Τοπικές Ειδήσεις

Αντίθετος ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου με το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 6/11/2022

Διευκρινήσεις για το άνοιγμα καταστημάτων την Κυριακή 6/11/2022

Ο Υπουργός Ανάπτυξης με έκτακτη τροπολογία αποφάσισε την Τρίτη 2/11/2022, το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, ήτοι στις 6/11/2022.

Με την κίνηση του αυτή εκτίθεται στο ελληνικό μικρομεσαίο εμπόριο δημιουργώντας πολλά ερωτήματα για το ποιος, πότε, πως και γιατί κατατέθηκε και ποιους εξυπηρετεί, η συγκεκριμένη τροπολογία.

Καμία από τις Συνομοσπονδίες, την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) και την Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) ΔΕΝ είχε αιτηθεί το άνοιγμα των καταστημάτων τη συγκεκριμένη Κυριακή, αιφνιδιάζοντας την αγορά καθώς ο χρόνος που μεσολαβεί από την εφαρμογή της έκτακτης τροπολογίας, μέχρι την πρώτη Κυριακή, που τελικά θα ανοίξουν τα καταστήματα με παρέμβαση της κυβέρνησης, χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα ανεπαρκής και οι περισσότερες εμπορικές επιχειρήσεις δεν προλαβαίνουν να ανταποκριθούν, τόσο υλικά όσο και λογιστικά.

Αυτοί που σίγουρα προλαβαίνουν, γιατί είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα, είναι όσοι γνώριζαν «κάτ’ ιδίαν» τις προθέσεις της κυβερνήσεως και διέδωσαν το άνοιγμα της Κυριακής, προ της τροπολογίας!

Στις 6 Νοεμβρίου από τις 9:30 το πρωί έως τις 13:00, η ΑΜΚΕ «Η Ρόδος για τη Ζωή» επιστρέφει δυναμικά, ορίζοντας την εκδήλωση της όπως κάθε χρόνο, την πρώτη Κυριακή του Νοέμβρη. Ο φετινός στόχος είναι η αγορά φορητού Υπερηχοτομογράφου της Μονάδας Επεμβατικής Ακτινολογίας για το Νοσοκομείο της Ρόδου, η χρήση του οποίου στον ογκολογικό ασθενή είναι ιδιαιτέρως σημαντική για την πρόληψη, αντιμετώπιση και θεραπεία σε κάποιο βαθμό, μορφών καρκίνου και βοηθά στα μέγιστα για την ανακούφιση των ασθενών που πάσχουν από καρκίνο.

Ο σκοπός της εκδήλωσης αυτής είναι πολύ μεγαλύτερος και πολύ πιο σημαντικός από το άνοιγμα των καταστημάτων και καλούμε τους πάντες να συμμετάσχουν μαζικά στηρίζοντας την εκδήλωση και το σκοπό αυτής.

Θέλουμε να συμμετάσχουν όλοι, επιχειρηματίες αλλά και εργαζόμενοι και γι’ αυτό προτείνουμε στα πλαίσια και της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης το άνοιγμα των καταστημάτων, για όποιον το επιθυμεί, μετά το πέρας της εκδήλωσης, δηλαδή μετά τις 13:00.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου δηλώνει την ξεκάθαρη αντίθεση του, όχι μόνο ως προς το κείμενο της τροπολογίας, αλλά και προς τον τρόπο της μεθόδευσης για την κατάθεση της.

Ο Νόμος μπορεί να δίνει τη δυνατότητα, αλλά η αγορά έχει τη μνήμη.

Ρόδος, 3 Νοεμβρίου 2022

Εκ του Εμπορικού Συλλόγου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου