Ειδήσεις

Εντονη διαμαρτυρία των Λερίων για το κέντρο υποδοχής μεταναστών

Έντονα αντιδρούν οι κάτοικοι της Λέρου στην απόφαση που ελήφθη από το Περιφερειακό  Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου το περασμένο Σάββατο 31 Ιανουαρίου , για τη δημιουργία κέντρου προσωρινής φιλοξενίας λαθρομεταναστών στη Λέρο. (σχετικά έγραψε η «δημοκρατική»).
Οι κάτοικοι δεν θέλουν να δημιουργηθεί η συγκεκριμένη υποδομή και ξεκίνησαν να  συγκεντρώνουν υπογραφές.
Είναι θέμα χρόνου να συνταχθεί και ψήφισμα διαμαρτυρίας.  Εκπρόσωποι της  επιτροπής αγώνα θα  παραδώσουν  το σχετικό κείμενο στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου Λέρου .
Ήδη ζητήθηκε από το δήμαρχο Λέρου κ. Μιχάλη Κόλλια να προχωρήσει στη σύγκληση  έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.
«Ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος  προσπαθεί να αντιμετωπίσει την παράνομη  μετανάστευση. Το ζήτημα είναι να μην δημιουργηθούν προβλήματα εξαιτίας της λύσης που βρέθηκε . Αφού οι κάτοικοι δεν συμφωνούν στη δημιουργία κέντρου προσωρινής φιλοξενίας λαθρομεταναστών θεωρώ πως είναι δύσκολο να προχωρήσει το έργο», δήλωσε ο κ. Μιχάλης Κόλλιας.
Σε ερώτηση σχετικά με την έναρξη της συγκέντρωσης υπογραφών ο κ. Κόλλιας δήλωσε πως οι κάτοικοι κινητοποιήθηκαν μόλις διάβασαν το δελτίο τύπου που εκδόθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
«Μόλις δημοσιοποιήθηκε η  ανακοίνωση της Περιφέρειας Νοτίου  Αιγαίου ξεκίνησε η συγκέντρωση υπογραφών. Σήμερα το πρωί ενημέρωσα τον Έπαρχο της Λέρου κ. Γιάννη Θεμέλαρο για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Εφόσον οι κάτοικοι δεν συμφωνούν και αντιδρούν δεν μπορεί να στηρίξει και ο Δήμος το εγχείρημα», δήλωσε ο κ. Μιχάλης Κόλλιας.
Σε ερώτηση αν θα συγκληθεί άμεσα το δημοτικό συμβούλιο Λέρου ο κ. Μιχάλης  Κόλλιας δήλωσε:
«Θα προσπαθήσουμε να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση το συντομότερο δυνατό. Έχω στο γραφείο μου αίτημα για έκτακτη σύγκληση του δημοτικού  συμβουλίου».
Σύμφωνα με το δήμαρχο Λέρου το κέντρο προσωρινής φιλοξενίας λαθρομεταναστών  θα δημιουργηθεί  στο Λακκί σε κτήριο  με την ονομασία “Βίλλα Άρτεμις” και  βρίσκεται κοντά στο νοσοκομείο . Σε μικρή απόσταση υπάρχουν κάποιες  οικίες και ένας  παιδικός σταθμός.
Το κτήριο παραχωρήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο από την 2η ΥΠΕ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μετά από αίτημα του περιφερειάρχη  κ. Γιώργου Χατζημάρκου.
Ο περιφερειάρχης  αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του,  ξεκίνησε τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.
Στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος ξεκαθάρισε πως οι παράνομοι  μετανάστες θα φιλοξενούνται στο συγκεκριμένο χώρο μόνο 48 ώρες και όχι περισσότερο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου