Ειδήσεις

Οι Οδοντίατροι ζητούν να εμβολιαστούν ΑΜΕΣΑ κατά του κορωνοϊού

Επιστολή προς την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών απέστειλε η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ), ζητώντας να ξεκινήσει άμεσα ο εμβολιασμός των Οδοντιάτρων της χώρας, κατά του κορωνοϊού.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, οι Οδοντίατροι που εργάζονται μεν με «πρωτόκολλο αυξημένης επαγρύπνησης» βρίσκονται ψηλά στη λίστα μεταξύ των υγειονομικών που κινδυνεύουν να νοσήσουν από κορωνοϊό κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους. Λόγω της δημιουργίας αερολύματος κατά τη διάρκεια της εργασίας και της εγγύτητας με το πρόσωπο των ασθενών, οι Οδοντίατροι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου και γι’ αυτό το λόγο ζητούν από την πολιτεία να ενταχθούν κατά προτεραιότητα στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Στην επιστολή της ΕΟΟ αναφέρεται ακόμη ότι έπειτα από έγγραφη επικοινωνία με τους Οδοντιατρικούς Συλλόγους της Χώρας, η συντριπτική πλειοψηφία των Οδοντιάτρων επιθυμεί να εμβολιαστεί και μάλιστα το συντομότερο δυνατόν.

«Έχουμε φτάσει στην πιο κρίσιμη καμπή της μάχης κατά του κορωνοϊού με την έναρξη των εμβολιασμών» σημειώνει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας Αθανάσιος Δεβλιώτης και προσθέτει ότι «οι Έλληνες Οδοντίατροι πιστεύουν ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού μπορεί να σώσει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές και θέλουν να εμβολιαστούν άμεσα».

«Αυτή τη στάση πρέπει να κρατήσει μεγάλο μέρος του Ελληνικού πληθυσμού. Αν εμβολιαστεί τουλάχιστον το 60% του πληθυσμού, θα υπάρξει ανοσία και θα περιοριστεί ο νέος αυτός ιός που έχει υψηλή θνητότητα, μεγάλη επιβάρυνση στο σύστημα υγείας αλλά και δυσμενείς οικονομικές επιπτώσεις σε ολόκληρη την κοινωνία» καταλήγει ο κ. Δεβλιώτης.

. Για το Διοικητικό Συμβούλιο της

Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας

Ο Πρόεδρος                                                  Η Γενική Γραμματέας

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Α. ΔΕΒΛΙΩΤΗΣ                  ΜΑΡΙΑ ΜΕΝΕΝΑΚΟΥ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου