Τοπικές Ειδήσεις

Νέα τουρκική NAVTEX επικεντρώνεται στη θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου

Η Τουρκία επιχειρεί να εξαντλήσει τα όρια αντίδρασης του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και της ελληνικής διπλωματίας

Στην πλήρη στοχοποίηση του Καστελόριζου, θέλοντας να στείλει τα δικά της μηνύματα, τόσο για την πρόθεση της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα όσο και στην άσκηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στην Μεσόγειο, προχωρά η Τουρκία.

Σύμφωνα με το hellasjournal.com όπως δείχνουν συνεχείς κινήσεις κυρίως με την έκδοση NAVTEX για τη διεξαγωγή ασκήσεων, η Τουρκία θέλει να δημιουργήσει και κλίμα φόβου και αμφισβήτησης όλων των ελληνικών κυριαρχικών αρμοδιοτήτων και δικαιωμάτων που προκύπτουν από τις θαλάσσιες ζώνες των νησιών.

Μετά τις πέντε τουρκικές NAVTEX για ασκήσεις στις 19 και 20 Δεκεμβρίου (όπως αποτυπώνονται στον επίσημο τουρκικό χάρτη) και την έκδοση μιας ακόμη NAVTEX για διεξαγωγή άσκησης Έρευνας και Διάσωσης που επικαλύπτει και όλη της περιοχή του Καστελόριζου στις 4 Δεκεμβρίου, (παρά τη διευκρίνηση ότι «θα διεξαχθεί εκτός ξένων χωρικών υδάτων», χθες μια ακόμη NAVTEX επικεντρώθηκε στην κρίσιμη θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου.

Με την NAVTEX 1218/18 η Τουρκία δεσμεύει για τις 7 Δεκεμβρίου την περιοχή νότια του Καστελόριζου (με το κίτρινο περίγραμμα) για τη διεξαγωγή άσκησης με πραγματικά πυρά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου