Ειδήσεις

Δεν λειτουργούν νομίμως οι Παιδικές Χαρές!

Δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ασφαλείας, που ορίζει ο νόμος, οι περισσότερες από τις παιδικές χαρές που λειτουργούν σε όλη τη χώρα και στη Ρόδο.

Αυτό αποκάλυψε χθες ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς με αφορμή τους ελέγχους που έχουν ξεκινήσει και πρόσθεσε πως όσες παιδικές χαρές δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, που ορίζει ο νόμος, θα πρέπει να κλείσουν.
Μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να γίνουν, όπως είπε, παρεμβάσεις προκειμένου να λειτουργούν, όπως πρέπει, οι συγκεκριμένοι χώροι

«Σε όλη τη χώρα γίνονται έλεγχοι στις παιδικές χαρές από τους Δήμους. Το ίδιο κάνουν και οι ιδιώτες που διαχειρίζονται τους χώρους αυτούς. Έχουν συσταθεί επιτροπές ελέγχου. Όσοι χώροι δεν πληρούν τις προδιαγραφές στη Ρόδο και στην υπόλοιπη χώρα θα πρέπει να κλείσουν. Από το έτος 2015 οι κανονισμοί για τη λειτουργία τους θα γίνουν ακόμη πιο αυστηροί. Υπάρχει θέμα σε όλη την Ελλάδα και πρέπει να αντιμετωπιστεί», εξήγησε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς.

«Οι δήμοι, με την κατάσταση που επικρατεί, δεν κάνουν επενδύσεις στις παιδικές χαρές γιατί έχουν μειωθεί οι κρατικές επιχορηγήσεις κατά 50%», όπως είπε ο δήμαρχος.
Σε ερώτηση σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στη Ρόδο ο κ. Στάθης Κουσουρνάς, δήλωσε:
«Αρκετές παιδικές χαρές θα κλείσουν, αν δεν τηρηθούν οι προδιαγραφές. Θα μείνουν όσες πληρούν τους κανόνες ασφαλείας και διαθέτουν και φύλαξη».

Σε ερώτηση αν και για τη χρήση των συγκεκριμένων χώρων οι πολίτες θα πρέπει να πληρώνουν, ο κ. Στάθης Κουσουρνάς δήλωσε πως αυτό συμβαίνει ήδη στην παιδική χαρά που λειτουργεί στο πάρκο της οδού Δημοκρατίας.
«Αυτό γίνεται. Στο πάρκο της οδού Δημοκρατίας υπάρχει χώρος για τα παιδιά, που διαμορφώθηκε από ιδιώτη. Και εμείς έχουμε δημιουργήσει δυο παιδικές χαρές, που πληρούν τις προδιαγραφές. Τώρα όμως δημιουργείται θέμα με τη φύλαξη των χώρων αυτών. Είναι δύσκολο να διαθέτουμε υπαλλήλους και στις εκατό παιδικές χαρές, που λειτουργούν στη Ρόδο», δήλωσε ο κ. Κουσουρνάς.

Σε ερώτηση αν θα κλείσουν οι περισσότερες παιδικές χαρές αφού δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, ο κ. Στάθης Κουσουρνάς δήλωσε:
«Οι αρμόδιες επιτροπές θα αποφανθούν για τις παιδικές χαρές. Θα κρίνουν ποιες είναι κατάλληλες. Πιστεύω πως πάνω από το 70% στη χώρα δεν πληρούν τις προδιαγραφές. Αυτό διαπίστωσα από τις συζητήσεις με τους δημάρχους άλλων πόλεων. Το ίδιο ισχύει και στη Ρόδο».

Ο κ. Κουσουρνάς δήλωσε πως θα πρέπει να στηριχθούν οι Δήμοι στην προσπάθεια που θα καταβάλουν για να δημιουργήσουν πιο οργανωμένους χώρους ψυχαγωγίας για τα παιδιά.
«Υπάρχουν κάποιες σκέψεις στο αρμόδιο υπουργείο. Είναι πιθανό οι αυστηρές προδιαγραφές να μην ισχύσουν για όλες τις παιδικές χαρές. Ίσως πρέπει να δημιουργηθούν οργανωμένοι χώροι για τα παιδιά με βάση και τον πληθυσμό του κάθε Δήμου. Πρέπει να χρηματοδοτηθούν οι ΟΤΑ για αυτό», τόνισε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς.

Η Ροδιακή Έπαυλη
Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στην παραχώρηση του ακινήτου της Ροδιακής Έπαυλης με αφορμή την επιστολή που έστειλε στην διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του υπουργού Οικονομικών κ. Ευτυχία Μιχαηλίδη.
«Έστειλα επιστολή στη διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του υπουργού Οικονομικών κ. Ευτυχία Μιχαηλίδη με την οποία εξηγώ τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να παραχωρηθεί στο Δήμο η Ροδιακή Έπαυλη. Έχουμε δημοπρατήσει δύο έργα με προϋπολογισμό 1.700.000 ευρώ και περιμένουμε την παραχώρηση. Αν το υπουργείο και η κυβέρνηση δεν μας παραχωρήσουν το ακίνητο θα χαθούν τα χρήματα που εξασφαλίσαμε», δήλωσε ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς και πρόσθεσε πως για το θέμα αυτό έχουν γίνει προσφυγές εναντίον του Δήμου.

«Μέχρι να φθάσει η νομική διένεξη στα δικαστήρια, θα περάσουν δέκα χρόνια. Το ίδιο έγινε και με το «Θέρμαι». Εμείς θέλουμε να μας παραχωρηθεί το ακίνητο για να εγκριθούν και να προχωρήσουν οι εργολαβίες. Πιστεύω ότι ο νέος υπουργός Οικονομικών κ. Γκίκας Χαρδούβελης έχει πιο ανοικτά αυτιά, είναι πιο ευέλικτος και θα κατανοήσει ποιο είναι το συμφέρον του δημοσίου. Μέχρι και την τελευταία στιγμή θα προσπαθούμε για να επισκευαστούν τα κτήρια γιατί το ακίνητο είναι συνδεδεμένο με την ιστορία του νησιού. Δυστυχώς αυτό δεν γίνεται κατανοητό από την κυβέρνηση. Ο ροδιακός λαός δεν θα επιτρέψει να έχει το ακίνητο άλλη χρήση από τη σημερινή», δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς.

Το home port
Με αφορμή την εκδήλωση υποδοχής των τουριστών, που αφίχθησαν στη Ρόδο με το πλοίο Costa Classica ο δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς δήλωσε:
«Είναι ευχάριστο να υποδεχόμαστε σήμερα τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου της εταιρείας Costa που χρησιμοποιεί το λιμάνι μας ως πύλη εισόδου –εξόδου. Χάρη στις προσπάθειες του κ. Χατζημιχάλη έχουμε την εξέλιξη αυτή. Εμείς δημιουργήσαμε το χώρο υποδοχής των επιβατών. Το ευχάριστο είναι πως η COSTA θα χρησιμοποιήσει το λιμάνι μας ως home port και το επόμενο έτος. Ευελπιστούμε ότι και άλλες εταιρείες να πράξουν το ίδιο».
O ναυτικός πράκτορας του πλοίου κ. Τσαμπίκος Χατζημιχάλης δήλωσε, πως και άλλη μεγάλη εταιρεία κρουαζιέρας εκδήλωσε ενδιαφέρον για να χρησιμοποιήσει το λιμάνι του νησιού μας ως πύλη εισόδου -εξόδου. Δεν αποκάλυψε όμως περισσότερα στοιχεία.

«Οι υποδομές που διαθέτουμε είναι καλές. Άξιζε η προσπάθεια που έγινε για να δημιουργηθεί η αίθουσα στο τουριστικό λιμάνι. Θα πρέπει όμως να χρησιμοποιείται και από τους επιβάτες που έρχονται από την Τουρκία. Δεν είναι σωστό να περιμένουν μέσα στον ήλιο», είπε ο κ. Τσαμπίκος Χατζημιχάλης και πρόσθεσε πως καταβάλλεται προσπάθεια για να αυξηθούν οι κατάπλοι των κρουαζιεροπλοίων.
«Περιμένουμε από τους τοπικούς φορείς και τη νέα δημοτική και περιφερειακή αρχή να δώσουν κίνητρα στις εταιρείες κρουαζιέρας για να γίνουν πιο ανταγωνιστικές», τονισε ο κ. Τσ. Χατζημιχάλης.

Το Queen Elizabeth
O δήμαρχος εξήγησε και τους λόγους για τους οποίους δεν κατέπλευσε προχθές στο λιμάνι του νησιού μας το κρουαζιερόπλοιο Queen Elizabeth.
«Είχαμε εξασφαλίσει την καλύτερη θέση για το συγκεκριμένο πλοίο στο τουριστικό λιμάνι. Η πλοίαρχος όμως δήλωσε πως δεν μπορούσε να «δέσει». Της προτείναμε βοήθεια από τα ρυμουλκά. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπόρεσε να «δέσει». Η ευθύνη για την ακύρωση του κατάπλου ανήκει στην πλοίαρχο», δήλωσε ο κ. Κουσουρνάς.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου