Ειδήσεις

Χωρίς εργασία στη Ρόδο 5.000 οικοδόμοι – Συνεχίζεται η φυγή στο εξωτερικό

Καλύτερη τύχη και εργασία στο εξωτερικό έχουν αναζητήσει τα τελευταία χρόνια πολλοί οικοδόμοι.
Αιτία της φυγής τουλάχιστον 1.500 έμπειρων τεχνιτών από τη Ρόδο είναι η κατάρρευση της οικοδομής αλλά και η μαύρη εργασία.
Σε καθημερινή βάση ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων κ. Νίκος Τριπολίτης υπογράφει αιτήσεις ανέργων τεχνιτών προκειμένου να τους εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις να βρουν δουλειά στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με τον κ. Τριπολίτη, δεκάδες άνεργοι οικοδόμοι που έχασαν κάθε ελπίδα για αξιοπρεπή διαβίωση στη Ρόδο κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να φύγουν και να αναζητήσουν δουλειά είτε στο Ντουμπάι, όπου κατασκευάζονται συνεχώς ουρανοξύστες, στη Νορβηγία τη Γερμανία το Βέλγιο και την Ιταλία.
«Χωρίς εργασία υπολογίζουμε πως είναι 5.000 οικοδόμοι στη Ρόδο. Σε καθημερινή βάση υπογράφω βεβαιώσεις που τεκμηριώνουν τις ειδικότητες εκείνων που θέλουν να φύγουν από το νησί για να εργαστούν στο εξωτερικό . Αυτό δείχνει το μέγεθος του προβλήματος που υπάρχει στον κλάδο», δήλωσε ο κ. Νίκος Τριπολίτης.
Σε ερώτηση σχετικά με τον αριθμό των οικοδόμων που έφυγαν στο εξωτερικό το περασμένο έτος ο κ. Τριπολίτης δήλωσε: αναχώρησαν για να βρουν καλύτερη τύχη στο εξωτερικό 500 άτομα.
«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έφυγαν στο εξωτερικό περισσότεροι από 1500 οικοδόμοι Ροδίτες και αλλοδαποί», δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων.
Ο κ. Νίκος Τριπολίτης δήλωσε πως η διοίκηση του Σωματείου Οικοδόμων τελεί σε αναμονή των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης προκειμένου να καθορίσει και τη στάση της.
«Περιμένουμε τις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης για να δούμε αν θα δημιουργηθούν καλύτερες προοπτικές για τον κλάδο μας. Έχουμε θέσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε πολλές φορές. Η ανάπτυξη μπορεί να έρθει και από τον τομέα της οικοδομής. Ελπίζουμε να υπάρξει μια «ανάσα» από τα δημόσια έργα που θα υλοποιηθούν», δήλωσε ο κ. Νίκος Τριπολίτης.

Προβλήματα και στα μικρά φορτηγά δημοσίας χρήσεως
Σε δύσκολη θέση έχουν βρεθεί εξαιτίας της οικονομικής κρίσης τα τελευταία χρόνια και οι ιδιοκτήτες μικρών φορτηγών δημοσίας χρήσεως.
Στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί αναφέρθηκε χθες ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Κώστας Στυλιανού.
«Αντιδράσαμε όταν η προηγούμενη κυβέρνηση θέλησε να ανοίξει το επάγγελμα του αυτοκινητιστή. Όλα άλλαξαν και αρκετοί λαμβάνουν εύκολα άδειες για φορτηγά δημοσίας χρήσεως. Να ελπίσουμε πως η προσέλευση δεν θα είναι μεγάλη για τη χορήγηση αδειών ταξί. Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων ταξί θα έπρεπε να συνεργαστούν μαζί μας», δήλωσε ο κ. Κώστας Στυλιανού.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Μικρών Φορτηγών Δημοσίας χρήσεως αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά στις παράνομες μεταφορές που κάνουν κάποιοι στη Ρόδο.
«Δυστυχώς οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι πολύ αδύναμοι. Εμείς προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε. Δεχθήκαμε απειλές και σταματήσαμε γιατί φοβηθήκαμε για τις οικογένειεές μας. Πως είναι δυνατό να κάνουν στη Ρόδο μεταφορές διαφόρων αντικειμένων φορτηγά χωρίς πινακίδες; Ελπίζουμε η νέα κυβέρνηση να δώσει λύση στο πρόβλημα», δήλωσε ο κ. Στυλιανού.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου