Όταν το  θράσος ανθρώπων της Αυτοδιοίκησης  δεν έχει όρια σεβασμού, όταν δεν έχει λογική και όταν βαφτίζουν το κρέας ψάρι, τότε προβληματίζει όλους εκείνους που ασχολούνται.

Θλίβομαι που αναγκάζομαι να επαναλαμβάνω τα ίδια που κατά κόρο έχουμε αναφέρει ως  Περιφερειακή Αρχή, για ένα θέμα που μας ταλάνισε για μεγάλο χρονικό διάστημα, εξαιτίας της παράλογης επιμονής ορισμένων, που στήριξαν πάνω σε αυτό την πολιτική τους παρουσία.

Εκείνα όμως που επιθυμώ να προστατεύσω είναι: η προσωπικότητα μου, το ηθικό μέρος, η  παρουσία μου στα κοινά για παρά πολλά χρόνια και πάνω από όλα την αλήθεια, ώστε να μπορούμε να κοιτάζουμε τους πολίτες του Νοτίου Αιγαίου στα μάτια.

Συνάδελφοι της μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου που συμμετέχετε στην Οικονομική Επιτροπή, εδώ και πέντε χρόνια έχετε επιλέξει μόνο δύο θέματα για να διαφωνείτε μαζί μας. Το Φράγμα Γαδουρά και τα LED. Εδώ και πέντε χρόνια προσπαθείτε να δημιουργήσετε ψεύτικες εντυπώσεις για…νομιμότητα, ενώ εκατοντάδες άλλα έργα (εκδηλώσεις και δραστηριότητες) τα ψηφίζατε ομόφωνα και ήσασταν σύμφωνοι μαζί μας.  Σας θυμίζω, ότι για την διαχείριση του δημόσιου χρήματος παίρνουμε άριστα με τόνο.

Και ερωτώ, γιατί;  Το έργο του Γαδουρά να μην το ολοκληρώναμε ώστε να μην πάρει η πόλη μας νερό; Να μην φωταγωγηθεί όλο το νησί ενόψει της τουριστικής περιόδου;

 

Όχι κύριοι, το αποτέλεσμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου μας δικαίωσε πανηγυρικά, πρώτον διότι είμαστε έντιμοι, δεύτερον διότι δεν λειτουργήσαμε με σκοπιμότητα, τρίτον διότι δεν έχουμε συμφέροντα και  τέταρτον διότι υπηρετούμε τους πολίτες του Νοτίου Αιγαίου με νομιμότητα και σοβαρότητα.  Ίσως αυτό να ενοχλεί  πάρα πολύ τους  αντιπάλους μας  και ας πιστεύουν ότι επιτελούν έργο με τον δικό τους τρόπο.

Ο ρόλος της αντιπολίτευσης, δεν είναι οι άναρθρες κραυγές χωρίς νόημα και ουσία για δημιουργία εντυπώσεων και μόνο, ώστε να τρέχουμε εμείς να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες.

Πιστεύω ότι είναι παλαιάς κοπής η τακτική αυτή, η οποία δεν αγγίζει πλέον κανένα και πόσο μάλλον τους πολίτες.

Η παράταξη του Γιάννη Μαχαιρίδη που τώρα συγχωνεύτηκε με την παράταξη του Μπενέτου Σπύρου, εμφανίζεται τώρα δήθεν ως νέα παράταξη Γλυνού. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι και έρχονται  από τα… παλιά, από τα πολύ παλιά, διότι όλοι αυτοί  διαχειρίστηκαν την αυτοδιοικητική εξουσία, για πολλά χρόνια, που ξεπερνάνε το ένα τέταρτο του αιώνα.  Στόχος τους είναι μόνο να «εκδιώξουν» τον Γιώργο Χατζημάρκο και την παράταξη του,  με το αστείο επιχείρημα ότι στα πέντε χρόνια δεν πετύχαμε τίποτα!

Μόνο μια λέξη αγαπητοί κύριοι, ντροπή, ο λαός δεν τρώει κουτόχορτο! Ο λαός έχει μάτια και βλέπει το έργο που αυτή η Περιφερειακή Αρχή παράγει.

Η Κυριακή της 26ης Μαϊου είναι κοντά. Είμαι βέβαιος ότι η εμπιστοσύνη που μας έδειξε ο λαός του Νοτίου Αιγαίου θα επαναβεβαιωθεί  και θα ανανεώσει την  θητείας μας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

ΥΓ: Είναι εύκολο να πετάτε… λάσπη αγαπητοί συνάδελφοι, αλλά δυστυχώς για σας, δεν πιάνει. Διότι , πολύ απλά, αυτό που λέτε πρέπει και να το στηρίξετε. Κι εσείς δεν μπορείτε να στηρίξετε πουθενά τους ισχυρισμούς σας εναντίον μας.  Τουλάχιστον τώρα, μετά και την δικαίωσή μας από το Ελεγκτικό Συνέδριο, βρείτε το θάρρος και τη μαγκιά να ζητήσετε μια συγνώμη.

 

 

Με εκτίμηση

Μιχάλης Μπαριανάκης

Πρόεδρος της «ΦΥΤΩΡΙΟ Α.Ε.»

Περιφερειακός Σύμβουλος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ