Συνάντηση εργασίας είχε σήμερα το μεσημέρι (Πέμπτη) ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος με το Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου, στο πλαίσιο των συνεχών δράσεων του δήμου για τη δημιουργία οικολογικής συνείδησης των πολιτών και σεβασμού προς το περιβάλλον.
Στη συνάντηση, που συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Μιχάλης Παλαιολόγος, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Καθαριότητας Παναγιώτης Μάτσης, κι από πλευράς του Συλλόγου οι: Δημήτρης Γρηγοριάδης, Αλέξανδρος Λουιζίδης και Παναγιώτης Αυγερινού, συζητήθηκαν συγκεκριμένες δράσεις ενημέρωσης για την ανακύκλωση προκειμένου οι πολίτες να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του Δήμου και να χρησιμοποιούν τους μπλε κάδους που τοποθέτησε σ΄ όλο το εύρος του νησιού, για την ανακύκλωση συσκευασιών από πλαστικό, γυαλί, χαρτί και αλουμίνιο.
Ο δήμαρχος Ρόδου δήλωσε ότι η συνεργασία στο πλαίσιο της ενημέρωσης, θα επιφέρει επιπλέον αποτελέσματα στην ήδη θετική ανταπόκριση του κόσμου.
«‘Όλοι οι πολίτες της Ρόδου πρέπει να γνωρίζουν τι ανακυκλώνεται τόνισε ώστε σταδιακά η επιτυχία του στόχου να είναι πλήρης».
Επιπλέον συζητήθηκαν τρόποι ενημέρωσης των μεγάλων παραγωγών σε χαρτί (επιχειρηματιών, ξενοδόχων, σούπερ μάρκετ κ.ά) και τονίστηκε ότι ο συντονισμός και η αξιοπιστία από πλευράς δήμου για την τελική αποκομιδή των ανακυκλώσιμων, θα είναι συνεχής στόχος.
Ο κ. Χατζηδιάκος, ενημερώνοντας τα μέλη του Συλλόγου αναφέρθηκε στο γεγονός ότι 900 μπλε κάδοι είναι ήδη τοποθετημένοι στο νησί ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για 600 ακόμα ώστε και το πιο μικρό χωριό να μη μείνει χωρίς ανακύκλωση.
Αύριο Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο ΚΔΑΥ προκειμένου να γίνει ενημέρωση για τη λειτουργία του.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ