων. Ακριβώς επειδή έχω συγκεκριμένη άποψη είμαι κατά της λειτουργίας του. Επειδή η αρμοδιότητα των παραλιών που μου έχει ανατεθεί σχετίζεται με τον τουρισμό, ο δήμαρχος με παρακάλεσε να είμαι μέλος του ΠΡΟΤΟΥΡ, αυτό βέβαια δεν αλλάζει την άποψη που έχω για τον οργανισμό.
Ο δήμος Ρόδου διαθέτει διεύθυνση τουρισμού την οποία μπορούμε να αναβαθμίσουμε για να κάνει τουριστική προβολή. Ορισμένοι συνάδελφοι έχουν την εντύπωση ότι αν κλείσει ο οργανισμός θα μας κρεμάσουν στα μανταλάκια. Διαφωνώ κάθετα. Αυτοί που θα μας κρεμάσουν στα μανταλάκια είναι ορισμένοι επιχειρηματίες, ίσως και η Περιφέρεια, όχι όμως η μικρομεσαία τάξη που ζει από τον τουρισμό».
Σε ερώτηση της «δημοκρατικής» αν συμφωνεί με το πλάνο των δράσεων του ΠΡΟΤΟΥΡ που πρόκειται να υλοποιηθούν έως το τέλος του 2018 που υπερψηφίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του οργανισμού και εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίαση, είπε: «Δεν συμφωνώ σε τίποτε απ’ όλα αυτά. Σας λέω ότι ο ΠΡΟΤΟΥΡ εξυπηρετεί μόνο συγκεκριμένους επιχειρηματίες. Παλιά υπήρχαν δήμαρχοι έκαναν… dolce vita μέσω του ΠΡΟΤΟΥΡ».
Για την επίμαχη συνεδρίαση του δ.σ., όπου ο δήμαρχος Ρόδου και πρόεδρος του ΠΡΟΤΟΥΡ κ. Φώτης Χατζηδιάκος εξαπέλυσε φραστική επίθεση κατά των εκπροσώπων των φορέων, ο κ. Ψυλλάκης δήλωσε: «Στην σύσκεψη αυτή δεν συμμετείχα και δεν έχω συγκεκριμένη άποψη. Δεν μπορώ να γνωρίζω τον λόγο για τον οποίο εξανέστη ο δήμαρχος αφού δεν ήμουν παρών. Έτσι κι αλλιώς όμως η Περιφέρεια καπελώνει το δήμο σε ό,τι αφορά την προώθηση του τουρισμού».
Γαλάζιες σημαίες
Ικανοποιημένος για την αύξηση των γαλάζιων σημαιών που κέρδισε η Ρόδος, δήλωσε στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες ο εντεταλμένος σύμβουλος παραλιών, κ. Βασίλης Ψυλλάκης. Ο δήμος της Ρόδου με 35 γαλάζιες σημαίες να κυματίζουν στις παραλίες του νησιού είναι ο πρώτος δήμος ανά την Ελλάδα που διαθέτει τόσες πολλές.
«Η Ρόδος διαθέτει φέτος περισσότερες γαλάζιες σημαίες. Σε όλες μας τις παραλίες υπάρχουν φέτος 35 γαλάζιες σημαίες, ένα σύμβολο αναγνωρισμένο διεθνώς. Ο δήμος της Ρόδου είναι ο πρώτος δήμος στην Ελλάδα με τις περισσότερες γαλάζιες σημαίες. Ενώ άλλα νησιά όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, ελαττώνουν τον αριθμό των γαλάζιων σημαιών, εμείς τον αυξάνουμε. Πιστέψτε με, οι τουρ οπερέιτορς και τα πρακτορεία δίνουν τεράστια σημασία στο σύμβολο αυτό», είπε ο κ. Ψυλλάκης.
Αυθαίρετα σε αιγιαλό
και παραλίες
Στο αυθαίρετο beach bar που κατασκευάζεται στην παραλία της Ιξιάς αναφέρθηκε ο κ. Βασίλης Ψυλλάκης, τονίζοντας ότι πρέπει να ανήκει στους δήμους η αρμοδιότητα κατεδάφισής τους.
«Με αφορμή αυτή τη μεγάλη τραγωδία που έζησε η χώρα μας στην Αττική, άκουσα ότι η κυβέρνηση πέρασε μία τροπολογία για την κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών στην παραλία ή στον αιγιαλό. Η αρμοδιότητα αυτή θα έπρεπε να ανήκει στην τοπική αυτοδιοίκηση. Διαφορετικά δεν πρόκειται να δούμε να αλλάζει κάτι. Και για να φέρω ένα συγκεκριμένο παράδειγμα… Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ένας δημοτικός σύμβουλος ανέφερε ότι υπάρχει αυθαίρετη κατασκευή στην παραλία της Ιξιάς. Έδωσα εντολή στον αρμόδιο υπάλληλο να συντάξει επιστολή προς την ΚΥΔ, την οποίαν υπέγραψα. Η επιστολή δεν αφορά μόνο το συγκεκριμένο αυθαίρετο αλλά όλα όσα υπάρχουν στις παραλίες. Η ΚΥΔ θα εκδώσει ένα πρωτόκολλο κατεδάφισης, λογικά θα επιβάλει ένα πρόστιμο και το αυθαίρετο προβλέπω να παραμείνει εκεί για χρόνια…», είπε ο δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος πρόσθεσε ότι στη Ρόδο υπάρχουν περίπου 400 αυθαίρετες κατασκευές στον αιγιαλό και στην παραλία από τις 530 περίπου που βρίσκονται στα Δωδεκάνησα.
«Είναι εξωφρενικό αυτό. Δεν υπάρχει παραλία χωρίς κάποια αυθαίρετη κατασκευή. Εάν ήταν ευθύνη του δήμου η κατεδάφιση των αυθαιρέτων αυτών δεν υπήρχε περίπτωση να παρέμεναν όρθια. Γι’ αυτό λέω ότι απαιτείται αποκέντρωση αρμοδιοτήτων. Δεν θα μπορούσε κανείς δήμαρχος και κανείς δημοτικός σύμβουλος να επιτρέψει να υπάρχουν αυθαίρετα στον αιγιαλό και στην παραλία», είπε ο κ. Ψυλλάκης.
Τέλος, είπε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί το μνημείο των πηγών Καλλιθέας για την ανάπτυξη του εναλλακτικού-ιαματικού τουρισμού.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ