ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σεισμός στη Ρόδο: Πάνω στο ρήγμα η δόνηση που σημειώθηκε – Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Σεισμός

Ισχυ­ρή σει­σμι­κή δό­νη­ση ση­μειώ­θη­κε, το από­γευ­μα της Πα­ρα­σκευ­ής, στη Ρόδο, τα­ρα­κου­νώ­ντας τα Δω­δε­κά­νη­σα.

Ο σει­σμός, με­γέ­θους 4,7 Ρί­χτερ, ση­μειώ­θη­κε σε θα­λάσ­σια πε­ριο­χή ανοι­χτά της Ρόδου και συ­γκε­κρι­μέ­να 17 χλμ δυ­τι­κά, βο­ρειο­δυ­τι­κά της Κα­τα­βιάς γι’ αυτό και έγινε αι­σθη­τός κυ­ρί­ως στο νότιο τμήμα του νη­σιού.

Σύμ­φω­να με τον κα­θη­γη­τή Δια­χεί­ρι­σης Κα­τα­στρο­φών του Πα­νε­πι­στη­μί­ου Αθη­νών, Ευ­θύ­μιο Λέκκα, ο οποί­ος μί­λη­σε στο in, το επί­κε­ντρο βρί­σκε­ται σε υπο­θα­λάσ­σιο χώρο δυ­τι­κά της Ρόδου, με­τα­ξύ Χάλ­κης και Καρ­πά­θου, και το συ­γκε­κρι­μέ­νο ρήγμα έχει διεύ­θυν­ση Βορρά προς Νότο.

Ο ίδιος εμ­φα­νί­στη­κε κα­θη­συ­χα­στι­κός όσον αφορά στην ακο­λου­θία της σει­σμι­κής δρα­στη­ριό­τη­τας, εκτι­μώ­ντας ότι πρό­κει­ται -πι­θα­νό­τα­τα- για τον κύριο σει­σμό.

Στο ίδιο μήκος κύ­μα­τος και ο Διευ­θυ­ντής Ερευ­νών Σει­σμο­λο­γί­ας στο Γε­ω­δυ­να­μι­κό Ιν­στι­τού­το του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών, Γε­ρά­σι­μος Πα­πα­δό­που­λος, ο οποί­ος έκανε λόγο για με­μο­νω­μέ­νο συμ­βάν.

«Δεν βλέπω να υπάρ­χει κάτι ιδιαί­τε­ρο» λέει στο in, ανα­μέ­νο­ντας κι αυτός μικρή με­τα­σει­σμι­κή ακο­λου­θία.

Ση­μειώ­νε­ται πως, προς στιγ­μήν, δεν υπάρ­χουν ανα­φο­ρές για ζη­μιές στο νησί της Ρόδου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.