Ρεπορτάζ

Συνεχίζονται οι απειλές κατά του δημάρχου Ρόδου

Δύο νέες αναρτήσεις στο διαδίκτυο με απειλητικό περιεχόμενο σε βάρος του δημάρχου Ρόδου κ. Στάθη Κουσουρνά προκάλεσαν την υποβολή ισάριθμων αναφορών στο γραφείο κρατικής ασφαλείας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

Ενώ ο δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς εξέφρασε δημοσίως την άποψη ότι απειλές, που αφορούν το πρόσωπό του, µέσω ιστοχώρων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και διαφόρων blogs στο διαδίκτυο, δεν θα υλοποιηθούν και ότι απλώς γράφονται ανωνύµως από διαµαρτυρόµενους πολίτες, οι νέες αναρτήσεις προκάλεσαν εκ νέου «πονοκέφαλο» στον αστυνομικό της προσωπικής του φρούρησης.

Ο δήμαρχος Ρόδου, που τελεί υπό αστυνομική φρούρηση με εντολή του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, φέρεται μάλιστα να έχει εγκρίνει την υποβολή των αναφορών, φοβούμενος απερίσκεπτες ενέργειες από αγανακτισμένους πολίτες σε βάρος του ίδιου και της οικογένειάς του.
Και οι δύο αναρτήσεις σε βάρος του δημάρχου έγιναν στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης facebook και τα στοιχεία των αποστολέων είναι γνωστά.
Στην πρώτη, ένας νεαρός κάτοικος Ρόδου, ανήρτησε αρχικώς άκρως υποτιμητικά σχόλια σε βάρος του δημάρχου χαρακτηρίζοντάς τον ως το “τομάρι της Ρόδου”, ως “δίποδο ρεμάλι”, παροτρύνοντας και τρίτους να τον εξυβρίσουν…!!

“Κρεμάλα και για σένα ανθελληνικό τομάρι”, αναφέρει σε άλλη ανάρτηση, που περιλαμβάνει αισχρούς χαρακτηρισμούς για το δήμαρχο, υβρίζοντας μέχρι και τη μάνα του.
Με αφορμή τη διαχείριση του θέματος που αφορά συμβασιούχους, οι οποίοι απασχολούνται σε δημοτική επιχείρηση, ο δήμαρχος έλαβε από ένα δεύτερο άτομο, νεαρό σε ηλικία, μήνυμα, το οποίο ομοίως κρίθηκε απειλητικό ως προς το περιεχόμενό του…
“Σκέψου καλά τι πας να κάνεις. Η κάθε ενέργεια έχει και παρενέργεια Στάθη”.
Θυμίζουμε ότι ο δήμαρχος είχε αναγκαστεί να υποβάλει τον Μάρτιο του 2013 αναφορά στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, με αίτημα την αστυνομική του προστασία μετά και την αποστολή επιστολών με απειλητικό περιεχόμενο για τον ίδιο και για την οικογένειά του.

Ο αστυνομικός φύλακας του δημάρχου είχε επιστρέψει στα καθήκοντά του στο Α.Τ. Ρόδου σε εκτέλεση σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, το Νοέμβριο του 2012, μετά και την απόφαση του δημάρχου να μην υποβάλει αίτημα για τη διατήρηση της φρούρησής του, παρά το γεγονός ότι στο παρελθόν διατυπώθηκαν µέσω του διαδικτύου απειλές κατά του ίδιου και της περιουσίας του.
Επιτελείς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, παρακολουθούν στενά τη δραστηριότητα συγκεκριµένων προσώπων, τα οποία θεωρούνται ύποπτα, για έκνομες ενέργειες σε βάρος του δημάρχου.

Την 29η Φεβρουαρίου 2012, είχε υποβληθεί µάλιστα στην Εισαγγελία Πληµµελειοδικών Ρόδου και στην Αστυνοµική Διεύθυνση Δωδεκανήσου αναφορά του Τµήµατος Προστασίας Πολιτών Ειδικών Κατηγοριών της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, που υπογράφεται από τον Υποστράτηγο κ. Ι. Δικόπουλο, σχετικά µε τη δραστηριότητα 12 κατοίκων της Ρόδου, που µετέχουν σε γκρουπ, στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook. Διαπιστώθηκε, µεταξύ άλλων, ότι προέβησαν σε αναρτήσεις µε τις οποίες παροτρύνονται οι πολίτες στη διάπραξη αξιόποινων πράξεων.

Μεταξύ άλλων, ζητούνται στοιχεία για τη διεύθυνση της κατοικίας του δηµάρχου, που χαρακτηρίζεται ως “στόχος”, ενώ σε άλλες αναρτήσεις παροτρύνονται πολίτες να την κάψουν µε τη χρήση εύφλεκτων υλικών.
Θυμίζουμε εξάλλου ότι την 6η Μαρτίου 2012 ο κ. Εισαγγελέας πριν την πραγµατοποίηση της παρέλασης, µε µέριµνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, κάλεσε στο γραφείο του ορισµένα από τα µέλη του συγκεκριµένου γκρουπ και ζήτησε «αυτοσυγκράτηση». Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο θέµα του δηµάρχου, που έχει προβληµατίσει.

Με αφορµή εξάλλου την µετάδοση συνέντευξης του δηµάρχου για την πρόθεση του Υπουργείου Δηµόσιας Τάξης να λειτουργήσει κέντρο υποδοχής λαθροµεταναστών στη Ρόδο, σε blog στο διαδίκτυο έγιναν διάφορα επικριτικά σχόλια µεταξύ των οποίων και ένα από άγνωστο πρόσωπο, που απειλεί ότι «θα σπάσει τα µούτρα του δηµάρχου», τον οποίο και εξυβρίζει µε χυδαίες εκφράσεις.

Σε άλλη περίπτωση με αφορμή ανάρτηση στο διαδίκτυο, που αφορούσε την ανυπαρξία της δημοτικής αρχής στην ασφαλτόστωση δρόμων, χρήστης του διαδικτύου ανέφερε, μεταξύ άλλων, και τα εξής:
“Τα τσιράκια του δημοτικού συμβουλίου αναγεννούν τη χούντα και τη γερμανική κατοχή. Με ένα καλάσνικοφ στο Δημαρχείο φεύγουν όλοι οι προδότες και η Ρόδος θα βρει τη χαμένη της αίγλη!”.
Η συγκεκριμένη ανάρτηση έρχεται ως συνέχεια άλλης στην οποία απειλείται ευθέως ο δήμαρχος με ξυλοδαρμό (!) με αφορµή την πρόθεση του Υπουργείου Δηµόσιας Τάξης να λειτουργήσει κέντρο υποδοχής λαθροµεταναστών στη Ρόδο.

Ανάλογες αναρτήσεις έγιναν σε blogs στο διαδίκτυο αλλά και τηλεφωνικά σε σταθερά τηλέφωνα του Δήμου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου