Τοπικές Ειδήσεις

Εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης “Νέα Μέρα-Ροδίων Όραμα” του Στράτου Καρίκη

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης “Νέα Μέρα-Ροδίων Όραμα” του Στράτου Καρίκη, στην οδό Μιχαήλ Πετρίδη.

Το παρών έδωσαν ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, ο βουλευτής Δημήτρης Γάκης, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Αντώνης Αποστολίδης και Νατάσα Βενετοκλή.

Ο κ. Καρίκης τόνισε τον υπερκομματικό χαρακτήρα της παράταξης, λέγοντας ότι γεννήθηκε μέσα στην κοινωνία και όχι στα κομματικά γραφεία. Σε αυτή συμμετέχουν άνθρωποι απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους, άνθρωποι που έχουν καταθέσει τις κομματικές τους ταυτότητες, όπως  ο ίδιος εδώ και χρόνια έχοντας αφοσιωθεί στο δήμο Ρόδου.

Στην ομιλία του ανέφερε συγκεκριμένα τα εξής:

Φίλες και Φίλοι

Πολίτες της Ρόδου

Η παρουσία σας είναι για μία ακόμα φορά συγκλονιστική.

Η αγάπη και η εμπιστοσύνη σας, μας δίνει τεράστια δύναμη.

Είμαστε μια ανεξάρτητη παράταξη με νέους, άφθαρτους και καθαρούς ανθρώπους.

Είμαστε μια παράταξη που γεννήθηκε μέσα στην κοινωνία και όχι σε κομματικά γραφεία.

Είμαστε η μοναδική παράταξη που έχει καταθέσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα.

Είμαστε η ΝΕΑ ΜΕΡΑ για τη Ρόδο μας.

Μια Νέα Μέρα που θα έχει φως, χαμόγελο, αισιοδοξία.

Μια Νέα Μέρα που θα συνδεθεί με μεγάλες αλλαγές και ανατροπές που θα κάνουν τη Ρόδο μας πιο όμορφη και περισσότερο ανθρώπινη.

Χτίζουμε ένα Νέο Δήμο, έναν Ανοιχτό Δήμο με ανοιχτές πόρτες για τους πολίτες.

Ο δικός μας Δήμος είναι ο Δήμος των πολιτών και όχι των συμφερόντων.

Στις 26 Μαϊου, η Ρόδος θα γυρίσει σελίδα.

Θα γυρίσει την πλάτη της στην παρακμή και στη στασιμότητα.

Σε αυτούς που διοίκησαν το Δήμο με καθεστωτική νοοτροπία.

Σε αυτούς που θέλουν να μετατρέψουν το Δήμο σε κλειστό κύκλωμα μιας ολιγαρχίας.

Στις 26 Μαϊου η Ρόδος γυρίζει σελίδα, αλλάζει ταχύτητα.

Είμαστε όλοι εδώ.

Εδώ σήμερα είναι οι απλοί πολίτες της Ρόδου, αυτοί θέλουν ένα Δήμο με ανοιχτές πόρτες, ένα Δήμο που θα τους προσφέρει υπηρεσίες που απολαμβάνουν οι πολίτες σε άλλους δήμους, από τους οποίους δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα.

Εδώ σήμερα είναι οι απλοί πολίτες της Ρόδου που θέλουν έναν απλό και ανθρώπινο Δήμαρχο. Και όλοι εσείς με γνωρίζετε καλά.

Γνωρίζετε ότι είμαι ένας από εσάς.

Ξεκίνησα από πολύ χαμηλά, δούλεψα και εξακολουθώ να δουλεύω σκληρά.

Δεν επιλέχθηκα από κατεστημένα συστήματα, δεν είμαι γόνος ή πρίγκηπας.

Ζω σε αυτή την πόλη, με βλέπετε καθημερινά, η πόρτα μου ήταν και είναι πάντα ανοιχτή.

Αυτός είναι ο Στράτος Καρίκης και δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ.

Πολίτες της Ρόδου

Είναι καιρός να βάλουμε τέλος στη φθορά, στην παρακμή και στη στασιμότητα.

Να κλείσουμε τον κύκλο αυτής της χαμένης πενταετίας.

Η απερχόμενη δημοτική αρχή έχει ήδη κριθεί από εσάς τους πολίτες.

Και η αποτίμηση του έργου της είναι αρνητική.

Πέντε  χρόνια είναι πάρα πολλά για να κάνει κάποιος τόσα λίγα.

Τα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη η Ρόδος δεν προχώρησαν.

Η καθημερινότητα του δημότη της Ρόδου έγινε πιο δύσκολη.

Φτάνει μόνο να δει κανείς την κατάσταση του οδικού δικτύου αλλά και το επίπεδο της καθαριότητας.

Ο Δήμος ήταν απών όταν τον χρειαζόταν ο πολίτης.

Οι λιμενικές εγκαταστάσεις, όχι μόνο στο λιμάνι της Ρόδου αλλά και στην Κάμειρο, παραμένουν στην ίδια κατάσταση. Τίποτα δεν έγινε, τίποτα δεν δρομολογήθηκε.

Οι κοινότητες και τα χωριά της Ρόδου εγκαταλείφθηκαν, τα τοπικά συμβούλια υποβαθμίστηκαν και περιορίστηκαν σε διακοσμητικό ρόλο.

Τα χωροταξικά ζητήματα έχουν βαλτώσει, υπάρχει μεγάλο έλλειμμα σε πολεοδομημένη γη αφού δεν έχουν προχωρήσει πολεοδομικές μελέτες και πράξεις εφαρμογής.

Το αποτέλεσμα είναι να μην αξιοποιούνται περιουσίες.

Φίλες και Φίλοι

Η απερχόμενη δημοτική αρχή απέτυχε.

Ανήκει στο χθες και εμείς είμαστε εδώ να μιλήσουμε για το αύριο.

Είμαστε 24 μέρες πριν από τις εκλογές και η μοναδική παράταξη που έχει παρουσιάσει πρόγραμμα είμαστε εμείς.

Για αυτό και κάποιοι αποφεύγουν το δημόσιο διάλογο.

Τώρα, είναι η δική σας ώρα. Η ώρα του απλού πολίτη.

Είναι καιρός να εμπιστευτούμε καθαρούς, άφθαρτους ,νέους ανθρώπους, ανθρώπους που δεν έχουν κομματικές δεσμεύσεις, ανθρώπους που δεν εκπροσωπούν οργανωμένα συμφέροντα, ανθρώπους με ιδέες και θέληση.

Ανθρώπους που έχουν προτάσεις.

Ψηφίζουμε για το νησί μας, για το Δήμο.

Δεν ψηφίζουμε κόμμα ή Πρωθυπουργό.

Ψηφίζουμε Δήμαρχο , ικανό Δήμαρχο, απλό Δήμαρχο και προσιτό στο πολίτη.

Δήμαρχο καθαρό και έντιμο, Δήμαρχο που έχει πρόγραμμα.

Χτίζουμε ένα Νέο Δήμο, που θα προσφέρει νέες υπηρεσίες σε εσάς τους δημότες, μέσα στον πρώτο χρόνο της θητείας μας.

Ο Δήμος Ρόδου θα εξυπηρετεί τους δημότες από το τηλέφωνο ή το διαδίκτυο,  θα στέλνει τα πιστοποιητικά ή τα έγγραφα για τα οποία κάνουν αίτηση στο σπίτι τους.

Οι δημότες και επαγγελματίες θα μπορούν να κάνουν ηλεκτρονικά όλες τις συναλλαγές τους με το Δήμο.

Καθιερώνουμε  την ημέρα του Δημότη με το Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο να απαντούν δημόσια στις ερωτήσεις που θα τους θέτουν οι πολίτες .

Θεσμοθετούμε ένα νέο και δίκαιο σύστημα υπολογισμού τελών και υπηρεσιών. Ο νέος νόμος, ο Κλεισθένης μας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε υποκατηγορίες στον τρόπο υπολογισμού των τελών, ανάλογα με τη χρήση. Αυτό θα σημαίνει και μειώσεις για ορισμένες κατηγορίες επαγγελματιών αλλά και για νοικοκυριά.

Ενεργοποιούμε υπηρεσία άμεσης δράσης   με πενταψήφιο αριθμό, η οποία θα παρεμβαίνει άμεσα και θα δίνει λύσεις στα προβλήματα που επισημαίνουν οι δημότες.

Δίνουμε ελπίδα και προοπτική στα ξεχασμένα χωριά και στις κοινότητες, με πράξεις και έργα.

Κατοχυρώνουμε την ανεξαρτησία των κοινοτήτων, την απεξάρτηση τους από τις δημοτικές παρατάξεις. Το κάναμε ήδη πράξη, στηρίζοντας ανεξάρτητα ψηφοδέλτια στις κοινότητες.

Ο Δήμος Ρόδου  θα δημιουργήσει αποκεντρωμένες διοικητικές δομές σε κάθε μία από τις 10 δημοτικές ενότητες του νησιού. Το γραφειοκρατικό και συγκεντρωτικό μοντέλο λειτουργίας του Δήμου τελειώνει εδώ.

Άμεσα προχωρούμε στην εκχώρηση συγκεκριμένων και νέων αρμοδιοτήτων στα  συμβούλια των κοινοτήτων, που θα αποκτήσουν πλέον ρόλο και λόγο ύπαρξης.

Στον πρώτο προϋπολογισμό θα υπάρξει και κατανομή πόρων στις κοινότητες για να μπορούν να υλοποιούν το μικρό, το αυτονόητο έργο που έχει ανάγκη το χωριό, η γειτονιά.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου  θα αποτελεί αντικείμενο διαλόγου σε όλες τις δημοτικές ενότητες , οι ίδιοι οι πολίτες, οι κοινότητες και οι φορείς θα αποφασίζουν για έργα που θα εντάσσονται στο ετήσιο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου.

Θέτουμε ως στόχο στο τέλος της θητείας μας να έχουν υλοποιηθεί ή να βρίσκονται σε εξέλιξη μεγάλα έργα και παρεμβάσεις όπως:

-Η κατασκευή του νέου δρόμου  που θα ξεκινάει από το Νέο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και θα καταλήγει στον υπάρχοντα κόμβο Παστίδας, της οδού Ανατολικές Ακτές – Αεροδρόμιο. Ένας δρόμος που θα μειώσει την απόσταση από την πόλη προς το αεροδρόμιο και θα αποσυμφορήσει την κυκλοφορία.

-Η κατασκευή των αγωγών μεταφοράς νερού από το φράγμα Γαδουρά στη Νότια και Δυτική Ρόδο.

-Οι παρεμβάσεις στο λιμάνι της Ακαντιάς με νέες εγκαταστάσεις για την κρουαζιέρα.

-Η ανακατασκευή των λιμενικών εγκαταστάσεων στην Κάμειρο αφού η Ρόδος χρειάζεται ένα δεύτερο και σύγχρονο λιμάνι.

-Η ολοκλήρωση  των πολεοδομικών  μελετών και των πράξεων εφαρμογής που καθυστερούν  για να αξιοποιηθούν όλες οι ακίνητες περιουσίες στο νησί.

Η πρώτη προτεραιότητα για εμάς είναι η ποιότητα ζωής.

Η Ρόδος πρέπει να είναι ένα νησί για να ζεις, με ανθρώπους που θα απολαμβάνουν μια καλύτερη και αναβαθμισμένη ποιότητα ζωή με ανθρώπινες γειτονιές  και προσεγμένο περιβάλλον.

Βελτιώνουμε το επίπεδο καθαριότητας, δίνουμε βαρύτητα στην οδοσάρωση, κάθε δημοτική ενότητα θα έχει τη δική της δομή καθαριότητας με προσωπικό και εξοπλισμό.

Θέλουμε η ανακύκλωση να γίνει τρόπος ζωής. Δημιουργούμε γωνιές ανακύκλωσης σε κάθε δημοτική ενότητα και στην πόλη ενώ ενεργοποιούμε κινητά σημεία ανακύκλωσης για τα χωριά μας.

Προχωράμε στην αναδιοργάνωση του φυτωρίου για να αυξηθεί η παραγωγή δέντρων και φυτών που θα ενισχύσουν το πράσινο στην πόλη της Ρόδου αλλά και στις άλλες δημοτικές κοινότητες.

Η πόλη της Ρόδου θα γίνει ελκυστική και σύγχρονη, με σύστημα έξυπνου φωτισμού, ηλεκτρονική πληροφορία για μνημεία και σημεία ενδιαφέροντος,παροχή δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο (free wifi) και συστήματα ελέγχου πρόσβασης σε πεζόδρομους .

Μέσα στην τετραετία υλοποιούμε πρόγραμμα κατασκευής και  δημιουργίας  νέων, λειτουργικών και πλήρως πιστοποιημένων παιδικών χαρών σε όλες τις δημοτικές ενότητες της Ρόδου, οι οποίες θα είναι  φιλικές και για τα παιδιά με αναπηρία.

Αλλάζουμε το μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης της Ρόδου με μια  μεγάλη και αποφασιστική στροφή στην ποιότητα, επενδύοντας σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού και στην κρουαζιέρα για να προσελκύσουμε επισκέπτες υψηλού εισοδήματος.

Για να διαχέονται τα οφέλη της τουριστικής ανάπτυξης στους πολλούς και όχι στους λίγους.

Πολίτες της Ρόδου

Έχουμε πρόγραμμα δυνατό όταν άλλοι δεν έχουν τίποτα.

Έχουμε μαζί μας άφθαρτους και καθαρούς ανθρώπους και όχι επαγγελματίες της πολιτικής.

Έχουμε μαζί μας όλους εσάς, τους απλούς πολίτες.

Η ΝΕΑ ΜΕΡΑ ξημερώνει για τη Ρόδο στις 26 Μαϊου.

Με τη δική σας εντολή.

Σε αυτές τις εκλογές, φίλες και φίλοι, συγκρούονται δύο αντιλήψεις. Η μία είναι αυτή που πιστεύει ότι όλα αγοράζονται και όλα πουλιούνται, αυτή  που θέλει το Δήμο Ρόδου ένα κλειστό κύκλωμα για λίγους, με ένα Δήμαρχο απόμακρο που δεν ταυτίζεται με τους πολίτες και την κοινωνία.

Η άλλη αντίληψη είναι η δική μας, αυτή που θέλει έναν Ανοιχτό και Δημοκρατικό Δήμο που θα έχει ανοιχτές τις πόρτες του στους πολίτες, με ένα Δήμαρχο με ανθρώπινο πρόσωπο, προσιτό, κοντά στον πολίτη.

Γιατί η εμπιστοσύνη των πολιτών κερδίζεται, δεν αγοράζεται.

Και αυτό είναι ένα μήνυμα που θα στείλετε εσείς, οι πολίτες στις 26 Μαϊου.

Και πρέπει να είναι ένα μήνυμα ηχηρό και δυνατό.

Η ΝΕΑ ΜΕΡΑ είναι η παράταξη των πολιτών.

Χρίσματα δεν έχουμε ούτε αναζητούμε.

Τα χρίσματα τα χρειάζονται μόνο όσοι έχουν εξαρτήσεις, όσοι πιστεύουν ότι οι πολίτες κατευθύνονται, όσοι δεν έχουν παρουσία, δραστηριότητα αλλά και προτάσεις για τη Ρόδο.

Οι δικές μας πόρτες είναι ανοιχτές σε όλους. Ότι και αν ψήφιζαν στο παρελθόν, όποιο κόμμα και αν ψηφίζουν στις εκλογές.

‘Εχουμε πλήρη ψηφοδέλτια παντού, με καθαρούς ανθρώπους. Με ανθρώπους που έχουν προτάσεις , όρεξη για δουλειά και προσφορά. Με ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο τους.

Σας καλώ να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για να ξημερώσει μια Νέα Μέρα για τη Ρόδο.

Στις 26 Μαϊου η Ρόδος θα προσπεράσει τους αποτυχημένους διαχειριστές, τους πρίγκηπες, αυτούς που δεν έχουν να προτείνουν τίποτα, αυτούς που κρύβονται στο γυάλινο πύργο τους και αποφεύγουν το διάλογο γιατί δεν έχουν ούτε πρόγραμμα αλλά ούτε και διάθεση για διάλογο και συνεργασία.

Στις 26 Μαϊου η Ρόδος θα κάνει ένα βήμα μπροστά.

Πάμε μαζί για μια Νέα Μέρα.

Για έναν Ανοιχτό Δήμο.

Για τη Ρόδο μας.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου