Ειδήσεις

Οι Κινέζοι ταξιδεύουν και επενδύουν στην Ελλάδα

Οι Κινέζοι «εισβάλλουν» τελευταία στην Ελλάδα, τόσο σαν τουρίστες, όσο και σαν επενδυτές. Το 2016, τη χώρα επισκέφθηκαν 150.000 Κινέζοι ταξιδιώτες, αριθμός ο οποίος αναμένεται να αυξηθεί μέσα στα επόμενα χρόνια, με την απευθείας σύνδεση μεταξύ Πεκίνου – Αθήνας, από τον Σεπτέμβριο.
Την ίδια στιγμή, ολοένα αυξάνεται ο αριθμός των Κινέζων που επενδύουν στην ελληνική αγορά ακινήτων.

Οι Κινέζοι συνήθως ταξιδεύουν οργανωμένα, τελευταία, όμως, όλο και περισσότεροι, μεμονωμένοι Κινέζοι ταξιδιώτες φθάνουν στην Ελλάδα, την οποία επισκέπτονται λόγω του πολιτιστικού της πλούτου.
Οι περισσότεροι επισκέπτες από την Άπω Ανατολή μένουν στην Ελλάδα για μία ή δύο νύχτες το πολύ. Παρ’ όλα αυτά, η σημασία τους για την τοπική, ξενοδοχειακή βιομηχανία και τον ελληνικό τουρισμό είναι αναμφισβήτητη.
Εκτός από τον τουρισμό, οι Κινέζοι τουρίστες ενισχύουν επίσης την ελληνική αγορά ακινήτων, όπως επιβεβαίωσε ο Lan Xiao Cheng, εκπρόσωπος της ταξιδιωτικής εταιρίας Silk Road Travel, η οποία εξειδικεύεται στον κινεζικό τουρισμό.
Πολλοί Κινέζοι δείχνουν πρόθυμοι να επενδύσουν στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό αγοράζουν ακίνητα, τα οποία στη συνέχεια ανακαινίζουν και ενοικιάζουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότερες από 1.000 οικογένειες έχουν επενδύσει για να αποκτήσουν τη λεγόμενη Χρυσή Βίζα. Η θεώρηση αυτή είναι διαθέσιμη σε όσους επενδύουν τουλάχιστον 250.000 ευρώ στην Ελλάδα και στην πραγματικότητα είναι μια πενταετής άδεια παραμονής.
Όπως φαίνεται οι Κινέζοι ενισχύουν την ελληνική οικονομία. Αυτό, ωστόσο, είναι ίσως μόνο η αρχή μιας πιθανής, μεγάλης τουριστικής έκρηξης στο μέλλον.

Διαβάστε περισσότερα στο money-tourism.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου