Ασπίδα προστασίας στον Κώστα Χαλκιόπουλο υψώνει ο Γ.Σ. Διαγόρας, με αφορμή τα όσα έγραψαν οι οπαδοί της «Θύρας 6» για τον έφορο μπάσκετ του συλλόγου. Αναλυτικά: «Διαβάσαμε στον τοπικό Τύπο μια ανακοίνωση των οργανωμένων φιλάθλων μας, σχετικά με τη μη συμμετοχή της γυναικείας ομάδας του Γ.Σ. Διαγόρας στην Α2 Κατηγορία του μπάσκετ. Κατανοούμε την πίκρα τους. Η στεναχώρια δε για αυτήν την απόφαση, είναι εντονότερη για εμάς που την πήραμε. Όμως, ο Διαγόρας δεν μπορεί απλά να συμμετέχει, δίχως να πρωταγωνιστεί. Έχει το βαρύ φορτίο του ιστορικού ονόματος και οι εμφανίσεις του θα πρέπει, σε όποιο πρωτάθλημα και να συμμετέχει, να είναι ανταγωνιστικές. Κάτω από αυτές τις συνθήκες (πανδημία, οικονομική κατάσταση του νησιού κτλ.), η γυναικεία μας ομάδα μπάσκετ, δεν θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει. Για την αποκατάσταση της αλήθειας:
1.Η απόφαση για την μη συμμετοχή της ομάδας δεν ήταν προσωπική του κ. Κώστα Χαλκιόπουλου, αλλά πάρθηκε με πλειοψηφία της Διοίκησης και με την σύμφωνη γνώμη όλων των εμπλεκομένων παραγόντων στο τμήμα μπάσκετ του συλλόγου μας, που έκαναν πολλές προσπάθειες να καλυφθεί το οικονομικό.
2.Η ομάδα πέρα από το κόστος των μετακινήσεων, της φιλοξενίας και της διαιτησίας, θα έπρεπε να ενισχυθεί με έμπειρες παίκτριες, κάτι που θα ανέβαζε κατακόρυφα τον προϋπολογισμό. Δύσκολο να καλυφθεί με αυτές τις συνθήκες που ζούμε, λόγω κορωνοϊού.
3.Επίσης, πρέπει να σημειώσουμε ότι η ανδρική ομάδα κέρδισε την άνοδο με μεγάλη προσπάθεια και πρωτοβουλίες του κ. Κώστα Χαλκιόπουλου, καθώς αρχικά είχε αποφασιστεί να είναι μόνο η ομάδα του Δικαίου από την Κω. Ευχή μας, την επόμενη χρονιά οι γυναίκες μας να ανέβουν ξανά και να μπορέσουμε να πρωταγωνιστήσουμε.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ