Με άλμα στα 4,65μ η Νικόλ Κυριακοπούλου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης.

Πιστή στο ραντεβού της με τα μετάλλια η Νικόλ Κυριακοπούλου χάρισε το 4ο στην Ελλάδα στο 35ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής στη Γλασκώβη.

Η σπουδαία αθλήτρια του επί κοντώ με καλύτερο άλμα στα 4,65μ κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο και έτσι η χώρα μας ολοκληρώνει στη διοργάνωση με 4 μετάλλια, αφού είχαν προηγηθεί το χρυσό του Τεντόγλου και τα ασημένια της Παπαχρήστου και του Μπανιώτη. Το μετάλλιο αυτό ήταν το 33ο για την Ελλάδα στην ιστορία της διοργάνωσης.

Η 33χρόνη Νικόλ κατέκτησε το 2ο συνεχόμενο της μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση αφού τον Αύγουστο του 2018 είχε πάρει το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό του Βερολίνου.

Στην 4η θέση η Στεφανίδη

Αντίθετα η Κατερίνα Στεφανίδη δεν ήταν σε καλή αγωνιστική κατάσταση και δεν μπόρεσε ν’ ανέβει στο βάθρο για 10η φορά στα τελευταία πέντε χρόνια σε μεγάλους αγώνες. Έμεινε εκτός μεταλλίων μετά από 5 χρόνια και κατετάγη 4η αλλά είμαστε σίγουροι πως η συνέχεια της στο δρόμο της για το Τόκιο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα είναι εξαιρετική.

Η Στεφανίδη άρχισε τα άλματα από τα 4.65μ τα οποία πέρασε με την 3η προσπάθεια, αλλά στη συνέχεια δεν κατάφερε να περάσει τα 4.75μ κι έμεινε στην 4η θέση. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ρωσίδα Αντζέλικα Σιντόροβα με 4.85μ που ήταν και το φαβορί του τελικού, ενώ το ασημένιο πήρε η Βρετανίδα Χόλι Μπράντσοου με 4.75μ.

Η κατάταξη στον τελικό:

1.Αντζέλικα Σιντόροβα (Ρωσία)    4.85μ
2.Χόλι Μπράντσοου (Βρετανία)     4.75μ
3.Νικόλ Κυριακοπούλου (Ελλάδα)   4.65μ
4.Κατερίνα Στεφανίδη (Ελλάδα)    4.65μ
4.Αντζέλικα Μοζέρ (Ελβετία)      4.65μ
6.Ιρινα Ζουκ (Λευκορωσία)        4.65μ
7.Νινόν Γκιγιόν-Ρομαρέν (Γαλλία) 4.65μ
8.Μιχαέλα Μέλγερ (Σουηδία)       4.45μ

πηγή gazzetta.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ