Σχέδια για να έρθει στην Ρόδο το «Club de Rhodes» με κορυφαίες εκδηλώσεις διεθνούς και ευρωπαϊκής εμβέλειας, βρίσκονται σε εξέλιξη, σύμφωνα με πληροφορίες.
Πρόκειται για έναν ιστορικό Όμιλο βραβευμένων με το «Βραβείο Γυναίκες της Ευρώπης» που ιδρύθηκε στην Ρόδο το 1988. Έκτοτε πραγματοποιήθηκαν τέσσερις φορές εκδηλώσεις στη Ρόδο, όπως και σε άλλες χώρες.
Φέτος, ο Όμιλος «Club de Rhodes» κλείνει 30 χρόνια. Με αφορμή την μεγάλη αυτή επέτειο, στην πλέον κρίσιμη χρονική περίοδο, που διάγει η Ευρώπη, αναμένεται να ξαναβρεθούν όλοι στην Ρόδο, στον τόπο «γέννησης» του Club και στα σύνορα της Ευρώπης!
Πρόεδρος της Διεθνούς Οργάνωσης για την Προώθηση των Γυναικών της Ευρώπης – Βραβείο «Γυναίκες της Ευρώπης» (AIPFE), είναι η κα Ρόδη Κράτσα -κοινωνιολόγος, πρώην ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας (ΕΛΚ), πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και σημερινή πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής».
Το «Club de Rhodes», είναι μία πλουραλιστική, γυναικεία, μη κερδοσκοπική και μη κυβερνητική οργάνωση, με έδρα στις Βρυξέλλες και καθεστώς διεθνούς οργάνωσης.
Στόχος της είναι η ενημέρωση και η ενθάρρυνση της συμμετοχής των γυναικών στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι καθώς και η αναγνώριση του έργου τους υπέρ της Ευρώπης. Έχει παραρτήματα και συνεργαζόμενους φορείς στις περισσότερες χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το «Club de Rhodes» το οποίο λειτουργεί στους κόλπους της Διεθνούς Οργάνωσης για την Προώθηση των Γυναικών της Ευρώπης – Βραβείο «Γυναίκες της Ευρώπης» αποτελεί το δίκτυο των βραβευμένων γυναικών. Πήρε το όνομά του, από τη Ρόδο, στην οποία ιδρύθηκε το 1988, με την ευκαιρία απονομής του Βραβείου «Γυναίκες της Ευρώπης», κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, τον Δεκέμβριο του 1988.
Από τότε οργάνωσε την ΑΓΟΡΑ του Λουξεμβούργου το 1991, της Βαρκελώνης το 1994, του Παρισιού το 1997 και της Ρόδου το 2001 και το 2009. To Club de Rhodes διαθέτει έδρα στη Ρόδο, στο κατάλυμα της Προβηγκίας (οδός Ιπποτών), προσφορά του Δήμου Ροδίων.
«Οι γυναίκες αποτελούν σημαντικό ανθρώπινο δυναμικό, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά, αναγκαίο και πολύτιμο σε όλους τους τομείς της κοινωνίας. Θα πρέπει να συμβάλουν στην υλοποίηση μιας ενωμένης ανθρώπινης και δημοκρατικής Ευρώπης. Τα σημαντικά τους επιτεύγματα συχνά στερούνται προβολής και αξιοποίησης», είχε δηλώσει η κα Ρόδη Κράτσα και οι συνιδρύτριες στη συνέντευξη Τύπου που είχε γίνει στα εγκαίνια της Οργάνωσης στις Βρυξέλλες, τον Οκτώβριο του 1988.
Όσον αφορά το Βραβείο «Γυναίκες της Ευρώπης», αποτελεί την πρώτη χρονολογικά και κύρια δραστηριότητα της Οργάνωσης, ιδιαίτερα γνωστή στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη. Θεσμοθετήθηκε το 1987 με την ηθική και υλική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και κύριος στόχος του είναι η επιβράβευση των Ευρωπαίων γυναικών που έχουν συμβάλει στην ευρωπαϊκή ενοποίηση και η προβολή τους ως παραδείγματα συμμετοχής των πολιτών στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο γίγνεσθαι.
Μην ξεχνάμε βεβαίως, πως με το βραβείο «Γυναίκες της Ευρώπης» είχε τιμηθεί το 2004 η Ροδίτισσα κα Αλίκη Μοσχή – Gauguet, επίτιμη πρόξενος της Γαλλίας στην Ρόδο, από το 2005, για τη συμβολή της στην προώθηση του Ευρω – Αμερικανικού Συμβουλίου Γυναικών» με δράση και προσφορά στον τομέα του Πολιτισμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες που φέρνει σήμερα στην δημοσιότητα η «δημοκρατική», στόχος του «Club de Rhodes» είναι, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, ώστε να έλξει πολύ κόσμο, να δημιουργήσει δυναμική για να μπορέσει να γίνει αυτοδύναμος θεσμός που θα διαφημίζει και θα προβάλλει παντού τη Ρόδο, αφού φέρει και το όνομά της.
Απομένει να εκδηλωθεί ανταπόκριση και ενδιαφέρον από τους φορείς για να προχωρήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες στις αρχές του 2019.
Σημειώνεται ότι στην παραλία μπροστά από το ΑΚΤΑΙΟΝ, κοντά στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή υπάρχει μία μαρμάρινη στήλη, αφιέρωμα και μήνυμα των «Γυναικών της Ευρώπης».

(ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟ 1988
ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ)

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ