Ειδήσεις

Ριζικό λίφτινγκ στο διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ

Νέα διοίκηση αναμένεται να έχει από μεθαύριο το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων καθώς και τέσσερα νέα μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο. Οι πληροφορίες για το νέο πρόεδρο και το νέο διευθύνοντα σύμβουλο.

Νέο διοικητικό συμβούλιο αναμένεται να έχει από μεθαύριο το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) καθώς έπειτα από κυοφορία πολλών μηνών ολοκληρώνεται η διαδικασία από το Υπερταμείο (Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας).

Σύμφωνα με πληροφορίες, που δεν κατέστη δυνατό να διασταυρωθούν, στη θέση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ τοποθετείται ο κ. Γιώργος Παναγιώτου που σήμερα είναι μη εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Attica Bank ΑΤΤ +1,69%, ενώ στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου ο κ. Ριχάρδος Λαμπίρης ο οποίος ήταν ανώτερο στέλεχος της HSBC Bank. Στην αγορά συνδέουν την τοποθέτηση του κ. Λαμπίρη με το γεγονός πως σήμερα, και αφού είχε διαρρεύσει η νέα του θέση, έκλεισε το προφίλ του στο Facebook…

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αποχωρούν από το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ η σημερινή εκτελεστική πρόεδρος Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου καθώς και ο διευθύνων σύμβουλος Αντώνης Λεούσης, ενώ θα παραμείνει το τρίτο από τα μέλη ο κ. Άγγελος Βλάχος. Χθες, πάντως, κυκλοφόρησε πως η κα Τσιτσογιαννοπούλου μπορεί να παραμείνει στο διοικητικό συμβούλιο από τη θέση της εντεταλμένης συμβούλου ή μπορεί να μεταπηδήσει σε άλλη θυγατρική του Υπερταμείου.

Αν επιβεβαιωθεί το πρώτο σενάριο, τότε το νέο πενταμελές διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα έχει τέσσερα νέα πρόσωπα.

Οι αλλαγές στο Δ.Σ. του ταμείου ανοίγουν το δρόμο ώστε να προχωρήσει και άλλο ένα θέμα που χρονίζει, πιθανώς επειδή κυβέρνηση και Υπερταμείο αναζητούν κοινούς υποψηφίους. Πρόκειται για το πρώτο διοικητικό συμβούλιο της υπό σύσταση Εταιρείας Δημοσίων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ) στην οποία θα περιέλθει η συμμετοχή του δημοσίου σε πλήθος κρατικών εταιρειών. Το Δ.Σ. της ΕΔΗΣ έπρεπε να έχει επιλεγεί από τον Ιούλιο. Τότε ανακοινώθηκε παράταση λίγων εβδομάδων, αλλά πέρασαν δύο μήνες χωρίς να υπάρξουν νεότερα.

Πάντως τόσο οι αλλαγές στα διοικητικά συμβούλια των θυγατρικών της ΕΕΣΥΠ, όσο και η σύσταση της ΕΔΗΣ αποτελούν προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης και όλοι θεωρούν πως οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν εντός του μήνα.

euro2day.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου