Ατάκτως Ερριμμένα

Τα διαχρονικά ερωτήματα

Το αδιανόητο συμβάν στους δρόμους της συμπρωτεύουσας επαναφέρει, με τον πιο τραγικό τρόπο, σε ανάρτησή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, παραθέτοντας τα ανησυχητικά ερωτήματα ενός,  δυστυχώς, διαχρονικού φαινομένου: «πώς επιτρέψαμε να μετατραπεί ο χώρος του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού γενικότερα σε πεδίο εκδήλωσης του πιο ακραίου μίσους, των πιο βάναυσων, πρωτόγονων ενστίκτων; Πώς ανεχόμαστε να γίνονται οι δρόμοι, τα πάρκα, οι πλατείες μας σκηνικό βιαιοτήτων ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών; Και, το πιο σημαντικό όλων: μέσα από ποιες διαδικασίες κατέληξε να γίνει η βία ο μόνος τρόπος έκφρασης μιας μερίδας νέων με προβλήματα κοινωνικής ένταξης, αισθήματα περιθωριοποίησης, αντιλήψεις ακραίου αρνητισμού, φόβους για ένα ακυρωμένο μέλλον;»

Βέβαια κάποτε θα πρέπει να απαντηθούν από όλους μας αυτά τα ερωτήματα (Ιδίως το τελευταίο) τα οποία κάθε φορά θυμόμαστε όταν κάτι μας συγκλονίζει και ξεχνάμε μόλις σβήσουν τα φώτα. Εκεί που  όλα τα απειλεί η λήθη, η βία έχει διαλέξει για κατοικία της.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου