Τοπικές Ειδήσεις

Τήλος: Τεράστια κενά και μαθήματα μετ’ εμποδίων στο Γυμνάσιο-Λύκειο του νησιού

Έντονη δυσλειτουργία στο Γυμνάσιο και Λύκειο της Τήλου, λόγω των τεράστιων κενών που υπάρχουν. Στα όριά τους διδασκόμενοι και διδάσκοντες. Η δήμαρχος του νησιού απέστειλε επιστολή στη Νίκη Κεραμέως και στη Σοφία Ζαχαράκη.

Είκοσι και πλέον ημέρες από την επίσημη έναρξη της σχολικής χρονιάς, και στην Τήλο μαθητές και καθηγητές βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης.

Αιτία τα πολλά κενά που υπάρχουν εφέτος στο Γυμνάσιο-Λύκειο του νησιού (συστεγάζονται στο Μεγάλο Χωριό) και τα οποία αναγκάζουν τους μεν διδάσκοντες να κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες και τους δε διδασκόμενους να… ζαλίζονται από την έλλειψη προγράμματος.

Όπως γίνεται κατανοητό, η προτεραιότητα δίνεται στα παιδιά της Γ’ Λυκείου, τα οποία θα δώσουν εφέτος πανελλήνιες εξετάσεις και γενικότερα στο Λύκειο. Το γεγονός αυτό, όμως, δημιουργεί έντονη δυσλειτουργία στο Γυμνάσιο στο οποίο τα παιδιά γεμίζουν την ημέρα τους με ατελείωτες κενές ώρες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για τις έξι τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου έχουν προσληφθεί όλοι και όλοι έξι (!) καθηγητές, οι οποίοι αναμένονται απλώς να γίνουν οκτώ μέσα στις επόμενες εβδομάδες με την πρόσληψη δύο ακόμη αναπληρωτών.

Η δήμαρχος του νησιού Μαρία Καμμά απέστειλε επιστολή γνωστοποίησης του προβλήματος τόσο στην Υπουργό Νίκη Κεραμέως όσο και στην αναπληρωτή Σοφία Ζαχαράκη. Η τελευταία επικοινώνησε με την κ. Καμμά και διαβεβαίωσε ότι τα κενά θα καλυφθούν το συντομότερο δυνατό.

Ανάλογες καταστάσεις παρατηρούνται και στα υπόλοιπα μικρά και απομακρυσμένα νησιά των Δωδεκανήσων των οποίων οι μαθητές, από ό,τι φαίνεται, είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού και στην πράξη δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με τους υπόλοιπους συνομηλίκους τους.

Σε περίπτωση πάντως που οι υπουργικές υποσχέσεις δεν γίνουν πράξη, τότε στην Τήλο σκέφτονται να αντιδράσουν πιο δυναμικά.

πηγή www.news247.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου