Τοπικές Ειδήσεις

Περισσότερες αφίξεις τον Απρίλιο 2022 από τον Απρίλιο του 2019!!

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε η νέα τουριστική σεζόν για τη Ρόδο, η πορεία της οποίας είναι θεαματική! Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία ο προορισμός είχε προσελκύσει τον Απρίλιο του 2019 περίπου 102.000 αλλοδαπούς τουρίστες και τον φετινό αντίστοιχο μήνα περίπου 120.000 (αύξηση άνω του 15%)!
Συγκεκριμένα, μόνο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας από τις 25 Απριλίου έως την 1η Μαΐου 2022 το νησί δέχθηκε 39.000 τουρίστες! Βρετανοί, Γερμανοί και Γάλλοι βρίσκονται σταθερά στις τρεις πρώτες θέσεις αφίξεων με τους Ολλανδούς και τους Σκανδιναβούς να ακολουθούν. Όπως όλα δείχνουν οι Βρετανοί θα ξανακερδίσουν φέτος την «πρωτιά» την οποία κατείχαν πάντα και κατέκτησαν πέρυσι οι Γερμανοί. Έπειτα από δύο χρόνια πανδημίας, οι τουριστικές ροές από τη Μ. Βρετανία αποκαθίστανται, γεγονός που αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στην προσέγγιση των δεικτών του 2019!
Και τον Μάιο αναμένεται η τουριστική κίνηση στη Ρόδο να κινηθεί ανοδικά. Οι ρυθμοί ανεβαίνουν και η Ρόδος εδραιώνει την πρωταγωνιστική της θέση στο «τουριστικό γίγνεσθαι».
«Ο Απρίλιος έκλεισε απολύτως θετικά. Το γεγονός ότι ξεπεράσαμε τον αριθμό των επισκεπτών που δεχθήκαμε τον αντίστοιχο μήνα του 2019, καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την πορεία της σεζόν. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις και ο Μάιος θα είναι ένας εξαιρετικός μήνας για τον τουρισμό της Ρόδου. Ελπίζουμε όλα να κυλήσουν ομαλά μέχρι το τέλος ώστε να πλησιάσουμε πιο κοντά στα δεδομένα του 2019 πριν την πανδημία», δήλωσε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος τουρισμού, κ. Θανάσης Βυρίνης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν αυξάνεται σταδιακά μόνο η συχνότητα των πτήσεων τσάρτερ. Αυξημένες είναι και οι πληρότητες των αεροσκαφών. Τα περισσότερα αεροπλάνα από τα αεροδρόμια της Μ. Βρετανίας καταφθάνουν γεμάτα ή σχεδόν γεμάτα. Μεγάλες πληρότητες έχουν και οι πτήσεις από τη Γερμανία και από άλλες αγορές.
Η τουριστική κίνηση στο νησί είναι ιδιαίτερα εμφανής, θυμίζοντας τις παλιές καλές εποχές. Πλέον όλα σχεδόν τα ξενοδοχεία του νησιού έχουν ανοίξει καθώς επίσης και οι εποχικές εμπορικές επιχειρήσεις, εστιατόρια, μπαρ κλπ. Οι προσδοκίες των επιχειρηματιών είναι μεγάλες, το μόνο πρόβλημα που τους απασχολεί, είναι η ακρίβεια και το αυξημένο ενεργειακό κόστος, καθώς είναι άμεσες οι επιπτώσεις στα έσοδα των επιχειρήσεων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου