Τοπικές Ειδήσεις

Παράδοση χαρτοφυλακίου στην Δ.Ε. Ιαλυσού

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022 η παράδοση του χαρτοφυλακίου της Δ.Ε. Ιαλυσού από τον νυν Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού & Δ.Ε. Αρχαγγέλου κ. Γιώργο Πατσάη, στον νυν Αντιδήμαρχο των Δ.Ε. Ιαλυσού & Καμείρου, κ. Σάββα Χριστοδούλου.

Ο κ. Πατσάης, ο οποίος διετέλεσε αντιδήμαρχος των Δ.Ε. Ιαλυσού, Αρχαγγέλου & Καλλιθέας, προβαίνοντας στον απολογισμό των πεπραγμένων κατά τη διάρκεια της διετούς θητείας του, ανέφερε αναλυτικά τα εξής:

 

«Από τον Ότο φον Μπίσμαρκ (Καγκελάριος 19ου αιώνος) ειπώθηκε ότι η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού, είναι το μέσο για να επιτύχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Στη δίχρονη πορεία μου, όμως, ως Αντιδημάρχου Ιαλυσού Καλλιθέας και Αρχαγγέλου, συμπέρανα επιπλέον ότι για τα βέλτιστα αποτελέσματα, για την επίτευξη δηλαδή έργου μετρήσιμου και ορατού, απαιτούνται, πέρα από τη συναίνεση των πολιτών, η συνέργεια και συνεργασία συνεργατών και φορέων κάθε μορφής.

Δεδομένων αυτών, και με αφορμή την παράδοση του χαρτοφυλακίου της Δ.Ε. Ιαλυσού στο νέο αντιδήμαρχο κ. Σάββα Χριστοδούλου, εκφράζω τις ευχαριστίες μου στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας της Ιαλυσού, στο τοπικό συμβούλιο, στους δημοτικούς υπαλλήλους και ιδιαίτερα για την άψογη συνεργασία μας στο ΓΑΣ ΙΑΛΥΣΟΥ, στο ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, στο ΣΥΛΛΟΓΟ ΧΟΡΟΥ «ΧΟΡΟΣΠΙΤΟ» και στην ΕΚΚΛΗΣΙΑ.

Με την ανάληψη των καθηκόντων μου και με τη στενή συνεργασία και καθοδήγηση του Δημάρχου μας κ. Αντώνη Β. Καμπουράκη, αρχική μέριμνα υπήρξε η έρευνα των πραγματικών αναγκών και ο άρτιος σχεδιασμός και προγραμματισμός, προκειμένου τα έργα, όχι μόνο να πραγματοποιηθούν, αλλά να ωφελήσουν έμπρακτα τη δύσκολη καθημερινότητα. Πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις σε ολόκληρο τον αστικό ιστό και στο παραλιακό μέτωπο, στα σχολικά και κοινοτικά κτήρια, στις πλατείες και γενικότερα στην εξυπηρέτηση των πολιτών ολόκληρης της ενότητας.

Καινοτομία αποτέλεσε η οδηγία του Δημάρχου μας για προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού (υλικών και εργαλείων), ύψους 145.000€, με την οποία δόθηκε η δυνατότητα ευελιξίας και ανάπτυξης σε ολόκληρη την ενότητα, διευκολύνοντας το παραγωγικό έργο σε όλους τους τομείς.

 

Μέσα στα δυο χρόνια ολοκληρώθηκαν:

 

1.Ανάπλαση παιδικής χαράς πλατείας Ράπτη.

2.Αντικατάσταση φωτιστικών ιστών της πλατείας Ράπτη, της Πολιούχου, της οδού Τριαντών και της οδού Πρωτογένους.

3.Εγκατάσταση παιδικής χαράς στο 3ο νηπιαγωγείο Ιαλυσού.

4.Συντηρήσεις σχολικών κτηρίων (ελαιοχρωματισμοί, μονώσεις κτλ).

5.Ασφαλτοστρώσεις στο Γήπεδο Λυκείου Ιαλυσού και στις παρόδους: Δημοκρατίας Πυράς και Μυκηνών, πίσω από το ταχυδρομείο.

6.Αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού για τις ανάγκες της ΔΕ Ιαλυσού (χλοοκοπτικά, τρυπάνια, ηλεκτρικά πριόνια, κα)

7.Κατασκευή ξύλινου διαδρόμου για την πρόσβαση ΑΜΕΑ αλλά και τουριστών και κατοίκων στην παραλία (κάτω από το Olympic Palace Hotel)

8.Αγορά έξι αποδυτηρίων παραλίας, η εγκατάσταση των οποίων θα γίνει με την έναρξη της επερχόμενης καλοκαιρινής περιόδου

9.Επισκευή WC στον σταθμό ταξί Ιξιάς, για την εξυπηρέτηση κοινού

 

Δρομολογήθηκαν και στο άμεσο διάστημα θα υλοποιηθούν και θα ολοκληρωθούν:

 

1.Ασφαλτοστρώσεις δημοτικών οδών Ιαλυσού (οδοί: 9ης Μαΐου, Αλ. Παπάγου, Ερμή, Ορφέα, Ευρυδίκης, Κουντουριώτη, Ομήρου, Κανδάλου πάροδος οδού Διαγόρα, τμήμα 20μετρου δρόμου από το ξενοδοχείο Palmasol hotel προς το γεφυράκι). Το έργο έλαβε την τελική έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου στις 22-12-2022.

2.Διαγωνισμός ασφαλτοστρώσεων προϋπολογισμού 200.000€ βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά στις οδούς συνέχεια οδού Πολεμιστών (εντός οικισμού), Τιμοκρέοντος, Ρίμινι (δυο τμήματα 150 επί του συνόλου), Παπαφλέσσα (τμήμα από Λεωφόρο Ηρακλειδών έως διασταύρωση με οδό Τιμοκρέοντος) τμηματικές αποκαταστάσεις επί της οδού Παπαφλέσσα από τη διασταύρωση με την οδό Τιμοκρέοντος προς το ξενοδοχείο Ηλέκτρα, Αρτέμηδος από γήπεδο 5×5 (ξενοδοχείο Andrea Mare) προς ξενοδοχείο Ηλέκτρα, από περίπτερο Ιερού λόχου προς Ι.Μ. Αγίας Παρασκευής, τμήμα οδού Ακροπόλεως από Στάνη έως διασταύρωση κοιμητηρίου, τμήμα οδού 9ης Μαΐου και τμήμα Άρη Βελουχιώτη (απόσταση 140τμ)

3.Επισκευή – Ανάδειξη κοινοτικού κτηρίου Δημοτικής Ενότητας Ιαλυσού, προϋπολογισμού 74.400€

4.Προμήθεια εξοπλισμού 84.000€ για το νέο βρεφονηπιακό σταθμό ΔΕ Ιαλυσού και σύνδεση αυτού με τη ΔΕΗ.

5.Δημοπρατήσεις έργων για:

•Κατασκευή οστεοφυλακίου στο νέο κοιμητήριο Ιαλυσού, προϋπολογισμού 30.000€,

•Νέο γήπεδο Μπάσκετ Γυμνασίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί εντός γηπέδου Λυκείου Ιαλυσού, προϋπολογισμού 74.400€. Το εν λόγω έργο θα ολοκληρωθεί με τη συμβολή του συμβούλου κ. Αντώνη Στεργάκη.

• Την ολοκλήρωση Πλατείας Αποστολίδη, προϋπολογισμού 300.000€,

•Αντικατάσταση ηλεκτροφωτισμού στην περιοχή της Φανερωμένης – Μήδεια, προϋπολογισμού 150.000€,

•Αντικατάσταση πεζοδρομίων, προϋπολογισμού 200.000€, στις παρόδους Αγ. Ιωάννη (πίσω από τα σχολεία)και Θεμιστοκλή Σοφούλη και στην οδό Ιωαν. Οικονομίδη».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου