ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ν.Δ Κω: Απάντηση στον κ. Καΐσερλη για το άρθρο του σχετικά με το θάνατο του Κων. Μητσοτάκη

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Νέα Δημοκρατία

Η δη­μό­σια πα­ρέμ­βα­ση του κ. Κα­ΐ­σερ­λη μετά το θά­να­το του Κων­στα­ντί­νου Μη­τσο­τά­κη μόνο οργή προ­κα­λεί.

Αν μη τι άλλο όφει­λε ο κ. Κα­ΐ­σερ­λης σε­βό­με­νος τη μνήμη του νε­κρού να απέ­χει από προ­κλη­τι­κές και ιστο­ρι­κά αβά­σι­μες ανα­φο­ρές.

Αντί να ακο­λου­θή­σει το πα­ρά­δειγ­μα του σπου­δαί­ου αν­δρός Μα­νώ­λη Γλέ­ζου, επι­λέ­γει να προ­βεί σε «κα­νι­βα­λι­στι­κές» πο­λι­τι­κές μι­κρό­τη­τες λίγες ώρες μετά το θά­να­το του πρώην Πρω­θυ­πουρ­γού.

Στην ουσία του σχο­λί­ου του έχει ήδη το­πο­θε­τη­θεί η επι­στή­μη της Ιστο­ρί­ας. Ο Κων­στα­ντί­νος Μη­τσο­τά­κης έχει ήδη κα­τα­τα­χθεί στην ιστο­ρία και στην λαϊκή συ­νεί­δη­ση ως ο δη­μο­κρά­της, με­ταρ­ρυθ­μι­στής και ανι­διο­τε­λής πο­λι­τι­κός που είπε την αλή­θεια στο λαό, πο­λέ­μη­σε το λαϊ­κι­σμό και μί­λη­σε στους Έλ­λη­νες με από­λυ­τη ει­λι­κρί­νεια και ευ­θύ­τη­τα.

Ου­δε­μία αμ­φι­βο­λία υπάρ­χει πλέον ότι εάν η κυ­βέρ­νη­ση του Κων­στα­ντί­νου Μη­τσο­τά­κη ολο­κλή­ρω­νε το έργο της, η Ελ­λά­δα θα ήταν ασφα­λώς δια­φο­ρε­τι­κή.

Όμως φαί­νε­ται πως ο δι­χα­σμός και η πό­λω­ση στα οποία βα­σί­στη­κε και εξέ­θρε­ψε η απελ­θού­σα γενιά πο­λι­τι­κών, όπου ανή­κει και ο κ. Κα­ΐ­σερ­λης, επι­βιώ­νουν ακόμη στην πο­λι­τι­κή του σκέψη.

Είναι, λοι­πόν, φυ­σιο­λο­γι­κή η στάση του κ. Κα­ΐ­σερ­λη απέ­να­ντι στον άν­θρω­πο που όσο λίγοι πά­λε­ψε ενά­ντια σε κάθε προ­σπά­θεια δι­χα­σμού του ελ­λη­νι­κού λαού. Δυ­στυ­χώς, φαί­νε­ται να αδυ­να­τεί να κα­τα­νο­ή­σει την εμ­βέ­λεια της προ­σω­πι­κό­τη­τας του Κων­στα­ντί­νου Μη­τσο­τά­κη. Επι­λέ­γει να αγνο­ή­σει ότι ο απο­βιώ­σας Πρω­θυ­πουρ­γός υπέ­στη ει­κο­νι­κές εκτε­λέ­σεις για την αντι­στα­σια­κή του δράση και φυ­λα­κί­στη­κε για την αντι­δι­κτα­το­ρι­κό του αγώνα.

Ωστό­σο, η οποια­δή­πο­τε προ­σπά­θεια σπί­λω­σης της προ­σω­πι­κό­τη­τας, του έργου και της μνή­μης του Κων­στα­ντί­νου Μη­τσο­τά­κη είναι κα­τα­δι­κα­σμέ­νη να πέσει στο κενό.

Ασφα­λώς σε­βό­μα­στε την ανα­πό­λη­ση του κ. Κα­ΐ­σερ­λη στις νε­α­νι­κές του ανη­συ­χί­ες, πλην όμως οφεί­λου­με να πα­ρα­τη­ρή­σου­με ότι έχει απο­λέ­σει τη δια­χρο­νι­κή, ιστο­ρι­κή πραγ­μα­τι­κό­τη­τα σχε­τι­κά με την προ­σω­πι­κό­τη­τα του πρώην Πρω­θυ­πουρ­γού: Ο Κων­στα­ντί­νος Μη­τσο­τά­κης πέ­ρα­σε στην ιστο­ρία ως ένας από τους ελά­χι­στους Με­γά­λους Ηγέ­τες της χώρας μας.

Λίγος σε­βα­σμός, λοι­πόν, δεν βλά­πτει.

Το­πι­κή Ορ­γά­νω­ση Κω

Νέας Δη­μο­κρα­τί­ας

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.