Παράσταση διαμαρτυρίας μετά μουσικής πραγματοποίησαν χθες  έξω από το Δημαρχείο οι μαθητές του μουσικού σχολείου Ρόδου που διαμαρτύρονται για την έλλειψη καθηγητών. Ο πρόεδρος του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου κ. Νικήτας Κατσουράκης παρέδωσε στον περιφερειακό σύμβουλο, αρμόδιο για θέματα εκπαίδευσης κ. Άγγελο Ανανία κείμενο με την απόφαση για την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων.
Κοντά στους μαθητές του μουσικού σχολείου βρέθηκε χθες και ο πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου κ. Κώστας Ρακόπουλος.
«Δεν υπάρχουν κενά στις θέσεις των καθηγητών μόνο στο μουσικό σχολείο αλλά και στα υπόλοιπα δημόσια εκπαιδευτήρια του νομού. Σε όλο το νομό υπάρχουν 180 κενές θέσεις εκπαιδευτικών. Η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη. Δεν μπορεί να μην έχει τοποθετηθεί ακόμη το απαραίτητο προσωπικό στα σχολεία. Τα ίδια συμβαίνουν στα νοσοκομεία και σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου», δήλωσε ο κ. Ρακόπουλος και πρόσθεσε ότι και οι καθηγητές θα λάβουν μέρος στην απεργία που έχει προκηρυχθεί από την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ για τις 12 Νοεμβρίου.
Ο κ. Ρακόπουλος κάλεσε τους Ροδίτες να μετάσχουν στις κινητοποιήσεις και να αποτρέψουν έτσι την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου.
«Καλούμε τους πάντες να μετάσχουν στην μεγάλη απεργία που οργανώνουν τα συνδικάτα στις 12 Νοεμβρίου. Μόνο έτσι δεν θα περάσει από πάνω μας το τρίτο μνημόνιο», τόνισε ο κ. Ρακόπουλος.
«Σε ολόκληρη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν σήμερα κινητοποιήσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη καθηγητών στα μουσικά σχολεία», δήλωσε ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς μαθητικού συμβουλίου κ. Νικήτας Κατσουράκης και πρόσθεσε πως δεν είναι δυνατό να μην υπάρχουν καθηγητές μουσικής σε σχολείο, όπου διδάσκεται μουσική.
Ο κ. Κατσουράκης ζήτησε από την περιφερειακή και δημοτική αρχή να στηρίξουν τον αγώνα των μαθητών για να τοποθετηθούν καθηγητές στο σχολείο τους.
«Δεν υπάρχουν καθηγητές για βασικά μαθήματα στο μουσικό σχολείο. Αυτό είναι το βασικό μας αίτημα. Έχει εξασφαλιστεί η σίτιση και η μεταφορά μας», τόνισε ο κ. Κατσουράκης.
«Τα προβλήματα τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση μένουν άλυτα. Υπάρχουν ακόμη κενά στις θέσεις των καθηγητών σε όλα τα λύκεια αλλά και στο μουσικό σχολείο. Θα αγωνιστούμε και εμείς για την επίλυση των προβλημάτων. Οι μαθητές ειδικά του μουσικού σχολείου είναι οι συνεχιστές των παραδόσεών μας», δήλωσε ο κ. Αγγελος Ανανίας.

Φωτορεπορτάζ:

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ