Σε ολόκληρο τον κόσμο – Μόνο στο Ιράκ τα φονικά περιστατικά έχουν αυξηθεί κατά 45%

Tη στιγμή που το Ισλαμικό Κράτος εδραιώνεται σε Ιράκ και Συρία, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύεται από το ινστιτούτο Μελετών Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ, έχει σημειωθεί κατακόρυφη αύξηση στις επιθέσεις αυτοκτονίας.

Σύμφωνα με την έκθεση παρουσιάζεται άνοδος της τάξης του 94% σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ της τάξης του 45% μόνο στο Ιράκ.

Αναλυτικότερα, τουλάχιστον 3.400 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιθέσεις αυτοκτονίας το 2014 ενώ 2.200 έχασαν τη ζωή τους το 2013. Παράλληλα, έχουν καταγραφεί 592 βομβιστικές επιθέσεις, ενώ το 2013 περίπου 305.

Η σημαντική αύξηση στις φονικές ενέργειες αποδίδεται στην άνοδο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, ενώ ανάλογη τάση προβλέπεται και για το 2015.

«Οι επιθέσεις αυτοκτονίας αποτελούν και εμπορικό σύμβολο και απόδειξη της πρόθεσης των ακτιβιστών να θυσιαστούν», εξηγείται στην έκθεση του ινστιτούτου.

Παράλληλα, ανάλογη δράση διακρίνεται και στην τρομοκρατική οργάνωση Μπόκο Χαράμ που δρα στη Νιγηρία, καθώς μόνο το 2014 σημειώθηκαν τουλάχιστον 32 επιθέσεις με 500 συνολικά νεκρούς.

http://www.protothema.gr

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ