Ρεπορτάζ

Δικάζεται για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων, κατηγορούμενος για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας θα καθίσει την Πέμπτη ένας Ροδίτης, 36 ετών, που συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος περιήλθε, μέσω της Ιντερπόλ, έγγραφο της Γενικής Γραμματείας της Ιντερπόλ, με το οποίο ενημέρωσαν ότι την 2α Αυγούστου 2007 διαπιστώθηκε ηλεκτρονική παραβίαση της κροατικής ιστοσελίδας αστρονομικού ενδιαφέροντος www.inet.hr/-astronom κατά την οποία φορτώθηκαν – ανέβηκαν (upload), μέσω διεύθυνσης ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου (ip address) που ανήκει στην Εσθονία, 99 αρχεία – εικόνες με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων.

Οι χρήστες του διαδικτύου που χρησιμοποίησαν τα ανωτέρω ηλεκτρονικά ίχνη, απέκτησαν πρόσβαση στις παράνομα φορτωμένες εικόνες και «κατέβασαν» (download) τουλάχιστον από μία στον ηλεκτρονικό υπολογιστή που χρησιμοποιούσαν.

Οσον αφορά στην Ελλάδα, διαπιστώθηκε η εμπλοκή αγνώστου αριθμού Ελλήνων χρηστών Internet οι οποίοι με χρήση 361 διαφορετικών μοναδικών ηλεκτρονικών ιχνών των Ελληνικών εταιρειών παροχής υπηρεσιών διαδικτύου προμηθεύτηκαν από την ανωτέρω ιστοσελίδα, υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Για τη διακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας των Ελλήνων χρηστών Ιnternet διατάχθηκε η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Μεταξύ άλλων, το έγγραφο που έλαβαν οι αστυνομικοί ανέφερε ότι, ο χρήστης της διεύθυνσης που αντιστοιχούσε στη Ρόδο απέκτησε πρόσβαση στον ανωτέρω δικτυακό τόπο και κατέβασε τουλάχιστον μία από τις επίμαχες 99 παράνομα φορτωμένες εικόνες.

Η εταιρεία ΟΤΕ Α.Ε. στην οποία είναι καταχωρημένο το ηλεκτρονικό ίχνος ενημέρωσε εν συνεχεία τους αστυνομικούς ότι χρήστης ήταν ο 36χρονος.

Κατόπιν τούτου, κλιμάκιο αστυνομικών μετέβη στην οικία, όπου διαμένει με τη μητέρα του, και διεξήγαγε νομότυπη παρουσία Πταισματοδίκη της Ρόδου.

Στην οικία ανευρέθη ο 36χρονος, ο οποίος δήλωσε αποκλειστικός χρήστης του ηλεκτρονικού υπολογιστή, που βρισκόταν εκεί.

Κατά τη διάρκεια της επιτόπιας έρευνας που διενεργήθηκε στον σταθερό υπολογιστή του, παρουσία του, διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν αποθηκευμένα εντός αυτού, αρχεία (φωτογραφίες και βίντεο) πορνογραφίας ανηλίκων. Ακόμη διαπιστώθηκε ότι στον υπολογιστή που βρέθηκε το εν λόγω υλικό, ήταν εγκατεστημένο το λογισμικό πρόγραμμα διαμοιρασμού αρχείων «Emule», το οποίο χρησιμοποιείται για την διακίνηση αρχείων, μεταξύ των υπολογιστών που είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο.

Επίσης, όμοιο υλικό παιδικής πορνογραφίας, ανευρέθη αποθηκευμένο και σε συσκευή κινητού τηλεφώνου που κατείχε.

Περισσότερα στην αυριανή έντυπη έκδοση της “δημοκρατικής”

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου