Την προβολή του ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή-Προσωπική Υπόθεση» της Ανζελίκ Κουρουνίς διοργανώνει το «Κόκκινο Ρόδου» την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στις 8 το απόγευμα στο κινηματοθέατρο «Ρόδον». Πεντέμισι χρόνια μετά την έναρξη της δίκης για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, πλησιάζει η ημέρα της απόφασης καθώς αναμένεται στις 7 Οκτωβρίου να ανακοινωθεί για τους συνολικά 68 κατηγορουμένους.
Το ντοκιμαντέρ έχει προβληθεί σε όλη την Ελλάδα και στην Ευρώπη. Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο, θα παραβρεθεί και η σκηνοθέτρια. Για την εκδήλωση, η κυρία Πόλυ Χατζημάρκου, συντονίστρια του ραδιοφωνικού σταθμού «Κόκκινο Ρόδου», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου: «Το Κόκκινο Ρόδου στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του διοργανώνει μία σειρά από πολιτιστικές δράσεις.
Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, διοργανώνουμε την προβολή ντοκιμαντέρ Χρυσή Αυγή-Προσωπική Υπόθεση της Ανζελίκ Κουρουνίς, μία δράση με πολιτική υπόσταση και με εμφανή πολιτιστικά χαρακτηριστικά. Η προβολή αυτή γίνεται επτά χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και εν αναμονή της απόφασης για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.
Η κοινωνία περιμένει την ετυμηγορία, μετά από μια επώδυνη, πολυετή δικαστική διαδικασία. Επειδή δεν θα μπορούμε να είμαστε όλοι στις 7 Οκτωβρίου στο Εφετείο, το ελάχιστο που έχουμε να κάνουμε είναι να οργανώσουμε αυτή την δράση στη Ρόδο με την παρουσία της σκηνοθέτριας».
Την εκδήλωση στηρίζει και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ρόδου, με τον συντονιστή Γιώργο Τόππο να δηλώνει μεταξύ άλλων: «Μετά από πεντέμισι χρόνια συνεχών συνεδριάσεων περιμένουμε στις 7 Οκτωβρίου την ετυμηγορία του δικαστηρίου για την πολύκροτη δίκη. Πρόκειται για ιστορική απόφαση καθώς μιλάμε για την πρώτη μαζική δίκη στελεχών ναζιστικής οργάνωσης σε όλη την Ευρώπη έπειτα από τον Β’ ΠΠ. Ο φασισμός ήταν και παραμένει εχθρός του δικού μας κόσμου.
Τα όρια των νεοναζί τα βάζει ο αγώνας και το αντιφασιστικό κίνημα. Έχουμε χρέος να ενώσουμε τις φωνές μας απέναντι στη ξενοφοβία, το σκοταδισμό και το μίσος.
Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την προβολή αυτού του ντοκιμαντέρ και καλούμε όλους τους νέους και τις νέες να το παρακολουθήσουν».
Ο κ. Αντώνης Αποστολίδης, συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δωδεκανήσου δήλωσε ότι αυτή η εκδήλωση απευθύνεται σε κάθε προοδευτικό πολίτη. «Η 7η Οκτωβρίου αποτελεί την κορύφωση του σύγχρονου αγώνα κατά του φασισμού και του νεοναζισμού. Η Πολιτεία πρέπει να πράξει το καθήκον της.
Δεν χωράει κανένα άλλο αποτέλεσμα από την παραδειγματική τιμωρία αυτών των ανθρώπων. Την 7η Οκτωβρίου πρέπει να έχουμε μία δεύτερη, σύγχρονη νίκη ενάντια στο φασισμό. Η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου στηρίζει αυτή την εκδήλωση, η οποία απευθύνεται σε κάθε προοδευτικό συμπολίτη μας, ο οποίος έχει τις ίδιες ανησυχίες με εμάς σχετικά με τον φασισμό και νομίζω πώς πρόκειται για την πλειοψηφία των συμπολιτών μας», ανέφερε ο κ. Αποστολίδης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ