“Οι ξένοι επενδυτές και οι μεγάλοι οίκοι ανά τον κόσμο έχουν πειστεί ότι η Ελλάδα είναι ένας αξιόπιστος συνέταιρος, ένας επενδυτικός προορισμός, αλλά λόγω της πανδημίας οι διαδικασίες έχουν κολλήσει“.

Αυτό ανέφερε σήμερα, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο αρμόδιος για τις οικονομικές σχέσεις υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης, σημειώνοντας ότι “υπάρχουν 5-6 τομείς που είναι παραδοσιακά ενδιαφέροντες για τους ξένους επενδυτές όπως ο τουρισμός, οι υποδομές, το real estate, η τεχνολογία και η επικοινωνία”.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Φραγκογιάννης, “πρόσφατα ήμουν στο Σικάγο. Μια μεγάλη εταιρεία θέλει να έρθει και να ιδρύσει κινηματογραφικά στούντιο στην Ελλάδα, αλλά λόγω του κορονοϊού, αυτήν τη στιγμή δεν μπορεί”.

Όπως επεσήμανε, αναφορικά με την προσέλκυση επενδύσεων, “η σημερινή πραγματικότητα έχει μικρή σχέση με την πραγματικότητα πριν από 12-14 μήνες στην περιοχή μας: έχουμε μια προκλητικότητα στην περιοχή και μια πανδημία που αποτελούν ανασταλτικούς παράγοντες. Το θέμα είναι τι θα μπορούσε να είχε γίνει από την πλευρά μας και δεν έχει γίνει και δεν υπάρχει κάτι σε αυτό το επίπεδο”.

Τι είπε για τις τουρκικές προκλήσεις

“Απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, εμείς στεκόμαστε με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας. Εμείς είμαστε και θα είμαστε πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή”, δήλωσε ο κ. Φραγκογιάννης, συμπληρώνοντας “όταν υπάρχουν τέτοιες συνθήκες, η χώρα προστρέχει και στους συμμάχους της. Έχουμε ενεργοποιήσει τις διεθνείς επαφές προκειμένου να υπάρξει αποκλιμάκωση”.

Όπως είπε, σχολιάζοντας τις αναφορές για αγορά γαλλικών πολεμικών αεροσκαφών, “υπάρχει πρόθεση από πλευράς κυβέρνησης να υπάρξει αναβάθμιση της αμυντικής βιομηχανίας στην χώρα, αλλά και ενίσχυση των εξοπλισμών”.
Πηγή : thetoc.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ