Ανοιχτά αφήνει όλα τα ενδεχόμενα για να διεκδικήσει την προεδρία της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου -το κορυφαίο κομματικό όργανο στο νομό μας, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου, κα Έφη Χαραλαμποπούλου. Αυτό επισημαίνει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή της στην “δημοκρατική” ενώ μιλάει και για τις εκλογές στην ΟΝΝΕΔ, στη ΝΟΔΕ και στις ΔΗΜΤΟ.
Η κα Χαραλαμποπούλου προέρχεται από μία “πολιτική” οικογένεια, είναι ενεργό κομματικό στέλεχος και φυσικά, το γεγονός πως είναι γυναίκα, έρχεται σε μια καλή συγκυρία αφού καταγράφεται μια αυξανόμενη τάση γυναικείας συμμετοχής σε διάφορα κομματικά επίπεδα.
Επιπροσθέτως, εκφράζει την απόλυτη ικανοποίησή της για το γεγονός πως «Ζήσαμε μια πολύ μεγάλη στιγμή με την εκλογή για πρώτη φορά γυναίκας στο ανώτατο πολιτικό αξίωμα. Ο Πρωθυπουργός στο πρόσωπο της κ. Σακελλαροπούλου, την τίμησε τη σύγχρονη Ελληνίδα και η εκλογή της με πολύ μεγάλη πλειοψηφία τον δικαίωσε απόλυτα» – όπως υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.
Κυρία Χαραλαμποπούλου, η Νέα Δημοκρατία ολοκλήρωσε τις διαδικασίες για την ανάδειξη οργάνων στην ΟΝΝΕΔ, σε όλη την Ελλάδα και τώρα βαδίζει για τις εσωκομματικές εκλογές για ΝΟΔΕ και ΔΗΜΤΟ. Μετά την αυτοδυναμία που πέτυχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κρίνονται αναγκαίες οι αλλαγές μέσα στο κόμμα;
Είμαστε ευτυχείς που ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι διαδικασίες για την ανάδειξη οργάνων στην ΟΝΝΕΔ.
Αποτελεί μεγάλη ελπίδα για όλους μας η συμμετοχή της νέας γενιάς στην πολιτική ζωή γενικότερα.
Με την ευκαιρία αυτή, συγχαίρω θερμά τη νεοεκλεγείσα πρόεδρο της Νομαρχιακής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ Δωδεκανήσου κ. Παρασκευή Παπαδοπούλου και της εύχομαι μία καλή και δημιουργική θητεία.
Όσον αφορά στις εσωκομματικές εκλογές για τις ΝΟΔΕ και ΔΗΜΤΟ (οι ΝΟΔΕ μετονομάσθηκαν σε Διοικούσες Επιτροπές Εκλογικής Περιφέρειας σύμφωνα με το νέο Κανονισμό Πανελλαδικής Οργάνωσης, ο οποίος εγκρίθηκε από την Πολιτική Επιτροπή της παράταξης μας κατά τη Συνεδρίαση της 23 Φεβρουαρίου 2020, στην οποία με τιμή συμμετείχα ως μέλος της Πολιτικής Επιτροπής )κατά πάσα πιθανότητα, οι εκλογές αυτές θα διενεργηθούν το Μάιο, χωρίς όμως να έχουν προκηρυχθεί ακόμη επίσημα από την Κεντρική Διοίκηση του Κόμματος.
Φαίνεται πάντως ότι οδεύουμε προς το δρόμο της εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας, διότι, ανεξάρτητα από τη μεγάλη νίκη της παράταξης μας και την αυτοδυναμία της Κυβέρνησης, η θητεία των οργάνων αυτών ορίζεται διετής από τον Κανονισμό τους και δεν έχει παραταθεί με σχετική απόφαση.
Άλλωστε, μια εσωκομματική εκλογική διαδικασία, αποτελεί ευκαιρία να κριθούν από τα μέλη της παράταξής μας τα όργανα που ολοκληρώνουν τη θητεία τους, εφ’ όσον επανυποβάλουν υποψηφιότητα, αλλά και ευκαιρία ανάδειξης νέων προσώπων, που ενδεχομένως θα αποφασίσουν να θέσουν υποψηφιότητα.
Κατά τη γνώμη μου κάθε εκλογική διαδικασία πρέπει να εκλαμβάνεται ως μια γιορτή της Δημοκρατίας μας.
• Το όνομά σας, ακούγεται για την προεδρία της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου. Σας ενδιαφέρει να την διεκδικήσετε και για ποιο λόγο; Άλλωστε προέρχεστε από “πολιτική” οικογένεια.
Είναι σύνηθες φαινόμενο παραμονές των εσωκομματικών εκλογών να ακούγονται ονόματα ενδιαφερομένων ως υποψηφίων.
Με τιμά να μαθαίνω ότι το όνομά μου συμπεριλαμβάνεται σε αυτά.
Από την πρώτη στιγμή που συμμετείχα στη ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου, μοναδικό μέλημα μου ήταν η προσφορά μου στην παράταξή μας και ειδικότερα στα Δωδεκάνησα.
Εξακολουθώ να έχω την ίδια διάθεση προσφοράς μαζί με πολύτιμες εμπειρίες που απέκτησα μέσα σ’αυτή την οργάνωση για δύο συνεχόμενες θητείες.
Εκμεταλλεύομαι αυτό το χρονικό διάστημα για απολογισμό των πεπραγμένων της οργάνωσής μας, που αφορούν τα σωστά και τα λάθη μας και σκέψεις για το μέλλον της, τις οποίες δεν έχω ακόμη ολοκληρώσει!
• Πώς κρίνετε την πορεία των κομματικών οργάνων στα Δωδεκάνησα; Είναι ένας πολύ δύσκολος Νομός με πολλά νησιά ενώ σε μερικά δεν υπάρχουν ούτε καν τοπικές οργανώσεις.
Παρ’ όλες τις δυσκολίες του Νομού μας, πιστεύω ότι η πορεία των κομματικών οργάνων είναι ως επί το πλείστον θετική.
Πραγματοποιήθηκαν αρκετές δράσεις, εντάχθηκαν στις οργανώσεις νέα αξιόλογα μέλη, “ακούσθηκε” η φωνή της Νέας Δημοκρατίας και έγιναν επισκέψεις σε αρκετά νησιά.
Η διεύρυνση δε των κομματικών οργανώσεων, έδωσε την ευκαιρία συμμετοχής και σε μη εκλεγμένα μέλη να συμμετάσχουν σε μια κοινή προσπάθεια.
Οι επισκέψεις του προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη και πολλών άλλων άξιων στελεχών της παράταξής μας έδωσαν πνοή και τόνωσαν την αυτοπεποίθηση των κομματικών οργάνων, ώστε έγιναν αρωγοί σε εκλογικές διαδικασίες, οι οποίες στέφθηκαν με επιτυχία.
• Κατά άποψή σας, πρέπει να συμμετέχουν ενεργά στα κομματικά δρώμενα οι γυναίκες;
Αισθάνομαι περήφανη ως γυναίκα για το γεγονός ότι ο πρόεδρος μας και πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στηρίξει ένθερμα τη συμμετοχή των γυναικών στα κομματικά δρώμενα και στην πολιτική ζωή γενικότερα.
Παρατηρούμε μια αυξανόμενη τάση γυναικείας συμμετοχής σε διάφορα κομματικά επίπεδα, για το οποίο φυσικά και αισθάνομαι χαρά και ικανοποίηση.
Γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να καταφέρει μια γυναίκα να συνδυάσει τους πολλαπλούς της ρόλους, γι’ αυτό και όποτε το καταφέρνουν, αξίζουν διπλά συγχαρητήρια.
Αν κοιτάξουμε γύρω μας, θα δούμε πολλά παραδείγματα άξιων γυναικών, οι οποίες τόλμησαν με την ενεργό συμμετοχή τους, να διαγράφουν επιτυχημένη πορεία και να χαίρουν εκτίμησης και του αντίθετου φύλου.
• Ποιες θα πρέπει να είναι οι προτεραιότητες των νέων κομματικών οργανώσεων της Ν.Δ. σε τοπικό επίπεδο;
Οι κομματικές μας οργανώσεις έχουν πολλαπλή αποστολή.
Από τη μία μεριά οφείλουν να μεριμνούν για την προώθηση των πολιτικών θέσεων της Νέας Δημοκρατίας και των ιδεολογικών αρχών της γενικότερα, να βρίσκονται σε άμεση σχέση με την κοινωνία, να παρεμβαίνουν πολιτικά, όποτε αυτό απαιτείται, να φροντίζουν για την ένταξη νέων μελών στο κόμμα, αλλά από τη άλλη, να αφουγκράζονται τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και να λειτουργούν ως φωνή της τοπικής κοινωνίας προς την Κεντρική Διοίκηση του Κόμματος με την αυτονόητη συνεργασία των Βουλευτών μας.
Τα νέα κομματικά όργανα της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να έχουν ως προτεραιότητα να προσεγγίσουν την κοινωνία, να καταφέρουν με πνεύμα ενότητας και συνεργασίας να κρατήσουν κοντά τους τα εγγεγραμμένα μέλη τους, αλλά και να φέρουν κοντά τους νέα πρόσωπα.
Να βρίσκονται σε εγρήγορση και να ενημερώνονται καθημερινά για τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, αλλά ταυτόχρονα και για τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.
Αυτό που πρέπει πάντως να μην ξεχάσουν, είναι η σπουδαιότητα διατήρησης της ενότητας στους κόλπους των οργανώσεων και ο κοινός σκοπός που οφείλει να τους συνδέει!
• Τι έχετε να πείτε για την εκλογή της πρώτης γυναίκας Προέδρου της Δημοκρατίας στην χώρα μας;
Ζήσαμε μια πολύ μεγάλη στιγμή με την εκλογή για πρώτη φορά γυναίκας στο ανώτατο πολιτικό αξίωμα.
Ο πρωθυπουργός μας στο πρόσωπο της κ. Σακελλαροπούλου τίμησε τη σύγχρονη ελληνίδα και η εκλογή της με πολύ μεγάλη πλειοψηφία τον δικαίωσε απόλυτα. Όπως και ο ίδιος δήλωσε, η εκλογή αυτή συμβολίζει τη μετάβαση στην νέα εποχή!

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ