Ειδήσεις

World Travel Market: Ευοίωνες προοπτικές για το 2015- Αύξηση στις προκρατήσεις

Με ευοίωνες προοπτικές ξεκίνησε σήμερα η μεγάλη και σημαντική διεθνής έκθεση τουρισμού του Λονδίνου, World Travel Market, η οποία μάλιστα γιορτάζει τα 35 χρόνια λειοτουργίας της.

Τα νέα για την Ελλάδα είναι πολύ καλά, αφού εμφανίζει, με εξαίρεση την Αίγυπτο, την μεγαλύτερη αύξηση μεταξύ των μεσογειακών προορισμών.

Το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, για μια ακόμη φορά δίνει δυναμικά το παρόν στην WTM, όντας το μοναδικό ελληνικό περιοδικό που συμμετέχει στην έκθεση.

Σύμφωνα με τα ως τώρα δεδομένα, αν και μέσα στην ημέρα θα έχουμε πολλά νέα, η Ελλάδα εμφανίζει σημαντική αύξηση στις προκρατήσεις.

Συγκεκριμένα, η αγορά συνολικά εμφανίζει μια αύξηση της τάξης του 6%, με ιδιαίτερη ανάπτυξη στους μακρινούς προορισμούς.

Από την “γειτονιά μας” η Αίγυπτος επανακάμπτει δυναμικά με 20% αύξηση στις προκρατήσεις και ακολουθεί η Ελλάδα με 7%.

Η Ισπανία βρίσκεται στο +4% και η Τουρκία κινείται στο μηδέν.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης, “οι προοπτικές για τη χώρα το 2015 διαγράφονται ευοίωνες, με την επιφύλαξη της πολιτικής αστάθειας η οποία απασχολεί ιδιαίτερα τους ξένους. Η Ελλάδα εμφανίζει μια αύξηση της τάξης του 7% που έρχεται σε συνέχεια της αύξησης 16% το 2014”.

Με αφορμή την έναρξη της έκθεσης τουρισμού World Travel Market 2014 στο Λονδίνο, ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Ανδρέας Α. Ανδρεάδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με στόχο την περαιτέρω ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, προσέρχεται σήμερα σύσσωμος και ενωμένος ο τουριστικός κόσμος της χώρας στην World Travel Market που ξεκίνησε στο Λονδίνο.

Η Ελλάδα την τελευταία διετία παρουσίασε εξαιρετικές επιδόσεις με υπερτετραπλάσιους ρυθμούς τουριστικής ανάπτυξης από τις χώρες της Ευρωζώνης, ως αποτέλεσμα της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος. Η χώρα, πλέον, εκτιμάται ότι εισήλθε στην παγκόσμια δεκαπεντάδα των ισχυρότερων τουριστικά χωρών.

Στόχοι για τη νέα χρονιά είναι, η επιμήκυνση της περιόδου, η προσέλευση ακόμη ποιοτικότερων επισκεπτών σε συνδυασμό με την ανάδειξη του πολιτιστικού μας αποθέματος, η περαιτέρω ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με εργαλεία όπως το ΕΣΠΑ, το ΙΝΣΕΤΕ και η Marketing Greece και η προσθήκη ακόμη 100.000 νέων θέσεων εργασίας.

Τα πρώτα μηνύματα από τη Μ. Βρετανία είναι θετικά με τις προ-κρατήσεις για το 2015 να κινούνται σε υψηλά μονοψήφια ποσοστά, μετά την αύξηση κατά 16% σε αφίξεις και 20% σε εισπράξεις το 2014, σε σχέση με το 2013.

Η εξωστρέφεια και η ποικιλομορφία προϊόντων και υπηρεσιών που παρουσιάζει η ελληνική παρουσία στην World Travel Market, αποτελεί κεντρικό ζητούμενο του ΣΕΤΕ και βασικό πυλώνα υλοποίησης του Οδικού Χάρτη 2021. Με την ενεργοποίηση, των μικρών επιχειρηματιών, των τουριστικών γραφείων, των ενοικιαζόμενων δωματίων, των πολυτελών μονάδων, της γαστρονομίας, των αερομεταφορών, της ναυτιλίας, κάθε κρίκου της τουριστικής αλυσίδας, θέτουμε τις βάσεις για ακόμα μία θετική χρονιά και για την αειφόρο ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.»

Η έκθεση που άνοιξε τις πύλες της σήμερα, δίνει μεγαλύτερη έμφαση στον τομέα των νέων τεχνολογιών και των σχετικών εξελίξεων ως προς τις τουριστικές υπηρεσίες και προιόντα, ενώ αξιοσημείωτη είναι η πολύ δυναμική άνοδος και παρουσία των προορισμών και των επιχειρήσεων από τις περιοχές της ΝοτιοΑνατολικής Ασίας.

Ως προς το γενικότερο διεθνές περιβάλλον και “κλίμα”, τα στοιχεία που κυριαρχούν είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, η ανασφάλεια που έχει αρχίσει να εδραιώνεται σε μεγάλες χώρες της Δύσης με την μορφή της “τρομοκρατικής απειλής”, η εξάπλωση του ιού ebola και φυσικά οι εξελίξεις στη διεθνή και στην ευρωπαική οικονομία.

Η ελληνική συμμετοχή
Η Ελληνική συμμετοχή ακολουθεί τη γενικά επιτυχημένη συνταγή των τελευταίων δύο-τριών ετών, με την υπουργό Τουρισμού Ο. Κεφαλογιάννη να ηγείται της ελληνικής αντιπροσωπείας, το νέου σχεδιασμού περίπτερο, happenings με ανάδειξη των γαστρονομικών στοιχείων για τους επαγγελματίες επισκέπτες και ευκαιρίες για b2b συναντήσεις.

Το μεσημέρι σήμερα θα δοθεί συνέντευξη τύπου από την υπουργό, η οποία έχει ήδη κάνει σειρά επαφών και συναντήσεων με tour operators και παράγοντες της βρετανικής αγοράς όπως ο πρόεδρος του ABTA Noel Josephides.

Θυμίζουμε ότι η ετήσια συνέλευση του βρετανικού Συνδέσμου, θα γίνει στην Ελλάδα, τον επόμενο χρόνο, στη Μεσσηνία και στο Costa Navarino.

Πηγή: ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου