Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει για τους τελευταίους αγώνες του 2017 και ταυτόχρονα γνωστοποιεί ότι τοπ Σάββατο θα κόψει την πίτα του, εξέδωσε ο Ναυτικός Όμιλος Ρόδου.
Αναλυτικά:
«Με έναν σημαντικό αγώνα το προπονητικό Camp ιστιοπλοΐας για σκάφη optimist, Laser 4,7 και Laser RDL, για 8η συνεχή χρονιά, που συνδιοργάνωσε στις εγκαταστάσεις του από τις 28 έως τις 30 Δεκεμβρίου 2017 ο Ναυτικός Όμιλος Ρόδου με τη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ολοκλήρωσε το αγωνιστικό πρόγραμμά του για τη χρονιά 2017.
Η διοργάνωση αυτή, έδωσε την ευκαιρία στους ιστιοπλόους του Ν.Ο. Ρόδου να προετοιμαστούν για τους επίσημους αγώνες της επόμενης χρονιάς στις κατηγορίες Optimist, Laser 4,7 και Laser RDL. Βασικός στόχος το περιφερειακό πρωτάθλημα Optimist και Laser 4.7 νήσων Αιγαίου. από το οποίο θα προκριθούν οι αθλητές που θα λάβουν μέρος στους αγώνες επιλογής για τις Εθνικές Ομάδες στις κατηγορίες αυτών των σκαφών, αλλά και στα Πανελλήνια πρωταθλήματα των κατηγοριών αυτών που θα ακολουθήσουν.
Παράλληλα διεξήχθη και ο διασυλλογικός αγώνας, κύπελλο «Εμμ. Ρουσάκης», προς τιμήν του αείμνηστου νομικού συμβούλου του Ν.Ο.Ρ. και επίτιμου μέλους του, που είναι πάντα συναρπαστικός λόγω του έντονου ανταγωνισμού που υπάρχει μεταξύ των αθλητών που συμμετέχουν.
Την πρώτη μέρα, ημέρα άφιξης των αθλητών με το πλοίο της γραμμής από Πειραιά, και λόγω εξαιρετικών καιρικών συνθηκών την ένταση του ανέμου να κυμαίνεται από τα 10 μέχρι τα 15 μίλια πραγματοποιήθηκαν ιστιοδρομίες για τις τρεις κατηγορίες. Οι ιστιοπλόοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό με αποτέλεσμα να διεξαχθούν συναρπαστικές ιστιοδρομίες με πολλές ανακατατάξεις, δίνοντας στους προπονητές την δυνατότητα να βγάλουν τα συμπεράσματα τους για τους επίσημους αγώνες στην συνέχεια της χρονιάς.
Την δεύτερη ημέρα λόγω βροχής οι αθλητές περίμεναν να σταματήσει η βροχή για να πέσουν στη θάλασσα. Ο χρόνος της αναμονής δεν πήγε χαμένος αλλά τον εκμεταλλεύτηκαν οι προπονητές με αποτέλεσμα να προβληθούν βίντεο για θέματα τακτικής και στρατηγικής κατά την διάρκεια των αγώνων. Επίσης προβλήθηκαν βίντεο που αφορούσαν την εκκίνηση το σωστό ταξίδεμα του σκάφους και τα καβατζαρίσματα στα σημεία στροφής (σημαντήρες).
Επίσης έγινε και μάθημα κανονισμών αγώνων ιστιοπλοΐας από τον κ. Ιωάννη Κλείδωνα, κριτή αγώνων ιστιοπλοΐας και μέλους της Ανωτάτης Επιτροπής Αγώνων και Εφέσεων.
Όταν οι καιρικές συνθήκες το επέτρεψαν οι αθλητές έριξαν τα σκάφη τους στη θάλασσα για να εκμεταλλευτούν τις καιρικές συνθήκες και να αγωνιστούν σε όσο περισσότερες ιστιοδρομίες για να έχουν την ευκαιρία που δίνουν οι κανονισμοί να εξαιρεθεί μια ιστιοδρομία, η χειρότερη από τη τελική βαθμολογία.
Έγιναν προσπάθειες για διεξαγωγή ιστιοδρομιών, δινόντουσαν εκκινήσεις, αλλά οι συνεχείς αλλαγές της διεύθυνσης του αέρα δεν επέτρεψε να ολοκληρωθεί καμία ιστιοδρομία αυτή την ημέρα .
Την τρίτη μέρα διεξήχθη μόνο μια ιστιοδρομία επειδή έπρεπε να γίνουν οι απονομές για να δοθούν τα έπαθλα στους νικητές, ώστε να είναι έτοιμοι για αναχώρηση με το πλοίο της blue star ώρα 17:00.
Στην επιτυχία της διοργάνωσης συνέβαλαν, ο Κεμερίδης Σάκης, ο Γκίκας Αντώνης, η Κούκου Βάσω, ο Ντόρος Βουλγαρίδης, ο Δημήτρης Χατζηπαυλής και η Βικτώρια Αποστολά
Να ευχαριστήσουμε ακόμη τους προπονητές μας Χριστοδούλου Γιώργο και Κουτσελίνη Ιωάννη που είχαν ετοιμάσει κατάλληλα τους αθλητές μας ώστε να διακριθούν.
Ευχαριστίες στη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ειδικά στο Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκο Γεώργιο για την ευαισθησία που τον διακρίνει για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό είναι πάντα δίπλα μας και μας βοηθάει δίνοντάς μας τη δυνατότητα να ανταποκρινόμαστε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις μας.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στην Blue star ferries και ειδικά τον κ. Σακκέλη Γεώργιο Marketing & Advertising Coordinator Domestic Lines Attica Group για τη βοήθεια που μας προσφέρουν στις μετακινήσεις μας, αθλητές, προπονητές, οχήματα, τρέιλερ και συνοδοί, ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε στα έξοδα των μετακινήσεων για να λάβουμε μέρος σε αγώνες στην Ελλάδα και να διεκδικήσουμε νίκες σε περιφερειακά και Πανελλήνια Πρωταθλήματα»
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
OPTIMIST ΑΓΟΡΙΑ
ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΠΕΤΡΟΣ – Ν.Ο.ΣΥΡΟΥ
ΓΚΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ – Ν.Ο.ΡΟΔΟΥ
ΔΙΜΟΒΣΚΙ ΗΛΙΑΣ– Ν.Ο.ΡΟΔΟΥ

OPTIMIST 11ΧΡΟΝΑ
ΡΟΥΣΣΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ– Ν.Ο.ΣΥΡΟΥ
ΓΡΥΠΑΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ– Ν.Ο.ΣΥΡΟΥ
ΡΟΥΣΣΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ– Ν.Ο.ΣΥΡΟΥ

OPTIMIST ΚΟΡΙΤΣΙΑ
ΤΣΙΦΟΥΤΗ ΑΓΓΕΛΙΝΑ– Ν.Ο.ΡΟΔΟΥ
ΜΙΧΑΗΛ ΑΝΤΩΝΙΑ– Ν.Ο.ΣΥΡΟΥ
ΔΙΑΚΟΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ

LASER 4,7 ΑΓΟΡΙΑ
ΙΣΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – Ν.Ο.ΡΟΔΟΥ
ΧΑΤΖΗΑΛΕΞΙΟΥ ΛΟΥΚΑΣ – Ν.Ο.ΡΟΔΟΥ
ΤΣΟΥΒΑΛΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ – Ν.Α.Ο.ΒΟΥΛΑΣ

LASER 4,7 ΚΟΡΙΤΣΙΑ
ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ – Ν.Ο.ΣΥΡΟΥ
ΡΟΥΣΣΟΥ ΜΑΡΙΑ – Ν.Ο.ΣΥΡΟΥ
ΣΑΛΑΧΟΥΡΗ ΠΕΡΣΑ – Ν.Ο.ΡΟΔΟΥ

LASER 4,7 ΓΕΝΙΚΗ
ΙΣΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – Ν.Ο.ΡΟΔΟΥ
ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ – Ν.Ο.ΣΥΡΟΥ
ΡΟΥΣΣΟΥ ΜΑΡΙΑ – Ν.Ο.ΣΥΡΟΥ

Τελειώνοντας ευχόμαστε σε όλους, ευτυχισμένο το νέο έτος 2018 με υγεία, χαρά, αγάπη και αισιοδοξία.
Το Σάββατο 6 Ιανουαρίου εορτή των Θεοφανείων, καλούμε όλους στις εγκαταστάσεις του ναυτικού Ομίλου Ρόδου, αμέσως μετά τη ρίψη του σταυρού στη θάλασσα για τον αγιασμό των υδάτων θα γίνει η κοπή της βασιλόπιτας του Ομίλου μας από τον Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ .Κύριλο».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ