Ρεπορτάζ

Έχει απορροφηθεί όλο το εργατικό δυναμικό της Ρόδου

Μεγάλη καταγράφεται αυτή την εποχή η ζήτηση στην αγορά εργασίας στην Ρόδο και κυρίως στις ξενοδοχειακές μονάδες, όπου οι ξενοδόχοι αναζητούν υπαλλήλους από όλη την χώρα, αφού δεν…. επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες οι ντόπιοι!
Αυτό αποκάλυψε χτες στην «δημοκρατική» ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου κ. Θανάσης Σταμούλης, ο οποίος τόνισε πως ενώ έχουμε μπει στον Ιούλιο μήνα, υπάρχει ακόμα πολύ μεγάλη ζήτηση σε προσωπικό:
«Υπάρχουν κλάδοι που είναι κυριολεκτικά, είδος προς…. εξαφάνιση! Οι ξενοδοχειακές μονάδες, αναζητούν καμαριέρες, μαγείρους και σερβιτόρους καθώς το ντόπιο προσωπικό δεν επαρκεί για να καλύψει την ζήτηση! Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι πολλοί ξενοδόχοι αναζητούν υπαλλήλους μέχρι και μέσω του ΟΑΕΔ…. Θεσσαλονίκης ή και από άλλες περιοχές της χώρας» όπως ανέφερε.
Αυτό, βέβαια, αν και δημιουργεί θετικό πρόσημο και καλές προϋποθέσεις για την αγορά εργασίας στην Ρόδο, δεν επηρεάζει το ντόπιο εργατικό δυναμικό καθώς οι περισσότεροι ξενοδοχοϋπάλληλοι έχουν ήδη επαναπροσληφθεί και εργάζονται κανονικά.
«Μέχρι αυτή την ώρα, ένα πολύ υψηλό ποσοστό εργάζονται κανονικά στα ξενοδοχεία του νησιού της Ρόδου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε, στο τρίμηνο της σεζόν (Ιούλιος, Αύγουστος, Σεπτέμβριος) θα έχει overbooking.
Εκτιμούμε λοιπόν ότι κανείς δεν θα μείνει χωρίς δουλειά φέτος. Αυτή την περίοδο, καταγράφεται τόσο πολύ αυξημένη ζήτηση σε προσωπικό που οι ξενοδόχοι απευθύνονται σε άλλους ΟΑΕΔ ακόμη και αυτή την περίοδο ζητώντας προσωπικό για την τουριστική σεζόν! Ωστόσο δε νομίζω πως θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα με τους εργαζόμενους στην Ρόδο αφού όλοι έχουν πιάσει δουλειά και οι άνεργοι που απασχολούνται στον ξενοδοχειακό τομέα είναι σε πολύ περιορισμένο ποσοστό.
Οι εκτιμήσεις και οι πληροφορίες μας, λένε ότι φέτος σημειώνεται πολύ αυξημένη τουριστική κίνηση στην Ρόδο με αποτέλεσμα να αυξάνεται και η ζήτηση σε προσωπικό», όπως τόνισε. Ο κ. Σταμούλης είπε ακόμη, πως οι μεγάλες υπερπολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες που λειτουργούν στη Νότια Ρόδο (στην περιοχή της Λαχανιάς, στην περιοχή του Γενναδίου και στην περιοχή του Ασκληπειού) αλλά και στην περιοχή της Ιξιάς, έχουν συμβάλει στην πολύ αυξημένη ζήτηση.
«Αυτό που μας απασχολεί είναι εάν θα καταβάλλονται τακτικά και σταθερά οι μισθοδοσίες και αν θα τηρείται η Τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που έχουμε υπογράψει με τους ξενοδόχους της Ρόδου», ανέφερε.
Από εκεί και πέρα, ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου προανήγγειλε σειρά ελέγχων με μικτά κλιμάκια της Επιθεώρησης Εργασίας, του ΣΕΠΕ, του ΣΕΤΚΕ και του Εργατικού Κέντρου Ρόδου που θα ξεκινήσουν άμεσα με στόχο να ελεγχθούν οι συνθήκες εργασίας των εργαζομένων, η τακτική καταβολή δεδουλευμένων και φυσικά, η εφαρμογή ή μη της Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που έχει υπογραφεί ανάμεσα στο Σωματείο, το Εργατικό Κέντρο και τους ξενοδόχους της Ρόδου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου