Τοπικές Ειδήσεις

Ως «υποψήφιος βουλευτής» ενεργεί πλέον ο κ. Φ. Χατζηδιάκος!

Σε κατάσταση αναμονής τελεί η παράταξη του Φώτη Χατζηδιάκου «Ρόδος Δύναμη Πολιτών», καθώς ο επικεφαλής της, όπως όλα δείχνουν, πήρε το «πράσινο φως» για το ψηφοδέλτιο των βουλευτικών εκλογών και ήδη κινείται ως υποψήφιος βουλευτής με τις εκκρεμότητές του ωστόσο στον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης να παραμένουν ανοικτές.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «δημοκρατικής», σε μια απαιτητική συγκυρία για τον Δήμο της Ρόδου με πολλά προβλήματα στο νησί που παραμένουν ανοικτά και με ζητήματα που απαιτούν εγρήγορση και αντανακλαστικά, φαίνεται πως αναπτύσσεται κλίμα εσωστρέφειας στην παράταξη, που οφείλεται κυρίως στο γεγονός πως ο επικεφαλής δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του παρά τις πιέσεις που δέχεται.
Από τις ίδιες πληροφορίες προκύπτει, ότι μέλη -εκλεγμένα και μη- έχουν επανειλημμένα ζητήσει την σύγκληση της παράταξης προκειμένου να ξεκαθαρίσει ο επικεφαλής της τις προθέσεις του αλλά και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες διαδοχής για να αναδειχθεί ο νέος αρχηγός που θα ασκεί τα καθήκοντα του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και θα οδηγήσει την παράταξη στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023.
Η αδράνεια που φαίνεται πάντως να καταγράφεται επί του συγκεκριμένου ζητήματος από πλευράς του κ. Φώτη Χατζηδιάκου έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια στους κόλπους μελών της παράταξης που εκτιμούν ότι η εκκρεμότητα της ανάδειξης νέου επικεφαλής θα πρέπει να άμεσα να διευθετηθεί, ώστε να αποφευχθούν τυχόν «αρρυθμίες», η μετάβαση να γίνει ομαλά και επιπλέον να υπάρχει ο χρόνος για να αφομοιωθούν οι αλλαγές.
Αυτό πάντως που επισημαίνεται από στελέχη της παράταξης «Ρόδος Δύναμη Πολιτών» είναι πως ο κ. Χατζηδιάκος από τη στιγμή που έλαβε την απόφαση να εκτεθεί ως υποψήφιος βουλευτής είναι αυτονόητο ότι στην περίπτωση που δεν καταφέρει να εκλεγεί, δεν θα μπορεί να επιστρέψει ως επικεφαλής για να συνεχίσει την πορεία του στον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο ίδιος έχει συμφωνήσει ότι θα πρέπει οι διαδικασίες διαδοχής να κινηθούν και μάλιστα άμεσα, εντούτοις δεν αναλαμβάνει τη σχετική πρωτοβουλία παρά τις διαβεβαιώσεις γεγονός που προκαλεί έντονο προβληματισμό στα μέλη και στα στελέχη της παράταξης, για τους λόγους που κωλυσιεργεί ειδικά από τη στιγμή που ο κύβος ερρίφθη και πλέον ενεργεί ως υποψήφιος βουλευτής πραγματοποιώντας επισκέψεις, περιοδείες και επαφές.
Οσο κ. Χατζηδιάκος κλιμακώνει τις εμφανίσεις του ως υποψήφιος βουλευτής, εντείνεται ο προβληματισμός για το τι μέλλει γενέσθαι στην παράταξη και ποιος τελικά θα είναι εκείνος που θα ηγηθεί και θα την οδηγήσει έως τις εκλογές του 2023.
Με πολλά θέματα ανοικτά και με τις ανάγκες να είναι μεγάλες, εκφράζεται από μέλη ο προβληματισμός αν τελικά μπορεί η παράταξη, όπως έχει διαμορφωθεί το κλίμα στο εσωτερικό της, να ανταποκριθεί στο ρόλο της εντός του δημοτικού συμβουλίου, καθώς η αβεβαιότητα, η ονοματολογία και η εσωστρέφεια έχουν προκαλέσει «αρρυθμίες» στη συνοχή και στη λειτουργία της.
Η κατάσταση αυτή δημιουργεί ασφυκτική πίεση και υπάρχουν μέλη που ξεκαθαρίζουν ότι η παράταξη θα πρέπει να συγκληθεί εντός του μηνός Μαΐου ακόμα κι αν ο ίδιος ο πρώην δήμαρχος δεν το επιδιώξει, παρότι είναι πλέον ξεκάθαρο ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. και απομένει μόνο για να επιβεβαιωθεί, η επίσημη ανακοίνωση των ψηφοδελτίων από το κόμμα.
Αυτό που πρέπει να διασφαλιστεί, σύμφωνα με στελέχη της παράταξης «Ρόδος Δύναμη Πολιτών» είναι ότι με την ανακοίνωση των υποψήφιων βουλευτών από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. θα πρέπει ήδη να υπάρχει έτοιμη διάδοχη κατάσταση για την ηγεσία της παράταξης.
Πάντως, υπάρχουν κι εκείνα τα μέλη που θεωρούν ότι όσο ο κ. Χατζηδιάκος δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τη σύγκληση, κρατά ουσιαστικά σε «ομηρία» την παράταξη και αντί να ασχολείται απερίσπαστα με τα προβλήματα του νησιού, αναλώνεται σε ονοματολογία και βυθίζεται στην εσωστρέφεια.
Μάλιστα, οι πληροφορίες της «δ» αναφέρουν ότι θα τεθεί εκ νέου το ζήτημα στον κ. Φώτη Χατζηδιάκο και μάλιστα επιτακτικά, ώστε να δρομολογήσει τις διαδικασίες για τη σύγκληση της παράταξης εντός του Μαΐου προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να καθοριστεί εγκαίρως ο νέος επικεφαλής.
Επί του παρόντος, η ονοματολογία για τον επόμενο επικεφαλής περιστρέφεται γύρω από τους κ.κ Σάββα Διακοσταματίου και Βαγγέλη Μανδρακό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αποκλείεται να εμφανιστούν και άλλοι ενδιαφερόμενοι ή να προταθούν ή να αυτοπροταθούν κι άλλα πρόσωπα.
Ωστόσο, όπως λένε τα μέλη, πριν από την ονοματολογία επείγει να ανοίξουν οι διαδικασίες και να ξεκαθαρίσει το τοπίο, σε διαφορετική περίπτωση η περαιτέρω καθυστέρηση θα βλάψει όχι μόνο την εικόνα αλλά και την συνοχή της παράταξης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου