Ρεπορτάζ

Τεχνική εταιρεία στην Κω υπόλογη για φοροδιαφυγή “μαμούθ”

Δεκάδες περιπτώσεις φοροδιαφυγής που βγάζουν… μάτι, εντόπισε σε έρευνεέ του τον Ιούνιο το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ). Μεταξύ των προσώπων που ελέγχθηκαν περιλαμβάνονται και πρόσωπα που αναφέρονται στα στοιχεία της τράπεζας HSBC (λίστα Λαγκάρντ).

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι αυτές ενός ιατρού, ενός ζωγράφου, ενός δικηγόρου, ενός τραγουδιστή, ενός αστρολόγου, δύο μελών εταιρειών, ενός ναυτικού πράκτορα, δύο συνταξιούχων, και ενός εμπορικού αντιπρόσωπου.

Σε ό,τι αφορά τα Δωδεκάνησα από την Περιφερειακή Δ/νση Νοτίου Αιγαίου, επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 5.625.000 ευρώ και καταλογίστηκε ΦΠΑ ύψους 1.395.000 ευρώ σε τεχνική εταιρεία η οποία έλαβε 93 εικονικά φορολογικά στοιχεία.
Πρόκειται για εταιρεία που λειτουργεί στην Κω. Σύμφωνα με τις πληροφορίες δημιουργήθηκε από ξενοδοχειακή εταιρεία και σκοπός της ήταν η ανακαίνιση των ξενοδοχείων της. Εξετάζεται ακόμη αν τα εικονικά τιμολόγια αποσκοπούσαν στην λήψη επιπλέον επιδοτήσεων στα πλαίσια του αναπτυξιακού νόμου ή ευρωπαϊκού προγράμματος.
Όπως ανακοίνωσε το ΣΔΟΕ εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων, 11 φυσικά πρόσωπα τα οποία δεν εξέδωσαν φορολογικά στοιχεία για έσοδα ύψους 21,6 εκατ. ευρώ, επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα με εικονικά φορολογικά στοιχεία, περιπτώσεις απόκρυψης εισοδήματος, ξέπλυμα χρήματος προερχόμενο από την Ρωσία και φοροδιαφυγή 23.410.000 ευρώ, μετά από άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών σε συνταξιούχο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου